Γεύμα για την 25 Μαρτίου απο τον Μποχώριτη chef

papagianis 2015 01Ή 25 Μαρτίου πλησιάζει και σύμφωνα με την παράδοση, απολαμβάνουμε ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι και δίπλα του μπόλικη σκορδαλιά..

Ο Μποχώριτης chef  Γιώργος Παπαγιάννης μας δίνει τις δικές του συμβουλές για την ημέρα αυτή.

Θα χρειαστούμε:

1 φύλλο παστό μπακαλιάρο γύρω στα 800-1000 γραμμάρια

Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Κουρκούτι: 1 κουτάκι μπύρα ξανθιά

250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1\2 κ.γλυκού αλάτι

1\2 κ.γλυκού ζάχαρη

1 αυγό

Πιπέρι

Σκορδαλιά: 4 φέτες μπαγιάτικο άσπρο ψωμί

3 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές ξύδι

1\2 λεμόνι

1 κούπα λάδι

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ψωμί,το σκόρδο.Στη σύνεχεια εναλλάξ λάδι-ξυδι και ζυμώνεται το μείγμα.

 

 

Αναζήτηση