2ο Αρχαιολογικό Συνέδριο Αρχαία Καλυδώνα 2011-13

ARX-KALYDONA 04Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα του 2ου Διεθνές Αρχαιολογικού Συνεδρίου είχε το Ευηνοχώρι και ειδικότερα η παρουσίαση

από τον Rune Frederiksen διευθυντής του Ινστιτούτου Δανίας στην Ελλάδα του θέματος “Ανασκαφές στο Θέατρο Καλυδώνας 2011 - 2013”.

Τα τρια καλοκαίρια που πέρασαν (2011 – 2013) ο καθηγητής και η ομάδα των φοιτητών του, σε απόλυτη συνεργασία με την ΛΣΤ΄ΕΠΚΑ και την Προισταμένη Δρ. Ολυμπία Βικάτου,έφεραν σε πέρας το σημαντικό έργο της ανάδειξεις του Θεάτρου της Καλυδώνας.

Ένα από τα πιο σπάνια Θέατρα που ανακαλύφθηκαν εως τώρα είναι τετράγωνο κοίλο με ευθεία εδώλεια σχηματίζοντας ένα συμμετρικό παραλληλόγραμμο.

Όπως είπε ο Δρ. Rune Frederiksen το Θέατρο κατασκευάστηκε σε δυο διαφορετικές περιόδους το κατώτερο μέρος τον 5ο αιώνα π.χ και το ανώτερο τον 4ο αιώνα π.χ και αποτελείται από το κοίλον, την σκηνή και την ορχήστρα 230μ ενώ η χωρητικότητά του προσδιορίζεται σε 5.000 έως 7.000 θεατές.

Το έργο της ανάδειξης υποστηρίχθηκε χορηγία της Kalsberg η άδεια εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε το”Διάζωμα” και ο πρόεδρος του κ. Σταύρος Μπένος και με την βοήθεια του Δήμου Μεσολογγίου.

Οι θησαυροί της Καλυδώνας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

ARX-KALYDONA 01  ARX-KALYDONA 01 ARX-KALYDONA 01  ARX-KALYDONA 01 ARX-KALYDONA 01  ARX-KALYDONA 01 ARX-KALYDONA 01 ARX-KALYDONA 01

Related Articles

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Φόρμα επικοινωνίας

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes