Τελευταία Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ - VIDEO

Κοινότητα Ευηνοχωρίου 100 χρόνια Ιστορίας

Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

Αθλητικές Διαδρομές & Πρόσωπα

Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι

Αυτή τη στιγμή...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 56 επισκέπτες και κανένα μέλος

Μούρκος apartments Κρυονέρι

Επαγγελματίες

mimoza.jpg

Η μαμή του χωριού μας Πρόσκληση – Αφιέρωμα

mamh3 00Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκαν την ευγενική πρόσκληση από την μαμή του χωριού μας κ. Ελένη Παπανικολάου για ουζάκι και φαγητό στην ταβέρνα “Μιμόζα” στο Κρυονέρι τα μέλη του Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου “Η Αρχαία Καλυδώνα”, η εφημερίδα “Αιχμή” και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ευηνοχωρίου.

Ήταν καλή ευκαιρία για μια ανοιξιάτικη απόδραση με φόντο τον Πατραικό και την Βαράσοβα όπου κυριάρχησε η χαρούμενη διάθεση με χαλαρή και ευχάριστη συζήτηση, με αναμνήσεις από το παρελθόν της κυρά Ελένης με ιδέες για το καλοκαιρινό “ταξίδι” του συλλόγου, με πειράγματα, ανέκδοτα αλλά και εκπλήξεις.

Με την ευκαιρία της ημέρας για την γιορτή της Μητέρας ο σύλλογος πρόσφερε στις γυναίκες της παρέας από ένα συμβολικό δώρο ενώ η μαμή μας ένοιωσε την πιο γλυκιά και ευχάριστη έκπληξη όταν τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου της πρόσφεραν τούρτα για τα γενέθλιά της που είχε πριν λίγες ημέρες και της ευχήθηκαν χρόνια πολλά και καλά.

Ευχάριστες, μοναδικές στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στην ψυχή και στο μυαλό μας για πάντα.

Κυρία Ελένη σε ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στην κοινωνία, για την παρουσία σου στις εκδηλώσεις του συλλόγου μας και γιατί αποτελείς το πιο ζωντανό παράδειγμα πως όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά….

Αφιέρωμα - Ελένη Παπαγεωργίου – Παπανικολάου

Η Μαμή του χωριού μας.

mamh1 15Η ιστοσελίδα μας evinochori-kalidona.gr παρουσιάζει με χαρά το παρακάτω αφιέρωμα πορτραίτο σε μια ΚΥΡΙΑ του χωριού μας, την συνταξιούχο πια μαμή κ. Ελένη Παπαγεωργίου – Παπανικολάου που με την διαχρονική στάση ζωής και προσφοράς αποτελεί ιδιαίτερο σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση.

Γεννήθηκε στο Λιθοβούνι και το 1956 διορίστηκε μαία στο αγροτικό ιατρείο Ευηνοχωρίου ενώ το επόμενο χρόνο (1957) παντρεύτηκε τον συγχωριανό μας Αλέξανδρο Παπανικολάου με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά και επίσης έξι εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Είναι συνιδρυτής του ιατρείου του χωριού μας (ως μαία) με νοσοκόμα την Φλώρα Τηνιακού, ιατρό τον Δημοσθένη Διακουμάκο και νομίατρο τον Νικόλαο Μεταξά το 1956.

Στην διάρκεια της θητείας της συνεργάστηκε επίσης με τους ιατρούς Διαμαντόπουλο Παναγιώτη και Αναγνωστόπουλο Ιωάννη με τους οποίους διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις έως σήμερα.

Εκατοντάδες γυναίκες όλα αυτά τα χρόνια δέχθηκαν την φροντίδα της στην δύσκολη ώρα της γέννας, σε πολύ δύσκολες συνθήκες όπου η μετακίνηση γινόταν με άλογο για να φθάσει στον προορισμό της έχοντας στο ενεργητικό της περισσότερες από 700 γεννήσεις, η πρώτη στις 20 Ιουλίου 1955.

Έχει τιμηθεί για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο από τον δήμο Ι.Π Μεσολογγίου (2009) και τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού μας “Η Αρχαία Καλυδώνα” το (2014) στον οποίο είναι ενεργό μέλος και συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις του.

Όπως μας λέει η ίδια ”..κάθε φορά που κρατούσε τα νεογέννητα στην αγκαλιά της ένοιωθε ότι ήταν το δικό της παιδί βγαλμένο από τα σπλάχνα της..”

Κλείνοντας να μεταφέρουμε με τα λόγια της :

“.. την ευχή μου σε όλα τα παιδιά της ζωής μου που τα αγαπώ πολύ..”.

Να την ευχαριστήσουμε που μας παραχώρησε λεπτομέρειες από την ζωή της και να της ευχηθούμε χρόνια πολλά και καλά…

mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01 mamh 01


mamh2 00 mamh1 00 mamh1 00 mamh1 00 mamh1 00 mamh1 00 mamh1 00 mamh1 00 mamh1 00 mamh1 00  mamh1 00 mamh1 00 mamh1 00 mamh1 00 mamh1 00 mamh1 00 mamh1 00 mamh1 00 mamh1 00 mamh2 01

mamh1-22 mamh1-23 mamh1-24 mamh1 21

Related Articles

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Φόρμα επικοινωνίας

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes