Ο Σταύρος Μπένος στην Αρχαία Καλυδώνα.

arkalidona18Επιβεβαιώνοντας το αμέριστο ενδιαφέρον του ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ Σταύρος Μπένος επισκέφτηκε για άλλη μια φορά τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Καλυδώνας.

Ο Σταύρος Μπένος που είναι από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Καλυδώνας ενημερώθηκε για την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών από την προισταμένη της ΛΣΤ Ε.Κ.Π.Α Δρ. Ολυμπία Βικάτου και τον Διευθυντή του ινστιτούτου της Δανίας Ρούνε Φρεντέρικσεν για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής.

Εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την πρόοδο των εργασιών, για την οργάνωση του εργοταξίου και την συνεργασία με τους αρχαιολόγους για τους οποίους είπε ότι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος αυτής της προσπάθειας.

arkalidona15Ο στόχος τώρα επικεντρώνεται στο να προωθηθεί άμεσα η μελέτη αποκατάστασης ώστε ταυτόχρονα με την ανασκαφική δραστηριότητα να συνταχτεί το έργο ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του στο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ι.π Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο Ευηνοχωρίου, εκπρόσωποι συλλόγων, που και αυτοί στο κομμάτι που τους αναλογεί συμμετέχουν ενεργά στην μεγάλη αυτή προσπάθεια που θα προβάλει πολιτιστικά τον τόπο μας.

Kαλή συνέχεια…

arkalidona8 arkalidona9 arkalidona14 arkalidon16a

arkalidona2 arkalidona13 arkalidona6 arkalidona5

arkalidona4 arkalidona3 arkalidona10 arkalidona11

arkalidona12 arkalidona17 arkalidona1 arkalidona19

Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

Καθημερινά Νέα

Μούρκος apartments Κρυονέρι

Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι