elenfrdeitrues

Φτιαγμένη ειδικά για το Μεσολόγγι η εικαστική έκθεση στο Τρικούπειο

ek8esh trikoypeio 2021 001821-2021: Μεσολόγγι Ιερά Πόλις: 200 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό, ο τίτλος της / Ποια τα ωράρια λειτουργίας.

Ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου «Κέντρο Τέχνης - Marble Art Museum» διοργανώνουν την περιοδεύουσα εικαστική έκθεση με τίτλο: 1821-2021: Μεσολόγγι Ιερά Πόλις: 200 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που απευθύνεται σε παιδιά, νέους και ενήλικες και αποσκοπεί στο να καλλιεργήσει το αίσθημα αγάπης για την πατρίδα και τις τέχνες. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν φιλοτέχνησαν έργα αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη εικαστική έκθεση με στόχο να τιμήσουν το ένδοξο ιστορικό γεγονός της «Εξόδου». Εκφράζουν αρμονικά την επανάσταση – τις μάχες, τη λύτρωση, την λευτεριά, τη χαρά και τον ανθρώπινο πόνο - μέσω του καλλιτεχνικού τους έργου. Έτσι ο κάθε καλλιτέχνης απέδωσε εικαστικά, δημιουργώντας το προσωπικό ή συλλογικό έργο για να νιώσει ο επισκέπτης την πραγματικότητα της τότε αλλά και της σύγχρονης εποχής. Άλλωστε ο αγώνας για ελευθερία και αξιοπρέπεια ενάντια σε κάθε μορφής βαρβαρότητα είναι διαχρονικός και ως εκ τούτου συνεχίζεται διαρκώς, όπως επιβεβαιώνει η παράδοση της ιστορίας μας.

Βασικοί πυλώνες της καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας του ρόλου που διαδραμάτισε η Ελληνίδα γυναίκα στην επιτυχή έκβαση της επανάστασης

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως την ίδια χρονική περίοδο με την Ελλάδα χώρες της Λατινικής Αμερικής έδιναν τον δικό τους αγώνα ανεξαρτησίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στην έκθεση συμμετέχουν και καλλιτέχνες από τις χώρες της Αργεντινής, του Μεξικού και της Γουατεμάλας οι οποίες συμπληρώνουν 200 χρόνια ανεξαρτησίας. Να σημειώσουμε επίσης πως και αυτοί οι καλλιτέχνες φιλοτέχνησαν έργα αποκλειστικά για την εικαστική έκθεση που έγινε για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και ξεκινά απ' αυτήν.

Το ωράριο λειτουργίας μέχρι την Παρασκευή είναι από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι και μπορούν να την επισκέπτονται αποκλειστικά σχολεία κατόπιν ραντεβού.

Από το Σάββατο 29 Μαΐου η έκθεση θα είναι ανοιχτή και για το κοινό τόσο τις προαναφερθείσες πρωινές ώρες όσο και το απόγευμα από τις 6 μέχρι τις 9 ενώ θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 6 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 26313 63440 και 26310 27268.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

ek8esh trikoypeio 2021 01 ek8esh trikoypeio 2021 02 ek8esh trikoypeio 2021 03

Διαβάστε επίσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Thumbnail Για άλλη μια φορά ο Λαογραφικός και Μορφωτικός σύλλογος Ευηνοχωρίου “Άγιος Ιωάννης” προχώρησε σε μια...
Thumbnail «Της λευτεριάς το τίμημα… Η αληθινή ιστορία του ιδεολόγου αγωνιστή δασκάλου Βασίλη Παπανικολάου»,...
Thumbnail Με επιτυχία για άλλη μια χρονιά ο Ιππικός Όμιλος Ευηνοχωρίου σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο Αγίου Γεωργίου...
Thumbnail Το πανηγύρι του χωριού μας γιορτάστηκε και εφέτος με δημοτική ορχήστρα (κλαρίνο...
Thumbnail Το πρώτο κουδούνι που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα...
Thumbnail Γαλατάς Αιτωλοακαρνανίας απο ψηλά VIDEO (Drone)   Διαβάστε επίσης ...
Thumbnail Από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές για τα τμήματα υποδομών της Α.Ε. Ευηνοχωρίου, για ηλικίες...
Thumbnail Την τιμητική του είχε το όμορφο εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας που δεσπόζει στην δυτική πλευρά...

Αθλητικές Διαδρομές & Πρόσωπα

Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

Καθημερινά Νέα

Μούρκος apartments Κρυονέρι

Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι