Το Πείραμα Φυσικής «Water rocket 2020» στο Λύκειο

water rocket 2020 00Στις 12 Φεβρουαρίου 2020, στον προαύλιο χώρο του ΓΕΛ Ευηνοχωρίου πραγματοποιήθηκε το πείραμα φυσικής  «Water rocket 2020».

Οι μαθητές της Β’ τάξης της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών συμμετείχαν στο αντίστοιχο πείραμα κατασκευής υδρο-πυραύλων, υπό την επίβλεψη του Φυσικού του σχολειού κ. Θεολόγου Χρήστου.

Ο υδρο-πύραυλος (water rocket) ή «νερο-ρουκέτα» ή «νερο-πύραυλος», είναι μια αυτοσχέδια εποπτική κατασκευή ευρέως διαδεδομένη σε Ευρώπη και Αμερική για τις πολλές, διαθεματικές αλλά και διεπιστημονικές δυνατότητες βιωματικής μάθησης που προσφέρει. Αφενός αφορά τις θετικές επιστήμες, καθώς περιλαμβάνει και αξιοποιεί στοιχεία και εφαρμογές επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών, καλλιεργώντας τις δεξιότητες εφαρμογών των μαθητών, μέσα από τη διαδικασία της κατασκευής και της εκτόξευσης.         Αφετέρου, προσφέρεται για την καλλιέργεια κοινωνικών και πολιτισμικών δεξιοτήτων, μέσα από τη διαδικασία της ομάδας και της επικοινωνιακής στήριξης του εγχειρήματος .

Στους Αγώνες δηλώσαν συμμετοχή 20 μαθητές σε 9 μαθητικές ομάδες, που πραγματοποίησαν τις δικές τους «αποστολές» εκτόξευσης, με εκτοξευτήρα που είχε υλοποιηθεί από τον Φυσικό του σχολείου μας.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τον διευθυντή του σχολείου κ. Σταμάτη Νικόλαο και από τους μαθητές της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών της Γ’ τάξης.

Τα κριτήρια με τα όποια δόθηκαν τα τρία βραβεία ήταν τα εξής:

  1. Καλλιτεχνικός σχεδιασμός και κατασκευή πυραύλου,
  2. Μέγιστο ύψος τροχιάς πυραύλου.
  3. 3. Η τροχιά πυραύλου

Οι μαθητές/τριες  της Β τάξης που βραβεύτηκαν ήταν:

1ο Βραβείο στην ομάδα: Τσακάλη Ζωή , Δανιήλ Ελένη.

2ο Βραβείο στην ομάδα: Μπακλούρας Δημήτριος .

3ο Βραβείο στην ομάδα: Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος, Σταυρόπουλος Θωμάς  .

Σε όλους τους μαθητές δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής στο πείραμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ VIDEO ΣΤΟ BLOGS ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΔΩ

 

water rocket 2020 00

 

Τελευταία Άρθρα

Αθλητικές Διαδρομές & Πρόσωπα

Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

Καθημερινά Νέα

Μούρκος apartments Κρυονέρι

Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι