elenfrdeitrues

Ενημερωτική εκδήλωση-κατά της ενδοοικογενειακής βίας

armonia bi 2019 02Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατά «ΑΡΜΟΝΙΑ», το Σάββατο 14/12/2019 υλοποίησε εκδήλωση που, ουσιαστικά, αποτελεί αφετηρία μιας σειράς δράσεων για την καταπολέμηση κι εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας στην περιοχή μας.

Η εξαίρετη ομιλήτρια κ. Ορφανίδου Αλεξάνδρα, Πρωτοδίκης – Ανακρίτρια Μεσολογγίου, τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο της χώρας μας, που αφορά τις ποινές για τους θύτες βίας, είναι ξεκάθαρο και πλήρες, αρκεί το θύμα να έχει τη δύναμη να μιλήσει και να καταγγείλει τον θύτη ή ακόμη και κάποιος άλλος να προβεί σε καταγγελίες κακοποιήσεις ατόμων.
Η επίσης εξαίρετη κ. Σιάσου Πολυξένη, Κλινική Ψυχολόγος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας ,παρουσίασε τα ποσοστά άσκησης βίας σε γυναίκες με θύτες μέσα από την οικογένεια διεθνώς αλλά και στη χώρα μας και έδωσε πτυχές προβληματισμού, παρουσιάζοντας το προφίλ του θύτη και την άσχημη κατάσταση στην οποία έρχεται το θύμα.
Τονίστηκε ότι η βία εκφράζεται λεκτικά, ψυχολογικά, σωματικά. Ότι βία σημαίνει εξαναγκασμός, κυριαρχία και οδηγεί στην απομόνωση και, δυστυχώς, μικρά ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλονται γιατί τα θύματα φοβούνται να μιλήσουν και νιώθουν ένοχα.
Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος κ. Βάσω Βήττα που πρωτοστατεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης μέσω της εργασίας της και παροτρύνει τα θύματα να μιλούν και να ζητούν βοήθεια.
Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατά θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα γίνει στην περιοχή μας για την ανάδειξη του προβλήματος και τη λύση του.
Ευχαριστούμε από καρδιάς το κοινό που παρακολούθησε με προσοχή την εκδήλωση. Τους συνανθρώπους μας που με τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις τους συνέβαλαν στο να γίνει εποικοδομητικός διάλογος. Ο προβληματισμός τους ανέδειξε την αγωνία όλων και την ανάγκη για αλλαγή θέσεων, απόψεων και συμπεριφορών στο «κοινωνικό είναι και γίγνεσθαι».
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Παπανικολάου Κωνσταντίνο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά για την παραχώρηση του χώρου. Επίσης στην αντιπρόεδρο του Συλλόγου «Αρχαία Καλυδώνα» κ. Σπυριδούλα Καμπά και στην εθελόντρια κα Βιβή Παξινού που στήριξαν την εκδήλωση μας.

ΠΗΓΗ : Σύλλογος Γυναικών Γαλατά «ΑΡΜΟΝΙΑ»

Ευχαριστούμε την Ρούλα Καμπά για τις φωτογραφίες

armonia bi 2019 00 armonia bi 2019 02 armonia bi 2019 05 armonia bi 2019 04 armonia bi 2019 01armonia bi 2019 03

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

8η γιορτή γλυκού - 2021
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
Thumbnail Με εξαιρετική επιτυχία ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας “Η Αρχαία Καλυδώνα” διοργάνωσε την...
Εορτή Αγίας Παρασκευής – 2021
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
Thumbnail Σύσσωμο το χωριό μας γιόρτασε στο όμορφο ομώνυμο εξωκκλήσι την γιορτή της Αγίας Παρασκευής, με...
Thumbnail Νότες χαράς και ζωντάνιας σε πόλεις και χωριά του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου επιθυμεί να προσφέρει η...
Thumbnail Τον πολιούχο και προστάτη τους Προφήτη Ηλία γιόρτασαν οι κάτοικοι του γειτονικού μας χωριού Άγιος...
Γιορτή Καλαμποκιού στο Γαλατά -2021
Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021
Thumbnail Με εξαιρετική επιτυχία ο σύλλογος γυναικών Γαλατά “Αρμονία” διοργάνωσε το Σάββατο 17 Ιουλίου...
Thumbnail Ξηρέικα Μεσολογγίου απο ψηλά. VIDEO (Drone).
Thumbnail Στις 17 Ιουλίου 2021 γιορτάστηκε στα Ξηρέικα Μεσολογγίου η εορτή της πολιούχου Αγίας Μαρίνας .
Thumbnail Κουτσοχέρι Μεσολογγίου απο ψηλά. VIDEO (Drone)

Αθλητικές Διαδρομές & Πρόσωπα

Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

Καθημερινά Νέα

Μούρκος apartments Κρυονέρι

Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι