Εκδρομή στην Αθήνα (Μουσείο – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)-2024

Εκδρομή στην Αθήνα (Μουσείο – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)-2024


Μια κυριακάτικη απόδραση στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου, «Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ», 

Οι εκδρομείς έφτασαν στο πανέμορφο χώρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, όπου περιηγήθηκαν και θαύμασαν τα μοναδικά εκθέματά του.

Το ενδιαφέρον των εκδρομέων ήταν τεράστιο και αυτό έγινε αντιληπτό από το γεγονός ότι η ξενάγηση διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα.

Θαύμασαν μοναδικά μνημεία αρχιτεκτονικής που αποτελούν την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και είναι για μας σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά όπως: τα αετώματα της γιγαντομαχίας και της «Ύδρας», το μοσχοφόρο, τις αρχαϊκές κόρες, τις καρυάτιδες, τη ζωφόρο του Παρθενώνα αλλά και τα δύο αετώματά του (το ανατολικό που παρουσιάζει την γέννηση της Αθηνάς από το κεφάλι του Δία, και το δυτικό αέτωμα που παρουσιάζει την διαμάχη Ποσειδώνα και Αθηνάς).

Ακολούθησε μεσημεριανή απόλαυση του φαγητού και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος, βόλτα στα γραφικά στενάκια της Πλάκας όπου οι εκδρομείς μαγεύτηκαν από την ομορφιά του χώρου και γνώρισαν τα σπουδαία μνημεία που διαθέτει η Παλιά Αθήνα και για ψώνια στο Μοναστηράκι και την Ερμού, μιας και τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά όλη τη μέρα.

Η συνέχεια δόθηκε στο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για καφέ και βόλτα,  είναι ένας δημόσιος χώρος με ελεύθερη είσοδος του κοινού σε ένα πλήθος πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών, περιβαλλοντικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και δράσεων.

Η εκδρομή έκλεισε με επιστροφή και όλοι απόλαυσαν αυτή την μονοήμερη εκδρομή…..

arxaia kalidona athina 2024 0

Διαβάστε επίσης

Related Articles

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes