Συγκινητικό προσκύνημα στη Ζωοδόχο Πηγή Κουτσοχερίου!

zuwdoxou koytsoxari 2019 02Είναι ένα εκκλησάκι φωλιασμένο στις καταπράσινες πλαγιές του Αράκυνθου κοντά στο Μεσολόγγι.

Είναι το ιστορικό εκκλησάκι του χωριού μας, του Κουτσοχερίου, που η ίδρυση του χάνεται στο πέρασμα των αιώνων. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα γιορτάζει και συγκεντρώνει πλήθος προσκυνητών όχι μόνο από το χωριό μας αλλά και από την γύρω περιοχή.
Φέτος ήταν ένα ιδιαίτερο προσκύνημα, που συγκέντρωσε πιο πολύ κόσμο με πρόσθετο συναίσθημα. Είναι η πρώτη χρονιά που δεν ιερούργησε εδώ ο Παπά-Γιώργης Τοκατλιδης μετά από αρκετές δεκαετίες, αφού πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τους χωριανούς και όσους τον γνώριζαν. Ιερούργησε ο Παπά-Κώστας Μακρυγιάννης με ιδιαίτερη ευλάβεια σε κλίμα κατάνυξης και εσωτερικής ανάτασης.
Οι προσκυνητές άναψαν κεράκια στο κοιμητήριο, όπου αναπαύονται αιώνια δικοί τους άνθρωποι, ενώ στη συνέχεια αντάλλαξαν ευχές και δοκίμασαν γλυκίσματα και αναψυκτικά, που προσέφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσοχεριου ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ.
Χρόνια πολλά συγχωριανοί. Και του χρόνου.

ΔΗΜΑΡΑΣ Θ. ΝΙΚΟΣ

zuwdoxou koytsoxari 2019 00 zuwdoxou koytsoxari 2019 00 zuwdoxou koytsoxari 2019 00 zuwdoxou koytsoxari 2019 00 zuwdoxou koytsoxari 2019 00 zuwdoxou koytsoxari 2019 00 zuwdoxou koytsoxari 2019 00 zuwdoxou koytsoxari 2019 00 zuwdoxou koytsoxari 2019 00 zuwdoxou koytsoxari 2019 00 zuwdoxou koytsoxari 2019 00 zuwdoxou koytsoxari 2019 00

Αναζήτηση