κατηγορία : Αρχαία Καλυδώνα

  2kalydona parastash 2018 00Για πρώτη φορά μετά από χιλιάδες χρόνια άνοιξε πάλι η αυλαία στο δικό μας αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας το Σάββατο 4/8/2018 με την θεατρική παράσταση "Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα" από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

  a kaltdwna 2016 02Με την παρουσία του Ινστιτούτου της Δανίας, βάσει του προγράμματος συνεργασίας που υπάρχει, συνεχίζονται οι ανασκαφικές δραστηριότητες στον αρχαιολογικό χώρο της Καλυδώνας.

  ar.kal parous 2016 14Παρουσίαση του πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου "Η Αρχαία Καλυδώνα" στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τίτλο “κρυμμένα κοχύλια ” το αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας.

  all m.moysikisΤο Αρχαίο Θέατρο της Καλυδώνας και το Ευηνοχώρι μας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σπουδαίας εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Δημήτριος Μητρόπουλος) από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τίτλο “κρυμμένα κοχύλια ” το αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας.

  Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ

  5.kalydwnaΗ αρχαία Καλυδώνα υπήρξε μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Αιτωλίας. Η οχύρωση της πόλης απλώνεται σε δύο γειτονικούς λόφους με την ονομασία ≪Κούρταγα≫, κοντά στη δεξιά όχθη του Εύηνου ποταμού πλάι στο σημερινό Ευηνοχώρι (Εικ. 10).

  Πρόκειται για στρατηγική θέση με δυνατότητα ελέγχου της εισόδου προς τον Κορινθιακό κόλπο και της θαλάσσιας αρτηρίας προς την Αδριατική.

  Σελίδα 1 από 2

  Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

  Καθημερινά Νέα

  Μούρκος apartments Κρυονέρι

  Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  Το πανηγύρι του χωριού μας γιορτάστηκε και εφέτος με δημοτική ορχήστρα με...
    Το πανηγύρι του χωριού μας γιορτάστηκε και εφέτος με δημοτική ορχήστρα με μεγάλα ονόματα...
  Ενα νέο εκκλησάκι της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στολίζει το Ευηνοχώρι μας και...
  VIDEO : Παναγία Προυσιώτισσα η Μεγαλόχαρη
  Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023
  Thumbnail Η ιστορική Ιερά μονή Προυσού στην Ευρυτανία με τη θαυματουργή εικόνα της...
  Με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, έγινε σήμερα η έναρξη της νέας...
  VIDEO - Η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στον Γαλατά - 2023
  Την εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, πανηγύρισε με λαμπρότητα o...

  Αθλητικές Διαδρομές & Πρόσωπα