Ιωάννης A. Μωρίκης

Ιωάννης A. Μωρίκης

 

george6Συνεχίζοντας την παρουσίαση προσώπων από τον χώρο του αθλητισμού θα αναφερθούμε σήμερα στον συγχωριανό μας Ιωάννη Α. Μωρίκη.

Γεννήθηκε στο χωριό μας το 1960 και σε ηλικία 16 ετών (1976) υπέγραψε το πρώτο του δελτίο στον Εύηνο επι προεδρίας Χρίστου Αναγνωστόπουλου και είχε ως πρώτο προπονητή τον Αθανάσιο Κουτσαγγέλλου.

 

Πολύ γρήγορα πήρε την φανέλλα βασικού κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις και το 1980 ήρθε η πρόταση για μεταγραφή στην Α.Ε Μεσολογγίου που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Στην Α.Ε Μεσολογγίου έμεινε τέσσερα χρόνια αγωνιζόμενος στα περισσότερα μάτς της ομάδας και έκανε μια εξαίρετη πορεία, όμως το 1984 επαγγελματικοί λόγοι τον υποχρέωσαν να επιστρέψει στο χωριό μας και υπέγραψε δελτίο στην Καλυδώνα όπου έμεινε ως το 1990 που σταμάτησε και την ενεργό δράση του.

aemneoΦύσει αμυντικός παίχτης αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις της άμυνας, αλλά και αμυντικό χάφ ενώ τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν ήταν η δύναμη, η πολύ καλή φυσική κατάσταση και το εξαιρετικό “διάβασμα” των φάσεων.

Αγωνίστηκε σε 250 περίπου μάτς και πέτυχε 5 γκόλ, ενώ κατέκτησε 1 πρωτάθλημα με την Καλυδώνα (1989) ως παίκτης – προπονητής που είναι και η καλύτερη στιγμή που θυμάται.

Επίσης δεν ξεχνάει και την χειρότερη στιγμή τα επεισόδια στον αγώνα Εύηνος – Τρίκαρδος Κατοχής όπου είχε σπάσει και το χέρι του.

Σήμερα είναι προιστάμενος αποθήκης σε ιδιωτική εταιρεία παντρεμένος με την Σίσσυ Βερελή και έχει δυο παιδιά τον Κων/νο και την Σοφία.

Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε υγεία στον ίδιο και την οικογένειά του.

1IMG_0049 xiros3 xiros14 eyhnoxwri

Related Articles

Ελευθέριος Μάνθος

Κων/νος Δ. Ξηρός

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Φόρμα επικοινωνίας

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes