Γιώργος Συγγούνης : Οι άνθρωποι και οι ανάγκες προέχουν

Γιώργος Συγγούνης : Οι άνθρωποι και οι ανάγκες προέχουν


Η εποχή που ζούμε είναι κρίσιμη. Γι’ αυτό οι κινήσεις, οι συμπεριφορές και οι στάσεις όλων μας, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Σήμερα όσο ποτέ απαιτούνται συμπεριφορές και στάσεις ευθύνης.

Όχι λόγια, όχι διακηρύξεις, όχι υποσχέσεις.

Μια κοινωνία ρημαγμένη οικονομικά, ηθικά, κοινωνικά αλλά κυρίως απογοητευμένη. Ένα από τα ενθαρρυντικά αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι η συμμετοχή νέων ανθρώπων.Για το λόγο αυτό προσωπικά δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος. Με όπλα τη γνώση και την πολυετή μου εμπειρία θέλω να προσφέρω ενεργά στην κοινωνία που ζω και εργάζομαι και δηλώνω ΠΑΡΟΝ σ΄αυτή τη κρίσιμη καμπή για το Δήμο μας.

Με τις σκέψεις αυτές ως οδηγό, απευθύνομαι σήμερα στους πολίτες του Δήμου Ι.Π. και ζητώ την ψήφο σας και την εμπιστοσύνη σας.

Ξεκαθαρίζω, δεν έχουν θέση οι προσωπικοί σχεδιασμοί και τα πολιτικά σχέδια στην πραγματικότητα της Αυτοδιοίκησης. Οι άνθρωποι και οι ανάγκες προέχουν. Είμαι και παραμένω σταθερά προσανατολισμένος σε αυτές τις αρχές.Οι αρχές αυτές πάντα με οδηγούσαν και με οδηγούν.

Με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σπύρο Διαμαντόπουλο μας συνδέει φιλία και συνεργασία 17 και πλέον ετών. Τον γνωρίζω καλά. Γνωρίζω τις προθέσεις του, την αποφασιστικότητά του και το πείσμα του. Οικονομολόγοι και οι δύο, έχουμε συνεργαστεί αρμονικά εκτελώντας με συνέπεια τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς την τοπική αυτοδιοίκηση που αναλάβαμε στο παρελθόν.

Έχοντας περάσει πρώτος από εκλεγμένη θέση την περίοδο 2010-2014 με το Δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη εκπροσωπώντας το τοπικό συμβούλιο του Ευηνοχωρίου γνωρίζω καλά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αντιθέτως ο Σπύρος, ασχολείται ενεργά τα τελευταία 9 χρόνια ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και έχοντας υπηρετήσει και σε θεσμικές θέσεις ως Αντιδήμαρχος με τις καλές και τις κακές στιγμές του.

Όταν μου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το ύψιστο Αξίωμα του πρώτου δημότη είναι αλήθεια ότι ήμουν πολύ επιφυλακτικός. Όχι γιατί δεν εμπιστεύομαι τον ίδιο και τις προθέσεις του αλλά γιατί γνωρίζω ότι ένα μεγάλο ποσοστό συνδημοτών μας κοιτάζουν αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον αδιαφορώντας για το σύνολο, γεγονός που μας έχει φέρει στη σημερινή απογοητευτική κατάσταση.

Αφοπλιστικός όπως πάντα και αποφασιστικός, μου είπε τα εξής λόγια τα οποία ήταν και καθοριστικά για την τελική μου απόφαση.

Εσύ Γιώργο, αν αύριο σε ρωτήσουν τι έκανες για να αντιστραφεί το κλίμα τι θα απαντήσεις; Καθόμουν στο πληκτρολόγιο και στην καφετέρια και έκανα κριτική σε εκείνους που διοικούσαν; Και στην τελική αν δεν ασχοληθούμε ενεργά εμείς που έχουμε ζήσει από μέσα την τοπική αυτοδιοίκηση ποιος θα ασχοληθεί;

Ο δρόμος είναι ανηφορικός και με τεράστιες δυσκολίες. Ένας Δήμος με πολλά χρέη ασχέτως αν διατυμπανίζουν ότι έβαλαν σειρά, με μηδενική αναπτυξιακή προοπτική, με ελλειμματικές υποδομές που σε άλλους Δήμους είναι αυτονόητες αλλά και απουσία ξεκάθαρου οράματος, η ανάληψη καθηκόντων για την επόμενη δημοτική αρχή φαντάζει ένας εφιάλτης. Γνωρίζουμε καλά ότι παραλαμβάνουμε, αν μας δώσετε την εντολή σας, ένα προβληματικό Δήμο με τεράστιες δυσκολίες. Αποτελεί για εμάς και εμένα προσωπικά πρόκληση, μία ακόμη, αλλά και υποχρέωση να συμβάλλω στην αλλαγή κατεύθυνσης που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Δίχως κομπασμούς και αλαζονικό ύφος ότι τα γνωρίζουμε όλα, με ταπεινότητα και χαμηλό βλέμμα στους συνδημότες μας, δεσμευόμαστε να γίνουμε εμείς η ΑΛΛΑΓΗ που έχει ανάγκη ο τόπος αλλάζοντας πρώτα τους δικούς μας εαυτούς και μετά την κοινωνία.

Αν πιστεύετε ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση αγνοείστε τα γραφόμενά μου. Αν πάλι συμφωνείτε, πάμε μαζί να τα αλλάξουμε ΟΛΑ.


Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκα το 1982 από αγρότες γονείς, τον Σπύρο Συγγούνη (Ευηνοχώρι) και την Σπυριδούλα Σταμούλη (Σταμνά). Το 1999 τελείωσα την βασική μου εκπαίδευση στο Γενικό Λύκειο Ευηνοχωρίου και εισήχθηκα στο Παν/μιο Πειραιώς, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης όπου και αποφοίτησα το 2003. Επίσης, έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση και Οικονομία Δημοσίων Οργανισμών και φορέων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Από το 2006 και επί σειρά ετών έχω εργαστεί υποστηρίζοντας ως εξωτερικός συνεργάτης Δήμους του νομού μας και Αναπτυξιακή Εταιρεία στον τομέα των οικονομικών αλλά και συμμετέχοντας σε υποβολή φακέλων για ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα(Interreg)

Από το 2011 υποστηρίζω τα νομικά πρόσωπα των Δήμων Θέρμου, Ξηρομέρου και Ακτίου Βόνιτσας και παρακολουθώ ως υπεύθυνος διαχειριστής τις κοινωνικές δομές, Βοήθεια στο Σπιτι, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ αυτών. Ήμασταν εμείς που πρώτοι είχαμε εντάξει τους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου από το 2011 σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ταυτόχρονα εργαζόμουν ως καθηγητής σε φροντιστήριο Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προετοιμάζοντας παιδιά πανελλαδικών ενώ υποστήριζα και φοιτητές του ΑΤΕΙ μας στις εξετάσεις τους. Ενός ΑΤΕΙ που η εγκατάλειψή τους οδήγησε στον οικονομικό μαρασμό του Δήμου μας

Από φέτος είμαι μόνιμος υπάλληλος του Δήμου Ξηρομέρου.

Γιώργος Συγγούνης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

kartes eklogwn 2023 04

Διαβάστε επίσης

Related Articles

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes