Κουτσοχέρι Κοπή Πίτας Απολογισμός Νέο Δ.Σ

koyts-2014 01Μια Όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε ο πολιτιστικός σύλλογος Κουτσουχερίου, ανήμερα των Θεοφανείων με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Φέτος για να γίνει η γιορτή επιλέχτηκε το καφενείο του Χρήστου Κατσίνα, στο Κουτσοχέρι.

Τα τραγούδια και τα χαμόγελα των μικρών παιδιών, έκαναν την ατμόσφαιρα ευχάριστη και γιορτινή.

Οι μικροί μαθητές τραγούδησαν τα κάλαντα και πολλά άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ο σύλλογος τους μοίρασε δώρα.

Μετά την ανταλλαγή των ευχών οι γυναίκες του χωριού έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έγινε απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς και εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου το οποίο αποτελείται από τους:

Πρόεδρος : Δημαράς Σωτήρης του Δημητρίου

Αντιπρόεδρος : Δημαρά Βασιλική του Δημητρίου

Γραμματέας : Δημαράς Γιάννης του Θεοχάρη

Ταμίας : Μαυραγάνης Ιωάννης του Χρήστου

Τα άλλα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου είναι οι:

Κατσίνας Θεόδωρος του Χρήστου

Ντέκας Ευθύμιος του Γεωργίου

Ντέκας Θεόδωρος του Γερασίμου

Δημαράς Χρήστος του Δημητρίου

Κουνέλης Χρήστος του Παναγιώτη

Αναπληρωματικό μέλος ο Κατσίνας Χρήστος του Βασιλείου.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά....

***Να ευχαριστήσω τον Γιάννη Μαυραγάννη για την ενημέρωση και το φωτογραφικό υλικό.

koyts-2014 00 koyts-2014 00 koyts-2014 00 koyts-2014 00 koyts-2014 00 koyts-2014 00 koyts-2014 00 koyts-2014 00 koyts-2014 00 koyts-2014 00 koyts-2014 00 koyts-2014 00 

                                    koyts-2014 13 koyts-2014 14

 


 

 

Κουτσοχέρι κοπή πίτας - απολογισμός - 2012

2Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, ανάμεσα από συγγενείς και φίλους πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Ιανουαρίου 2013 η κοπή της Βασιλόπιτας από τον πολιτιστικό σύλλογο Κουτσοχερίου. Την εκδήλωση φιλοξένησε ο Νίκος Δημαράς στο καφενείο του.

  Στην αρχή έγινε ανταλλαγή ευχών για το 2013,να είναι μια χρονιά με υγεία,αγάπη και ευτυχία. Στην συνέχεια τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα και η αντιπρόεδρος του συλλόγου κα Δήμητρα Δημαρά-Χαβαλίνα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Τυχερός ήταν ο Γιωργάκης Δημαράς,κέρδισε το φλουρί και παρέλαβε το δώρο από τον πρόεδρο του συλλόγου κο Θεόδωρο Ντέκα. Όπως κάθε χρόνο ο σύλλογος μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά του χωριού.
Στο τέλος της γιορτής έγινε απολογισμός των πεπραγμένων της προηγούμενης χρονιάς και τέθηκαν οι στόχοι για το 2013.
Στην κουβέντα που ακολούθησε και είχε τον χαρακτήρα λαϊκής συνέλευσης, ακούστηκαν αλήθειες που αφορούν προβλήματα της καθημερινής ζωής στο χωριό. Η εγκατάλειψη από τον Δήμο είναι ορατή.

Η οργή του κόσμου απέναντι στον Δήμαρχο και το "επιτελείο" του περισσεύει. Όλοι λένε πως η περίοδος ανοχής τελείωσε και εύχονται να αλλάξει πολιτική ο Δήμος Μεσολογγίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

***Ευχαριστούμε τον Γιάννη Μαυραγάννη για την ενημέρωση , Καλή Χρονιά σ΄όλους.

5 1 3 4

6 7 8 9

 

 

 


 

 

 

 

 

Πολιτιστικός σύλλογος Κουτσοχερίου "Κοσμάς ο Αιτωλός"

 

DSC_3691Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΙΟΥ όπως κάθε χρόνο και φέτος  οργάνωσε ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τα παιδιά του χωριού.
Ο Άγιος Βασίλης, για λογαριασμό του συλλόγου, μοίρασε δώρα στα παιδιά  τ α οποία ως ερασιτεχνική χορωδία τραγούδησαν τα κάλαντα των ΦΩΤΩΝ και τραγούδια για τον καινούργιο χρόνο.

Το φλουρί συνοδεύονταν από στερεοφωνικό και το τυχερό παιδί είναι ο Γιωργάκης Μπαλκούρας ( γιός της Γεωργίας Ντέκα-Μπαλκούρα).

Στη συνέλευση που ακολούθησε έγινε εκλογή του νέου προέδρου που για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Θεόδωρος (Λάκης ) Ντέκας του Αποστόλου, και των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

DSC_3674 DSC_3681 DSC_3685 DSC_3683

DSC_3692

 

 


 

 

 

Ναοί και εξωκκλήσια των χωριών μας – Αφιέρωμα

Ένα σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς στην περιοχής μας αποτελούν οι Ναοί τα εξωκκλήσια και τα μοναστήρια, διαχρονικοί τόποι λατρείας των συνανθρώπων μας.

Η ιστοσελίδα μας evinochori-kalidona.gr παρουσιάζει σήμερα ένα αφιέρωμα στους ιερούς αυτούς χώρους της περιοχής μας (Ευηνοχώρι, Άγιος Γεώργιος, Ξηρέικα, Κουδούνι (Καρίτσα, Κλήμα), Γαλατάς και Περιθώρι).

Για να δείτε το αφιέρωμα πατήστε ΕΔΩ.

 

 

 

 


 

 

koytsoxeri2012Πολιτιστικός σύλλογος Κουτσοχερίου

"Κοσμάς ο Αιτωλός"

 

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, γενική συνέλευση του συλλόγου και παιδική γιορτή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ.

 

afissakΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσοχερίου "Κοσμάς ο Αιτωλός" σας προσκαλεί στον  Αποκριάτικο χορό, Την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011 στο Κουτσοχέρι στο καφενείο του Θεόδωρου Χρ. Κατσίνα.

Ελάτε να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά...

 

 

 

 

 

Με την συμμετοχή των συγχωριανών και τα παιδιά του χωριού ντυμένα με τις αποκριάτικες φορεσιές τους , χόρεψαν, διασκέδασαν, μικροί και μεγάλοι και πέρασαν ενα πραγματικό αποκριάτικο αξέχαστο βράδυ.

Επίσης , πρέπει να επισημάνουμε και την υπέροχη δουλειά που κάνει ο Σύλλογος προσπαθώντας για ότι καλύτερο στο χωριό.

 

                   DSC00365 DSC00366 DSC00368

                   DSC00373 DSC00370 DSC00371

 

Πολλές ευχές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουτσοχερίου "Κοσμάς ο Αιτωλός" για καλές Αποκριες...

 

 

 


 

 

 

ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2011

 

1pittaΤην Κυριακή 9 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσοχερίου “Κοσμάς ο Αιτωλός” πραγματοποίησε την ετήσια Γενική Συνέλευση όπου έγινε απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για την χρονιά που πέρασε και προγραμματίστηκαν οι δράσεις για την νέα χρονιά που μόλις άρχισε.

 

 

1pitta1Ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του συλλόγου, ενώ το φλουρί κέρδισε η Βάσω Δημαρά που έλαβε και το σχετικό δώρο ένα στερεοφωνικό.

 

 

 

1pitta2Στην συνέχεια ήρθε και η σειρά των παιδιών, όπου όλα τα παιδιά τραγούδησαν τραγούδια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και παρέλαβαν δώρα από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου.

 

 

 

1pitta4Στους παριστάμενους ευχήθηκε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου η Πρόεδρος Δήμητρα Δημαρά – Χαβαλίνα, δίνοντας την υπόσχεση για μια δημιουργική χρονιά για τον σύλλογο και το χωριό.

 

 

 

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά…

 

 

 


 

 

 

 

 

 ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ


koytsoxeri2Με την Θεία Λειτουργία στην ομώνυμη εκκλησία και με την συμμετοχή πολλών συγχωριανών τιμήθηκε το κουτσοχέρι στην γιορτή Κοσμά του Αιτωλού, την Τρίτη 24 Αυγούστου.

Σαν ήρθε το βράδυ πολλές οικογένειες και φίλοι συναντήθηκαν στην ταβέρνα του Νίκου Δημαρά και διασκέδασαν ως το πρωί με την Δημοτική Ορχήστρα.


Και του χρόνου με υγεία...

 

 

 

 

 

 

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΙ  -  ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

antam.koytsoxeri  Με διήμερη πολιτιστική εκδήλωση την Παρασκευή 2 Ιουλίου και το Σάββατο 3 Ιουλίου2010 πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο ΑΝΤΑΜΩΜΑ για τα μέλη, τους φίλους, και τους απανταχού κουτσοχερίτες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ".

Η πρώτη μέρα περιλάμβανε προβολή εικόνων από εκδηλώσεις του συλλόγου από προηγούμενα χρόνια, γιορτές του χωριού, τελετές, τοπία και προβολή video από μουσεία του εξωτερικού , (Πράγα, Βουδαπέστη κ.λ.π).

Την δεύτερη μέρα όλοι συγκεντρώθηκαν στην ταβέρνα του Νίκου Δημαρά όπου έγινε συνεστίαση χωριανών και προσκεκλημένων,  το ψητό, το κοκορέτσι, οι πίτες, τα σαλατικά, η κρύα μπύρα και το κρασί είχαν την τιμητική τους αφήνοντας όλους ικανοποιημένους.

Ταυτόχρονα το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρετσίνων παρουσίασε δημοτικούς χορούς της πατρίδας μας και καταχειροκροτήθηκε από του παραβρισκόμενους.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Δημαράς στα τόσα που έχει προσφέρει για τον τόπο του και χαιρετισμό εκ μέρους του Δ.Σ απεύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου Χαβαλίνα Δήμητρα που υποσχέθηκε κάθε χρονιά που θα έρχεται με την βοήθεια όλων να γίνεται καλύτερος.

Το τραπέζι ευλόγησε ο παπα - Γιώργης ιερέας πάνω από 40 και πλέον χρόνια ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο Αντινομάρχης Παναγιώτης κατσούλης και οι επικεφαλής συνδυασμών και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ  Πρεβεζάνος Γιώργος και Τέγας Ιωάννης.

Το γλέντι συνεχίστηκε με την συμμετοχή του κόσμου ως της πρώτες πρωινές ώρες και το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου.

Καλή συνέχεια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουτσοχερίου που προβάλει το χωριό μέσα από αυτές της εκδηλώσεις.

Και λίγα λόγια για το Σύλλογο...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ" ιδρύθηκε το 2003 με κύριο σκοπό στην πολιτιστική αναβάθμιση και την προβολή του χωριού.

Το Δ. Συμβούλιο απαρτίζουν οι :

Πρόεδρος : Χαβαλίνα Δήμητρα        

Αντιπρόεδρος : Δημαράς Γεώργιος          

Ταμίας  Ντέκας  :  Ευθύμιος              

Γ. Γραμματέας  :  Χαβαλίνας  βασίλειος

Τακτικά Μέλη :  Ντέκα Αλεξάνδρα             

>>           :  Δημαράς  Γιάννης                      

>>           :  Δημαράς  χρήστος                      

Αναπληρωματικά Μελη  Ντέκα - Πύργα Ειρήνη    

>>                             Δημαρά Φρόσω                          

 

 

 

Αναζήτηση