Ή 25 Μαρτίου πλησιάζει και σύμφωνα με την παράδοση, απολαμβάνουμε ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι και δίπλα του μπόλικη σκορδαλιά..
Ο Μποχώριτης chef Γιώργος Παπαγιάννης μας δίνει τις δικές του συμβουλές για την ημέρα αυτή.
Θα χρειαστούμε:
1 φύλλο παστό μπακαλιάρο γύρω στα 800-1000 γραμμάρια
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Κουρκούτι: 1 κουτάκι μπύρα ξανθιά
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1\2 κ.γλυκού αλάτι
1\2 κ.γλυκού ζάχαρη
1 αυγό
Πιπέρι
Σκορδαλιά: 4 φέτες μπαγιάτικο άσπρο ψωμί
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ξύδι
1\2 λεμόνι
1 κούπα λάδι
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ψωμί,το σκόρδο.Στη σύνεχεια εναλλάξ λάδι-ξυδι και ζυμώνεται το μείγμα.