Έκδοση βιβλίου - από το Κρίκελλο στα χνάρια τους

biblio krikello1 2016 00«Από το Κρίκελλο στα χνάρια τους … τα χρόνια της Αντίστασης και του Εμφυλίου», είναι ο τίτλος του βιβλίου που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «γράμμα». Συγγραφέας του ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Γ. Σακαρέλος.   

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα πολύχρονης και κοπιαστικής έρευνας. Η βιβλιογραφία του αριθμεί τα 109 βιβλία. Κυρίαρχη θέση, στις 630 σελίδες του, έχουν οι απλοί άνθρωποι του μόχθου, οι πρωταγωνιστές των γεγονότων που, με τις αυθεντικές εξομολογήσεις τους, φωτίζουν όσα συνέβησαν την πολυτάραχη εκείνη δεκαετία στην πολύπαθη ευρυτανική γη.

Η δομή του έχει τη μορφή ημερολογίου. Καταγράφονται σε αυτό οι ημερομηνίες εκείνες κατά τις οποίες συνέβησαν γεγονότα που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, επηρέασαν την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της Ελλάδας.  

Οι αναφορές σε γεγονότα και καταστάσεις που δεν έχουν άμεση σχέση με τούτη τη μικρή γωνιά της Ευρυτανίας γίνονται με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στον αναγνώστη να τα κατανοήσει και να σχηματίσει μια όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη γνώμη γι’ αυτή την ταραγμένη ιστορική περίοδο της πατρίδας μας.

Αποκλειστική διάθεση: Κωνσταντίνος Γ. Σακαρέλος

Γαλατάς Αιτωλοακαρνανίας, Τηλ.: 6974718855

Email: ksakmail@gmail.com

Συγχαρητήρια στον δάσκαλο φίλο και γείτονα Κωνσταντίνο Γ. Σακαρέλο, γι΄αυτή την καταπληκτική δουλεά που απο πολλά χρόνια πρίν άρχισε και με μεγάλο κόπο τελείωσε, μέσα απο την καταγραφή γεγονότων και εξομολογήσεων απλών ανθρώπων για την εποχή εκείνη.

Περιεχόμενα του βιβλίου.

biblio krikello 2016 00 biblio krikello 2016 01biblio krikello 2016 01 biblio krikello 2016 01 biblio krikello 2016 01 biblio krikello 2016 01 biblio krikello 2016 06  biblio krikello 2016 01

 

Related Articles

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Φόρμα επικοινωνίας

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes