Σπύρος Β. Ζαρκάδας

Γεννήθηκε στο χωριό μας το 1963 και σε ηλικία 18 ετών υπέγραψε το πρώτο δελτίο στην Καλυδώνα Ευηνοχωρίου (1981) επί προεδρίας Γεωργίου Πολονύφη και προπονητή τον Νίκο Κουμπάρο.

Αμέσως έγινε βασικό στέλεχος της μεγάλης αυτής ομάδας και στο τέλος της επόμενης σεζόν (1983) έγινε και ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Καλυδώνας που πήρε μεταγραφή για την Α.Ε. Μεσολογγίου που αγωνιζόταν στην εθνική ερασιτεχνική κατηγορία (Δ΄ εθνική).

1zarkadaszarkadas111leyteris7zarkadas10 

Το 1988 λόγου σοβαρού οικογενειακού προβλήματος επέστρεψε στον χωριό μας και στον Εύηνο Ευηνοχωρίου όπου αγωνίστηκε για 5 χρόνια και ακόμα σε Άρη Αιτωλικού, Προμηθέα Γαυρολίμνης, Α.Ε Χρυσοβεργίου και από το 1997 στην Καλυδώνα έως το 2004 που έκλεισε μια πορεία 23 ετών.

Αναμφίβολα υπήρξε ένας εξαιρετικός αμυντικός με αστείρευτες δυνάμεις, αλτικότητα, ιδανικό σωματότυπο  (ύψος,βάρος), γρήγορο “διάβασμα”  των φάσεων και  μεγάλος σκόρερ αν και αμυντικός.

Αγωνίστηκε σε 588 μάτς και σημείωσε 92 τέρματα εκ των οποίων τα 33 με πέναλτυ (σε 39 εκτελέσεις).

zarkadas9zarkadas51man8os4zarkadas6

Κατέκτησε (5) πρωταθλήματα, Καλυδώνα (2), Α.Ε. Μεσολογγίου (2), Προμηθέας Γαυρολίμνης (1), και (1) κύπελλο με την Α.Ε. Μεσολογγίου.

Κορυφαία αθλητική στιγμή της ζωής του θεωρεί την συμμετοχή του ως λαμπαδηδρόμος στην αφή της Ολυμπιακής  Φλόγας στους Ολυμπιακούς Αγώνες  ¨Αθήνα 2004¨.

zarkadas14zarkadas8zarkadas7zarkadas3

Επίσης η γνωριμία και συνεργασία με τον πρώτο προπονητή Νίκο Κουμπάρο που συνεχίζεται έως σήμερα και η τελευταία σεζόν στην Α.Ε. Μεσολογγίου που κατέκτησε ντάμπλ αήττητος και πέτυχε ρεκόρ καριέρας σκοράροντας (7) φορές,  αγωνιζόμενος ως ακραίος μπάκ,  είναι σημαντικοί σταθμοί στην αθλητική διαδρομή του.

Έχει τιμηθεί για την αγωνιστική του προσφορά από τις εφημερίδες Αγρίνιο Σπόρ και Αθλητική Ενημέρωση, την Καλυδώνα και την Ένωση  Ευηνοχωρίου.

zarkadas12zarkadas13zarkadas18zarkadas20

Μεγάλη και η προσφορά του στα κοινά του χωριού μας αφού υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Η Αρχαία Καλυδώνα¨ ως οργανωτικός γραμματέας για (8) χρόνια 2003 – 2010 και από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του Αιμοδοτικού Συλλόγου του χωριού μας ¨Ο Άγιος Χαράλαμπος¨ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

1zarkadas161zarkadas11zarkadas2zarkadas4

Επίσης τα τελευταία (5) χρόνια αρθρογραφεί στην διμηνιαία εφημερίδα (Κρίκελλο) και στην στήλη “ΕΔΩ ΜΠΟΧΩΡΙ” για όλα τα νέα του χωριού μας.

Του ευχόμαστε υγεία και τον ευχαριστούμε για την προσφορά και την συνεργασία που είχαμε…

 

Related Articles

Ελευθέριος Μάνθος

Κων/νος Δ. Ξηρός

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Φόρμα επικοινωνίας

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes