Έναρξη 32ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών "Αντιγόνη"

oiniades antigonh 2018 03Το Σάββατο 28 Ιουλίου το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών σήκωσε «αυλαία» για 32η χρονιά, με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

Το πολυάριθμο κοινό, υποδέχθηκε θερμά την ερμηνεία του Αιμίλιου Χειλάκη, της Αθηνάς Μαξίμου, του Μιχάλη Σαράντη και άλλων καταξιωμένων ηθοποιών, σε μια παράσταση αρχαίου δράματος με θέμα «…την αντιπαράθεση ανάμεσα στο δίκαιο της πολιτείας και το θεϊκό δίκαιο, ανάμεσα στο θετό και το φυσικό δίκαιο ή ανάμεσα στην εξουσία και τη δικαιοσύνη…»

Την έναρξη του 32ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου κήρυξε ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο οποίος στον χαιρετισμό του επεσήμανε σπουδαιότητα και συμβολή του θεσμού στον Πολιτισμό και την Τέχνη στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Όπως είπε, και φέτος το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου αφενός διατηρεί την ποιότητα που χαρακτηρίζει την πορεία του, αφετέρου κάθε χρόνο καταβάλλεται μεγαλύτερη προσπάθεια αναβάθμισης αλλά και διάδοσής του.

Πριν την έναρξη της παράστασης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής.

oiniades antigonh 2018 00 oiniades antigonh 2018 00 oiniades antigonh 2018 00 oiniades antigonh 2018 00 oiniades antigonh 2018 00 oiniades antigonh 2018 00 oiniades antigonh 2018 00 oiniades antigonh 2018 00

 


 

32 oiniades1 2018 00Το 32ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών ανοίγει την αυλαία του στο κοινό το Σάββατο 28 Ιουλίου με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού, ο Δήμος προχώρησε σε απαραίτητες παρεμβάσεις όπως η οδική σήμανση προς το Αρχαίο Θέατρο, η επιδιόρθωση των καμαρινιών, αλλά και η αλλαγή της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Με ενδιαφέρον και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι Παράλληλες Εκδηλώσεις που συνοδεύουν τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών. Η εισαγωγή στο φεστιβάλ αλλά και την τέχνη του Αρχαίου Δράματος έγινε στην Κατοχή (κτήριο Συγγρού), το Αιτωλικό (Αύλειος χώρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό») και το Μεσολόγγι (Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη), με την επιμέλεια της ηθοποιού, σκηνοθέτη και μουσικού κυρίας Μάρθας Φριντζήλα.

Όπως σημειώνει η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σοφία Λαναρά: Είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα του 32ου Φεστιβάλ Οινιαδών, που και φέτος φιλοξενεί κορυφαίες παραστάσεις τραγωδίας, αριστοφανικής κωμωδίας αλλά και σύγχρονου θεάτρου. Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και οι Παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, ενώ έγινε κάθε δυνατή παρέμβαση προκειμένου οι συνθήκες να βελτιωθούν σε ότι αφορά τις υπάρχουσες υποδομές στο χώρο του αρχαίου θεάτρου. Είμαστε βέβαιοι πως το κοινό για μια ακόμη χρονιά θα επιβραβεύσει και κρατήσει ψηλά τον μεγάλο πολιτιστικό θεσμό που φέτος συμπληρώνει άξια 32 ολόκληρα «ζωής».

32 oiniades 2018 01 32 oiniades 2018 00 32 oiniades 2018 02 32 oiniades 2018 03 32 oiniades 2018 0432 oiniades2 2018 00

Related Articles

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Φόρμα επικοινωνίας

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes