Δημήτρης (Μίμης) Δεδρινός

  mimis5Η σημερινή μας παρουσίαση αφορά έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή που ανέδειξε ο Νομός μας με καριέρα ως την Α΄ Εθνική κατηγορία.

   

  Συνέδεσε το όνομά του με το χωριό μας ως προπονητής στον Εύηνο  όπου άφησε την σφραγίδα του διαχρονικά ως σημείο αναφοράς στην ποδοσφαιρική ιστορία του Ευηνοχωρίου.

   

  Ο Μίμης Δενδρινός γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1950 και σε ηλικία 15 ετών (1965) υπέγραψε το πρώτο του δελτίο στην Α.Ε Μεσολογγίου επί προεδρίας Ιωάννη Νατσικώστα και ως πρώτο προπονητή είχε τον Δημήτρη Καρδάμη.

  mimis2Από την πρώτη κιόλας ποδοσφαιρική χρονιά του ξεδίπλωσε στο γήπεδο τις αρετές του και τέσσερα χρόνια αργότερα ήρθε η μεταγραφή του στον Παναιτωλικό (1969) που αγωνιζόταν στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

  Είχε καθοριστική συμβολή στην μεγάλη πορεία του Παναιτωλικού προς την Α΄ Εθνική κατηγορία με πολλές συμμετοχές και γκόλ όπου και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα.

  Το 1977 επέστρεψε στην Α.Ε Μεσολογγίου (Β΄ Εθνική) όπου έκανε μια καλή πορεία με αρκετά γκόλ και τρία χρόνια αργότερα σε ηλικία 30 ετών (1980) έκλεισε την καριέρα του.

  mimis3Αγωνίστηκε σε 400 περίπου αγώνες και πέτυχε πάνω από 150 γκόλ.

  Αγαπημένη του θέση δεξί εξτρέμ φορώντας την φανέλα με το Νο 7 ενώ υπήρξε εξαιρετικός ντριμπλέρ με επινοήσεις και προσποιήσεις που ζάλιζαν τον αντίπαλο.

  Σημαντικότερες στιγμές που θυμάται πάντα τα 2 γκόλ που πέτυχε στον αγώνα Παναιτωλικός – Α.Ο Πάτραι (2-1) για το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής (1973-74) , ένα εξαιρετικό γκόλ στον αγώνα Παναιτωλικός – Ηρακλής (3-1) περίοδος (1975-76)  και τα  3 γκόλ στον αγώνα Α.Ε.Μ – ΗΡΟΔΟΤΟΣ (3-3) περίοδο (1977-78).

  mimisΗ Π.Α.Ε Παναιτωλικός και ο σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών σε ειδική εκδήλωση τίμησαν τον Δημήτριο Δενδρινό για την πολύτιμη προσφορά και συμβολή του, στην άνοδο του Παναιτωλικού στην Α΄ Εθνική κατηγορία το 1975 για πρώτη φορά στην ιστορία του.

  Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 ανέλαβε προπονητής στον Εύηνο Ευηνοχωρίου που παρουσίαζε σημάδια διάλυσης, αλλά έχοντας επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα αξιοποίησε το δυναμικό που υπήρχε και πρόσθετε κάθε χρόνο νέα παιδιά και μερικές μεταγραφές.

  Κατάφερε και πέτυχε σε δύο χρόνια να δημιουργήσει μια εκπληκτική ομάδα που άφησε εποχή ειδικά την τριετία (1984-1986) όπου και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στον Α΄ Όμιλο της Α΄ κατηγορίας Αιτ/νιας.

  mimis4Υπήρξε λάτρης της τακτικής που είχε έντονο επιθετικό πνεύμα χωρίς όμως να παραλείπει και την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του, ενέπνεε το σεβασμό όλων, ήταν αυστηρός και ταυτόχρονα φίλος με τους παίκτες του παίρνοντας από αυτούς το 100% των δυνατοτήτων τους.

  Για την συνολική προσφορά του ως παίκτης και ως προπονητής τον ευχαριστούμε πολύ και του ευχόμαστε υγεία και ότι καλύτερο για τον ίδιο και την οικογενειά του…

  dedrinosdedrinos1dedrinos2dedrinos3

                   dedrinos5 dedrinos7 dedrinos8

  Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

  Καθημερινά Νέα

  Μούρκος apartments Κρυονέρι

  Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  Το πανηγύρι του χωριού μας γιορτάστηκε και εφέτος με δημοτική ορχήστρα με...
    Το πανηγύρι του χωριού μας γιορτάστηκε και εφέτος με δημοτική ορχήστρα με μεγάλα ονόματα...
  Ενα νέο εκκλησάκι της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στολίζει το Ευηνοχώρι μας και...
  VIDEO : Παναγία Προυσιώτισσα η Μεγαλόχαρη
  Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023
  Thumbnail Η ιστορική Ιερά μονή Προυσού στην Ευρυτανία με τη θαυματουργή εικόνα της...
  Με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, έγινε σήμερα η έναρξη της νέας...
  VIDEO - Η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στον Γαλατά - 2023
  Την εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, πανηγύρισε με λαμπρότητα o...

  Αθλητικές Διαδρομές & Πρόσωπα