Εορτή του Πολιούχου μας Αγίου Χαραλάμπους 2024

Εορτή του Πολιούχου μας Αγίου Χαραλάμπους 2024


Γράφει ο Δημήτριος Κάκκος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, προστάτη και πολιούχο του χωριού μας.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων αποτέλεσε ο κεντρικός ενοριακός μας ναός όπου τελέστηκε Μέγας εσπερινός και Πανηγυρική θεία λειτουργία.

Τον εσπερινό τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της ΙΜ Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π. Θεόκλητος Ράπτης ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και  τον  πλαισίωσαν ιερείς της ευρύτερης περιοχής. Κατά το κήρυγμα του αναφέρθηκε στη ζωή και στο μαρτύριο του Αγίου Χαραλάμπους.

Πριν την απόλυση του εσπερινού ο πρωτοσύγκελος π. Θεόκλητος παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον νέο εφημέριο του χωριού μας τον π. Αθανάσιο για τον οποίο μίλησε με θερμά λόγια, όπως επίσης με θερμά λόγια μίλησε και ο μέχρι σήμερα εκτελών χρέη προϊσταμένου του ιερού μας ναού π. Γεώργιος Μπίμπος. Με εμφανέστατη τη συγκίνηση στο πρόσωπο του ο π. Αθανάσιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Δαμασκηνό που τον τοποθέτησε σε μια τόσο σημαντική ενορία όσο και τον πρωτοσύγκελο π. Θεόκλητο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέπεμψε προς τον π. Γεώργιο Μπίμπο  ο οποίος ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τα διοικητικά καθήκοντα της ενορίας καθώς και τον π. Χαράλαμπο Αγγελάκη ο οποίος είχε αναλάβει τα ποιμαντικά καθήκοντα αυτής.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Χρήστος Νασόπουλος ο οποίος ευχήθηκε στον νέο μας εφημέριο, του προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο και στη συνέχεια το εκκλησίασμα αναφώνησε το ΑΞΙΟΣ. Στο τέλος, ο π. Αθανάσιος μοίρασε τον άρτο στους πιστούς και δέχθηκε τις ευχές του κόσμου.

Στον εσπερινό εκτός από τον πρόεδρο της κοινότητας παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κκ. Πασπαλιάρης Γιάννης και Βούρβαχης Χρήστος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο εφημέριος του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Σπυρίδωνος Ι.Π Μεσολογγίου Αρχιμ. π Αμβρόσιος Καλλιάφας και συλλειτούργησαν ο π. Γεώργιος Μπίμπος, ο εορτάζων π. Χαράλαμπος Αγγελάκης και ο νέος μας εφημέριος π. Αθανάσιος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αμβρόσιος και αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου και συμβούλεψε τους πιστούς να γίνουν μιμητές του Αγίου Χαραλάμπους.

Στο τέλος της λειτουργίας ο π. Αθανάσιος μοίρασε το αντίδωρο στους πιστούς και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Στη θεία λειτουργία παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αιτ/νιας κ. Θανάσης Παπαθανάσης, ο αντιπεριφερειάρχηςΑιτ/νιας κ. Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου κ. Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τέγας, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Χρήστος Νασόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Δαουτίδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι πρώην δήμαρχοι κκ Γιάννης Αναγνωστόπουλος και Κώστας Λύρος.

Στην έξοδο από τον ναό οι σύλλογοι του χωριού μοίρασαν γλυκά στους πιστούς και τους ευχήθηκαν χρόνια πολλά.

Βοήθεια μας ο Άγιος Χαράλαμπος.

***Ευχαριστούμε τον Δημήτριο Κάκκο και Σπύρο Ζαρκάδα για τις φωτογραφίες

agios xaralampos 2022 16

 

Διαβάστε επίσης

Related Articles

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes