Τελευταία Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ - VIDEO

Κοινότητα Ευηνοχωρίου 100 χρόνια Ιστορίας

Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

Αθλητικές Διαδρομές & Πρόσωπα

Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι

Αυτή τη στιγμή...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 162 επισκέπτες και κανένα μέλος

Μούρκος apartments Κρυονέρι

Επαγγελματίες

xiros.jpg

Αφιέρωμα στον Α.Σ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας.

Αφιέρωμα στον Α.Σ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας –“Η Ένωση”.

logonewΟ Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου – Ναυπακτίας είναι πρωτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση και ιδρύθηκε πριν 74 χρόνια στο Μεσολόγγι το 1938.

Σκοπό έχει την εξυπηρέτηση των παραγωγών της περιοχής μας προσφέροντας υπεραξία στα προϊόντα τους και ταυτόχρονα παρέχοντας στον καταναλωτή αγνά και με υψηλή διατροφική αξία προϊόντα.

Διαθέτει ιδιόκτητο εκκοκιστήριο βάμβακος στην Μαγούλα (Νεοχώρι) εργοστάσιο τυποποίησης – συσκευασίας βρώσιμων ελιών στην Σταμνά και ξηραντήρια αραβοσίτου στο Ευηνοχώρι και στην Βάλισσα (Λεσίνι) του Δήμου Οινιαδών όπου λειτουργεί και το εργοστάσιο ζωοτροφών “Αιτωλία”, μια υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα επανδρωμένη με εξοπλισμό παραγωγής ζωοτροφών υψηλής τεχνολογίας με διαδικασίες που ακολουθούν πρότυπα ISO & HACCP.

Οι παραγωγές ζωοτροφών ελέγχονται ποιοτικά από το εργαστήριο διατροφής αγροτικών ζώων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όλα τα προιόντα είναι συσκευασμένα σε σάκκους των 25 kgr, διατίθενται σε μορφή κόκκων και η δυνατότητα παραγωγής ανέρχεται σε 23.000 τόνους περίπου ετησίως .

Συμμετέχει σε μια σειρά κοινοτικά προγράμματα και τα προϊόντα του παράγονται αποκλειστικά από την “Αιτωλική γη”.

Στις δραστηριότητες και υπηρεσίες που δραστηριοποιείται είναι οι πωλήσεις φαρμάκων γεωργικών εφοδίων και μηχανημάτων, εδαφολογικές αναλύσεις στο εργαστήριο και παροχή στους παραγωγούς προγραμμάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης για το βαμβάκι την ελιά και τον καπνό.

Μέσω του Α.Σ διακινούνται οι επιδοτήσεις και η επιστροφή Φ.Π.Α στους αγρότες, ενώ μέσω των γεωπόνων του παρέχει συμβουλευτική γεωργία στα μέλη του.

Ακόμη ασφαλίζει γεωργικά μηχανήματα, αυτοκίνητα, παραγωγικές μονάδες ενώ έχει εξαπλώσει την δραστηριότητά του και στις ασφάλειες ζωής.

Πρόσφατα επεκτείνοντας το επιχειρησιακό του πλάνο ο Α.Σ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας ανακοίνωσε την δημιουργία μονάδας βιοαερίου προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ καθώς επίσης και την εγκατάσταση φωτοβολταικών στις στέγες των εγκαταστάσεών του μέσω της νέας θυγατρικής εταιρίας “Αγροενεργειακή”.

Πρέπει να τονίσουμε ακόμη και την συμμετοχή του Α.Σ ως χορηγός σε διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων της περιοχής μας και του δήμου Ι.Π Μεσολογγίου.

Το Δ.Σ του Α.Σ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας αποτελούν οι :

Ζωγράφος Παναγιώτης   Πρόεδρος.

Φραγκούλης Νικόλαος   Αντιπρόεδρος.

Ευθυμίου Αποστόλης Γραμματέας.

Πιστιόλης Βασίλειος   Ταμίας.

Γούργαρης Θεόδωρος   Μέλος.

Ζώτος Κων/νος   Μέλος.

Καλαβριζιώτης Θεοφάνης Μέλος.

Μπράτσος Αθανάσιος   Μέλος.

Να σημειωθεί επίσης ότι το Ευηνοχώρι κατέχει περίοπτη θέση και στην διοίκηση του Α.Σ αφού διευθυντής και υποδιευθυντής είναι οι συγχωριανοί μας Κρανιώτης Παντελής και Σύρρος Νίκος αντίστοιχα τους οποίους ευχαριστούμε για την συνεργασία στην παρουσίαση αυτού του αφιερώματος …

AITOLIA1 IMG 0560 KENTRIKES-EGKATASTASEIS edafologiko

ekkokistirio1 ekkokistirio2 ergostasio-elias1 ergostasio-elias2

ergostasio-elias3 zootrofes1 zootrofes2 zootrofes3

Related Articles

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Φόρμα επικοινωνίας

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes