Γεώργιος κ. Μάνθος

Στην συνέχεια θα αναφερθούμε ακόμη σε έναν Μποχωρίτη με την τρέλα που είχε για το ποδόσφαιρο και μιλάμε για τον Γιώργο Κ. Μάνθο όπου και αυτός από την πρώτη στιγμή έδειξε το μεγάλο ταλέντο του και τον καθαρό χαρακτήρα που τον διακρίνει.             

Ο Γιώργος Κ. Μάνθος  γεννήθηκε το 1958 στο χωριό μας και ξεκινώντας από πολύ μικρός τα ποδοσφαιρικά του  βήματα  στην αλάνα του (Μπανιώκου) μαζί με τον συγχωριανό και φίλο του Χρήστο Ψεύτη όπου είχαν κοινή πορεία στον Εύηνο Ευηνοχωρίου και στην Α.Ε. Μεσολογγίου.

         eyhnos  1man8os7  xiros14

Το πρώτο του δελτίο το υπέγραψε το 1973 όταν ήταν 16 χρονών στον Εύηνο επί  προεδρίας Νικολάου Πολύζου (Μαντουβάλας) και προπονητή τον Τάκη Ματζουράτο, και ήταν βασικό στέλεχος και αρχηγός για 4 χρόνια στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Αιτ/νιας. 

         eyhnos.d10  eyhnos.d13  1man8os11

Η θέση του ήταν κεντρικός αμυντικός (σέντερ μπάκ ή λίμπερο), αλλά όταν χρειαζόταν γινόταν και ο επιθετικός στις στημένες φάσεις (φάουλ), όπου πολλές φορές σκόραρε.

Την περίοδο αυτή όμως ασχολήθηκε και με τον κλασικό αθλητισμό όπου είχε κατακτήσει πολλές πρώτες θέσεις και μετάλλια σαν αθλητής του συλλόγου ¨Χαρίλαος Τρικούπης¨ του Μεσολογγίου με προπονητή τον Τάκη Ματζουράτο.

          1man8os8  1man8os10  1man8os2

Ύστερα από 4 χρόνια και σε ηλικία 19 ετών υπέγραψε δελτίο στην Α.Ε. Μεσολογγίου όταν η Α.Ε. Μεσολογγίου ανέβηκε στην Β΄ εθνική, από τα βασικά στελέχη της ομάδας αγωνίστηκε σε πολλά γήπεδα της χώρας με μεγάλη επιτυχία, ακόμη συνέχισε να αγωνίζεται στην Α.Ε. Μεσολογγίου και τα επόμενα χρόνια στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.

         1man8os1  1man8os3  1man8os5

Η μετάβασή του στην Αθήνα για σπουδές δεν του επέτρεπε να συνεχίσει να αγωνίζεται σ΄ αυτό το επίπεδο, και ταυτόχρονα με της σπουδές του υπέγραψε δελτίο στην Καλυδώνα Ευηνοχωρίου με προπονητή τον Νίκο Κουμπάρο όπου αγωνίστηκε για 2 χρόνια βοηθώντας την ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Αιτ/νίας.            

Στην καριέρα του κατέκτησε (5) πρωταθλήματα  (3) με το Εύηνο Ευηνοχωρίου (2) με την Α.Ε. Μεσολογγίου, και (1) κύπελλο με την Α.Ε. Μεσολογγίου.

        1man8os4  1man8os9  1man8os6

Η μόνιμη εγκατάστασή του πλέον στην Αθήνα δεν του επέτρεψε να συνεχίσει να ασχολείται με την τρέλα του το ποδόσφαιρο και εκεί κρέμασε και τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Καλύτερες στιγμές θυμάται την πρώτη του συμμετοχή στους αγώνες της Β΄ Εθνικής με Ιωνικό, Προοδευτική, Ηρόδοτο και  Παναιτωλικό.

Τον αγώνα Εύηνος – Κατοχή (2-0) όπου σημείωσε και τα δύο γκολ του αγώνα, επίσης ακόμη είναι χαραγμένες στην μνήμη του, οι στιγμές των αγώνων ντέρμπι με Νεοχώρι και Κατοχή όπως μας λέει, που οι διαιτητές ήταν από άλλο όμιλο .

Είναι μέλος της παρέας αρματωμένων ¨Ο Έλατος¨ και μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου ¨Η Αρχαία Καλυδώνα¨.

                                         1man8os12  1man8os  

 

Στην Αθήνα όπου κατοικεί ασχολείται με τα κοινά και ιδιαίτερα με τον σύλλογο ¨ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΡΙΚΕΛΛΙΩΤΩΝ¨ όπου κατέχει για αρκετά χρόνια και την θέση του αντιπροέδρου του συλλόγου.

Του ευχόμαστε υγεία στον ίδιο και στην οικογένειά του και τον ευχαριστούμε για την συνεργασία αλλά και για όσα πρόσφερε στην ποδοσφαιρική του διαδρομή…

 

Related Articles

Ελευθέριος Μάνθος

Κων/νος Δ. Ξηρός

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Φόρμα επικοινωνίας

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes