Ελευθέριος Μάνθος

Γεννήθηκε το 1963 και κατά γενική ομολογία ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα που αναδείχθηκαν όχι μόνο στο χωριό μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

      1leyteris6  1leyteris9  1leyteris13

Το 1980 υπέγραψε το πρώτο δελτίο του στην νεοσύστατη τότε ομάδα την Καλυδώνα επί προεδρίας Γεωργίου Πολονύφη και προπονητή τον Μούρκο Αθανάσιο.

Φορώντας το (10) στην πλάτη υπήρξε ο  “μαέστρος” μιας εκπληκτικής ομάδας με εξαίρετους ποδοσφαιριστές που άφησε διαχρονικά την σφραγίδα της στην ποδοσφαιρική ιστορία του Νομού μας (Καλυδώνα).

      1leyteris7  1leyteris10  1leyteris2       

Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, χειρισμός της μπάλας με τα δύο πόδια, σπεσιαλίστας στην εκτέλεση φάουλ κόρνερ (έχει πετύχει πολλά γκόλ) και μια μοναδική ικανότητα για πάσες ακρίβειας δεν άργησε να έρθει η πρώτη μεταγραφεί στην Α.Ε. Μεσολογγίου.

Αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια και ήταν βασικός συντελεστής στην κατάκτηση – άνοδο που έφεραν την ομάδα από την Α” κατηγορία Αιτ/νίας στην Γ” Εθνική.

      1leyteris1  1leyteris3  1leyteris

Το 1990 μεταγράφηκε στον Ατρόμητο Αντιρίου και ύστερα από δύο χρόνια επέστρεψε στην μεγάλη του αγάπη την Καλυδώνα ως παίκτης – προπονητής όπου και έκλεισε η καριέρα του.

Αγωνίστηκε σε 350 αγώνες και πέτυχε 180 γκολ περίπου, ενώ κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (Καλυδώνα, Α.Ε.Μεσολογγίου (2), Αντίρριο) και ένα κύππελο Α.Ε. Μεσολογγίου (1987).

      1leyteris12  1leyteris5  1leyteris4

Ιδιαίτερες στιγμές εκτός από τους τίτλους η τιμή όπως λέει ο ίδιος να έχει προπονητές τον Γιάννη Κυράστα (Δ” εθνική) και Γιάννη Παθιακάκη (Γ” εθνική) από του οποίους έμαθε πολλά ως ποδοσφαιριστής και άνθρωπος.

1leyteris8

Επίσης το γκολ – νίκη (ο-1) με απευθείας κόρνερ στον αγώνα Ευηνος – Καλυδώνα (1983).

Του ευχόμαστε υγεία χρόνια πολλά και τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε αλλά και την συνεργασία μας…

Related Articles

Κων/νος Δ. Ξηρός

Χρήστος Κ. Ψεύτης

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Φόρμα επικοινωνίας

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes