Δημιουργικές δράσεις στο Διοικητήριο Ευηνοχωρίου

dr.koinothtas---2015 00Ένα αξιοζήλευτο “Κύτταρο” κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης είναι το Διοικητήριο Ευηνοχωρίου που αποτελεί ιδιαίτερο σημείο

αναφοράς. Κατασκευάστηκε και λειτουργεί ως πολυχώρος από το έτος 1991 όταν ακόμη ήταν αυτόνομη κοινότητα Ευηνοχωρίου.

Στους χώρους του, εκτός από την αίθουσα συνεδριάσεων, το γραφείο του προέδρου και της γραμματέως φιλοξενούνται το ιατρείο Ευηνοχωρίου που εξυπηρετεί χιλιάδες περιστατικά κάθε χρόνο, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με ακτίνα δράσης από τα Ρηγαίικα έως το Τρίκορφο και την Καλαβρούζα καθώς επίσης την Βιβλιοθήκη “Γεώργιος Παπαδήμας”.

Επίσης στο Διοικητήριο βρίσκονται γραφεία του Ιππικού Ομίλου, και του Αιμοδοτικού συλλόγου “Ο Άγιος Χαράλαμπος”.

Η κύρια αίθουσα που καλύπτει και το μεγαλύτερο μέρος του Ισογείου έχει παραχωρηθεί στην ΛΣΤ’ Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσολογγίου για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος καθαρισμού και υποδοχής των ευρημάτων από τις ανασκαφές στην Αρχαία Καλυδώνα.

Η δεύτερη αίθουσα εκδηλώσεων χρησιμοποιείται από τον Εκπολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Ευηνοχωρίου “Το Χοροστάσι” για μαθήματα χορού και επίσης μια φορά την εβδομάδα λειτουργεί πρόγραμμα Pilates και μαθήματα Βυζαντινής μουσικής ενώ τον ίδιο χώρο έχει ως βάση για το σημαντικό κοινωνικό έργο της η ομάδα του κοινωνικού παντοπωλείου.

dr.koinothtas---2015 01Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου (δεύτερη θητεία) κ. Νικόλαος Ψεύτης η πρόθεση της Τοπικής Κοινότητας είναι να βοηθά με κάθε τρόπο δράσεις και πρωτοβουλίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα την διατήρηση και στήριξη βασικών υποδομών (Ιατρείο, Ταχυδρομείο) καθώς επίσης και την προβολή κάθε πολιτιστικής κοινωνικής και αθλητικής δραστηριότητας προς όφελος των κατοίκων και της κοινωνίας.

Μια σημαντική και συστηματική προσπάθεια που έχει βάλει ένα λιθαράκι ακόμα ώστε το Ευηνοχώρι να είναι ένα λαμπρό παράδειγμα πολιτιστικής αναφοράς μέσα από κοινό αγώνα συλλόγων και Τοπικής Κοινότητας…

Related Articles

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Φόρμα επικοινωνίας

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes