Τελευταία Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ - VIDEO

Κοινότητα Ευηνοχωρίου 100 χρόνια Ιστορίας

Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

Αθλητικές Διαδρομές & Πρόσωπα

Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι

Αυτή τη στιγμή...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 27 επισκέπτες και κανένα μέλος

Μούρκος apartments Κρυονέρι

Επαγγελματίες

k.moyrkos.jpg

Αφιέρωμα στην ΤΕΡΝΑ Α.Ε και τα έργα στην περιοχή μας

 

Αφιέρωμα στην ΤΕΡΝΑ Α.Ε και τα έργα στην περιοχή μας

 

tIMG_3139Στις αρχές του 2009 μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες εγκαταστάθηκε στην περιοχή μας αναλαμβάνοντας το έργο μελέτης και κατασκευής ενός μέρους της Ιόνιας Οδού και συγκεκριμένα από την Άνω Βασιλική έως και την μισή διάνοιξη της σήραγγας της Αρχαίας Καλυδώνας.

Το εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ Α.Ε βρίσκεται στον Εύηνο Ποταμό μεταξύ Ευηνοχωρίου και Αγίου Γεωργίου πλήρως οργανωμένο και αποτελείται από τα γραφεία διοίκησης, Λογιστήριο, τεχνική υπηρεσία, ηλεκτρολογείο, μηχανουργείο, σιδηρουργείο, πλυντήριο αδρανών υλικών, σπαστηροτριβείο, συγκρότημα σκυροδέματος, όρχο οχημάτων και σταθμό Α΄ βοηθειών με γιατρό εργασίας.

tDSC03679Στα δυόμιση χρόνια έως σήμερα η εταιρεία έχει προσλάβει με συμβάσεις μεγάλης και μικρής διάρκειας περίπου 250 άτομα εκ των οποίων 30 περίπου είναι από τις τοπικές κοινωνίες και το μισθολογικό κόστος έχει ανέρθει στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου ενώ ο τζίρος ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ και έχουν τοποθετηθεί περίπου 6.000.000 κιλά σίδερο και άνω των 50.000 κυβικών μπετόν.

Το τελευταίο διάστημα το εργοστάσιο υπολειτουργεί με κίνδυνο να κλείσει αφού δεν υπάρχει ομαλή ροή χρημάτων από το κράτος στις τράπεζες και από αυτές στην εταιρεία ενώ σοβαρό πρόβλημα αποτελούν και οι καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις των εκτάσεων.

tIMG_3137Μεγάλη και η προσφορά της ΤΕΡΝΑ Α.Ε προς την τοπική κοινωνία αφού είναι πάγια τακτική της να υπάρχει καλή και εποικοδομητική συνεργασία με τους κατοίκους και φορείς των περιοχών που δραστηριοποιείται.

Παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια που αφορά την βελτίωση της καθημερινότητας και βελτίωση της ποιότητας ζωής, επίσης ως σήμερα έχουν δοθεί περίπου 150.000 ευρώ για χορηγίες και υλικοτεχνικές υποδομές.

Η βοήθεια αυτή αφορά τους όμορους Δήμους Ι.Π Μεσολογγίου & πρώην Χάλκειας, τα χωριά της Παραευήνιας περιοχής, αιτήματα φορέων, συλλόγων, σχολείων, και εκκλησιών, ενίσχυση άπορων οικογενειών, χορηγίες για έθιμα της περιοχής κ.λ.π.

tIMG_3133Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε είναι πολύ ικανοποιημένη από την επικοινωνία και την συμπεριφορά των τοπικών κοινωνιών (πλην ελαχίστων και μεμονωμένων εξαιρέσεων) που αναγνωρίζουν την σημαντική προσφορά της αφού ουσιαστικά αποτελεί τον μεγαλύτερο οικονομικό αιμοδότη της περιοχής, αφού εκτός από τους μισθούς για τους εργαζόμενους της περιοχής μας αρκετοί από τους υπόλοιπους μένουν σε ενοικιασμένα σπίτια δίνοντας τόνωση στα χωριά μας.

Μακάρι πολύ γρήγορα να ξεπεραστούν τα προβλήματα της χρηματοδότησης του έργου που είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας και ως υποδομή (νέος δρόμος, νέα γέφυρα, τούνελ, αποστραγγιστικά, βελτίωση τοπικών οδών) όσο και ως χώρος εργασίας για πολλούς κατοίκους της περιοχής.

t093 tDSC00130 tDSC00107 tDSC00122 tDSC03328 tDSC03403 tDSC03551 tDSC03668 tIMG_3130 tIMG_7546 tIMG_3140 tIMG_7547

Related Articles

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Φόρμα επικοινωνίας

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes