Παραδοσιακές συνταγές για το Πάσχα από τον Μποχωρίτη σεφ Γιώργο Παπαγιάννη

    2syntages papagianis1 2021 00Παραδοσιακές συνταγές για το Πάσχα από τον Μποχωρίτη σεφ Γιώργο Παπαγιάννη.

    1. Μαγειρίτσα

    Υλικά για παραδοσιακή μαγειρίτσα

    1 συκωταριά αρνίσια η κατσικίσια

    1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

    1 κρεμμύδι ξερό

    2-3 μαρούλια ανάλογα το μέγεθος

    1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

    2 φύλλα δάφνης

    1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα

    2 λεμόνια

    2 αυγά

    Λίγο λευκό κρασί

    Λίγο λάδι

    Αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση

    Πλένουμε πολύ όλα τα υλικά μας και ιδιαίτερα τη συκωταριά. Βάζουμε όλα τα πράσινα σε ένα μπωλ, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. Κόβουμε την συκωταριά σε κομματάκια και την τσιγαρίζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό και την αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά.

    Πετάμε το νερό και κρατάμε την συκωταριά στην άκρη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε την συκωταριά και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.

    Στην συνέχεια προσθέτουμε νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

    Προσθέτουμε όλα τα πράσινα την δάφνη και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλύψει το φαγητό μας. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

    Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε ακόμα 15 λεπτά περίπου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω.

    Για το αυγολέμονο

    Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια λίγο ξύσμα και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά ζουμί από το φαγητό μας . προσθέτουμε το μείγμα στο φαγητό μας και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε από την φωτιά.

    2 Τσουρέκι

    Υλικά για το τσουρέκι

    135 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

    135 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

    250 γρ. ζάχαρη

    4 μεσαία αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

    870 γρ. αλεύρι για τσουρέκια

    21 γρ. ξηρή μαγιά σε σκόνη

    100 γρ. χλιαρό νερό

    Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

    3 γρ. μαστίχα

    7 γρ. μαχλέπι

    1 αυγό και 1 κ.σ. νερό για το γλασάρισμα

    Φιλέ αμυγδάλου για το γαρνίρισμα

    Για το σιρόπι (προαιρετικά)

    150 γρ. ζάχαρι

    150 γρ. νερό

    Εκτέλεση

    syntages papagianis 2021 00syntages papagianis 2021 01syntages papagianis 2021 02syntages papagianis 2021 03

    1syntages papagianis1 2021 01 1syntages papagianis1 2021 00

    Διαβάστε επίσης

    Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

    Καθημερινά Νέα

    Μούρκος apartments Κρυονέρι

    Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

    Το πανηγύρι του χωριού μας γιορτάστηκε και εφέτος με δημοτική ορχήστρα με...
      Το πανηγύρι του χωριού μας γιορτάστηκε και εφέτος με δημοτική ορχήστρα με μεγάλα ονόματα...
    Ενα νέο εκκλησάκι της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στολίζει το Ευηνοχώρι μας και...
    VIDEO : Παναγία Προυσιώτισσα η Μεγαλόχαρη
    Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023
    Thumbnail Η ιστορική Ιερά μονή Προυσού στην Ευρυτανία με τη θαυματουργή εικόνα της...
    Με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, έγινε σήμερα η έναρξη της νέας...
    VIDEO - Η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στον Γαλατά - 2023
    Την εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, πανηγύρισε με λαμπρότητα o...

    Αθλητικές Διαδρομές & Πρόσωπα