Τελευταία Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ - VIDEO

Κοινότητα Ευηνοχωρίου 100 χρόνια Ιστορίας

Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

Αθλητικές Διαδρομές & Πρόσωπα

Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι

Αυτή τη στιγμή...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 επισκέπτες και κανένα μέλος

Μούρκος apartments Κρυονέρι

Επαγγελματίες

mimoza.jpg

Καλοκαίρι στο Χωριό μας

kalokairi6Η πρώτη Σεπτέμβρη σηματοδοτεί και ημερολογιακά την λήξη του καλοκαιριού και την έναρξη του φθινοπώρου.

Το χωριό μας επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς αφού αυτή την εβδομάδα τελειώνουν οι διακοπές  και οι συγχωριανοί μας επιστρέφουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και στις δουλειές τους.

Ήδη από την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου με κορύφωση την εβδομάδα της γιορτής της Παναγίας (Δεκαπενταύγουστος) δεκάδες οικογένειες προτίμησαν το χωριό μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Αντάμωσαν με τα συγγενικά τους πρόσωπα περνώντας όμορφες οικογενειακές  στιγμές, απόλαυσαν το μπάνιο τους στις παραλές του Κρυονερίου και της Μπούκας και φυσικά στα μαγαζιά του χωριού μας είδαν φίλους και γνωστούς από τα παλιά.

kalokairiΠίνοντας ένα καφέ η κουβέντα άρχιζε και οι παρέες μεγάλωναν και σαν έρχονταν  η ώρα να γίνει η «αλλαγή» για ουζάκι, τσίπουρο, ποτά, και μπύρα όλοι είχαν κάτι να θυμηθούν από το παρελθόν, ιστορίες  παιδικές,   πλάκες και παθήματα,  στιγμές ευχάριστες, όμορφες και χαλαρές που ανέβαζαν την διάθεση.

Τα βράδια οι συζητήσεις ήταν πιο «φιλοσοφημένες» πολιτική κατάσταση, οικονομική κρίση, ποδόσφαιρο με την απαραίτητη ένταση και την φόρτιση της στιγμής. Αλλά αυτό είναι διακοπές, ο μπαξές να έχει απ΄όλα.

Πολλοί ήταν τυχεροί γιατί στο διάστημα των διακοπών τους βρέθηκαν πάνω σε εκδηλώσεις που έγιναν στο χωριό μας από τους συλλόγους ή τους φορείς.

Το πανηγύρι του Αη Γιάννη, βραδιά παραδοσιακών χορών, απονομή αριστείων στους μαθητές, λαϊκή βραδιά, γιορτή πίττας, θεατρικές βραδιές με σάτιρα και θέατρο σκιών, εκδηλώσεις που έτυχαν καθολικής αποδοχής από όλους.

kalokairi1Για τα παιδιά όλων των ηλικιών από νωρίς άρχιζαν το παιγνίδι σε όλες τις παιδικές χαρές, τις γειτονιές και πλατείες των συνοικισμών και ιδιαίτερα χρόνια τώρα το ραντεβού για συναντήσεις και παιγνίδι στην πλατεία Οδυσσέας Ελύτης (Σταθμός).

Το γεωγραφικό της πλεονέκτημα να ισαπέχει από τους δύο άλλους μεγάλους συνοικισμούς του χωριού μας σε συνδυασμό με την παιδική χαρά που υπάρχει σ΄αυτήν την έχει καταστήσει σημείο αναφοράς για τα παιδιά.

Από νωρίς το απόγευμα μητέρες και γιαγιάδες με τα παιδιά τα εγγόνια και τα ανίψια τους έφταναν στην παιδική χαρά για το καθημερινό παιγνίδι στις κούνιες, καλάθι, στον γύρο, στην τσουλήθρα, και την τραμπάλα.

kalokairi2Σαν ερχόταν το σούρουπο έφθαναν τα μεγαλύτερα που διοργάνωναν στην πλατεία τα δικά τους βόλεϊ, αμπάριζα, ποδόσφαιρο, κρυφτό και βόλτα με τα ποδήλατα.

Ακόμα πιο αργότερα ήταν η σειρά των εφήβων που μαζεύονταν παρέες - παρέες στα παγκάκια για τα δικά τους ενδιαφέροντα ή για να κανονίσουν την νυχτερινή τους εξόρμηση για διασκέδαση στα κλαμπ του Μεσολογγίου ή στο κρυονέρι.

Ένα γεμάτο καλοκαίρι και το φετινό και η ιστοσελίδα μας στέλνει πολλές ευχές σε όλους για καλό χειμώνα και γρήγορα να ανταμώσουμε ξανά.

kalokairi4Ιδιαίτερα στα παιδιά που με γέλιο και τα παιγνίδια τους έδωσαν ζωή στο χωριό μας , ευχές για καλή σχολική χρονιά με υγεία και ραντεβού, στην πρώτη ευκαιρία στο ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΜΑΣ...

 

 

 

 

 

 

                                   kalokairi3  kalokairi5   

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Φύση - Περιβάλλον

Οικολογικά

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Φόρμα επικοινωνίας

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes