Στήριξη των επιχειρήσεων από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

  sthrixi epixeir 2020 00Η στήριξη των επιχειρήσεων το επόμενο μέλημα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου . Απαλλαγή από μια σειρά τελών .

  Η αρωγή προς τις πολλαπλά βαλλόμενες επιχειρήσεις του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ήταν αντικείμενο συνεργασιών που είχαν ο Δήμαρχος και μέλη της δημοτικής αρχής τις τελευταίες μέρες.

  Είχε προηγηθεί συνάντηση του Κώστα Λύρου την 13η Μαρτίου στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, όπου και έγινε μια πρώτη συζήτηση δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις του Μεσολογγίου πλήττονται διπλά εξαιτίας της ακύρωσης των Γιορτών Εξόδου όπου είθισται κάθε χρόνο η πόλη να κατακλύζεται από κόσμο.

  Μετά τα τελευταία δεδομένα που επέφεραν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, τα οποία αποτελούν πλέον το τελειωτικό «χτύπημα» για τις τοπικές επιχειρήσεις ,ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου ανακοινώνει τα παρακάτω:

  • • Απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού
  • • Απαλλαγή από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων (τραπεζοκαθίσματα).
  • • Απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων επιχειρήσεων που νοικιάζουν χώρους από το δήμο και η λειτουργία των έχει ανασταλεί
  • • Παράλληλα θα ζητηθεί ο σχεδιασμός ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την πόλη του Μεσολογγίου η οποία βιώνει αυτή την δύσκολη κατάσταση εδώ και πάρα πολύ καιρό και όχι μόνο λόγω κορωνοϊού. Όλα αυτά ισχύουν για το διάστημα που η χώρα θα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση καραντίνας.

     Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος τονίζει πώς «Διεκδικήσαμε ως δήμαρχοι και ως ΚΕΔΕ να απαλυνθούν οι επιχειρήσεις οι οποίες σηκώνουν ένα δυσανάλογο βάρος. Για τις επιχειρήσεις του τόπου μας εκτός από την ματαίωση των Γιορτών Εξόδου και άλλων δράσεων που είχαμε προγραμματίσει, ήρθαν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που έδωσαν την «χαριστική βολή». Εκτός των μέτρων που ήδη ανακοινώθηκαν, θα γνωστοποιήσουμε αυτή την κατάσταση προς τα αρμόδια υπουργεία για να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης ακόμη πιο εξειδικευμένα για τον δήμο μας».

  Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

  Καθημερινά Νέα

  Μούρκος apartments Κρυονέρι

  Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  Το πανηγύρι του χωριού μας γιορτάστηκε και εφέτος με δημοτική ορχήστρα με...
    Το πανηγύρι του χωριού μας γιορτάστηκε και εφέτος με δημοτική ορχήστρα με μεγάλα ονόματα...
  Ενα νέο εκκλησάκι της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στολίζει το Ευηνοχώρι μας και...
  VIDEO : Παναγία Προυσιώτισσα η Μεγαλόχαρη
  Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023
  Thumbnail Η ιστορική Ιερά μονή Προυσού στην Ευρυτανία με τη θαυματουργή εικόνα της...
  Με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, έγινε σήμερα η έναρξη της νέας...
  VIDEO - Η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στον Γαλατά - 2023
  Την εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, πανηγύρισε με λαμπρότητα o...

  Αθλητικές Διαδρομές & Πρόσωπα