Εγκαινιάστηκε η γέφυρα Ευήνου από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα
Featured

Εγκαινιάστηκε η γέφυρα Ευήνου από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα


Αύριο το πρωί δίνεται επιτέλους στην κυκλοφορία η γέφυρα του Ευήνου

η οποία εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ παρών ήταν και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα υποδομών  Νίκος Ταχιάος.

Μίλησαν ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας που τόνισε «Εγκαινιάζουμε τη νέα οδική γέφυρα του Ευήνου, η οποία δίνει οριστική λύση στην επανασύνδεση της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων και αποκαθιστά την ομαλή πρόσβαση στους οικισμούς που βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού», Ο κ. Σταϊκούρας συμπλήρωσε ότι η νέα γέφυρα κατασκευάστηκε μέσα σε έναν χρόνο, στο ίδιο σημείο με την παλαιά, αλλά με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ανθεκτικότητας, ενώ στο έργο προβλέπεται η ανακατασκευή όλων των αναγκαίων υδραυλικών έργων προστασίας των βάθρων και διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της,

Ο υφυπουργός υποδομών  Νίκος Ταχιάος, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομάτης, Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας και το εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της  ΤΕΡΝΑ Α.Ε Μιχάλης Γουρζής.

eggeneia gefyras 2024 0Στις ομιλίες τους όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα και για την ταχύτητα με την οποία έγινε το έργο καθώς η μέθοδος που επιλέχθηκε δηλαδή να κατασκευαστεί το έργο από την παραχώρηση στο πλαίσιο των αντιπλημμυρικών της Ιόνιας Οδού ήταν η μονή που θα μπορούσε να «τρέξει» με τόση ταχύτητα.

Επίσης παραβρέθηκαν  Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι,  οι Δήμαρχοι Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ναυπακτίας και Θέρμου, ο  Δήμαρχος Μεσολογγίου δεν ήταν παρών, ήταν όμως παρόντες όλοι οι αντιδήμαρχοι Ι.Π Μεσολογγίου,, οι πρόεδροι Ευηνοχωρίου Χρήστος Νασόπουλος, Γαλατά Λευτέρης Μπαλωμένος, Περιθωρίου Γιώργος Δαδάνης και Αγίου Γεωργίου Δημήτρης Παλασκώνης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου που ήταν με αναρτημένο πανό και συνομίλησε σε ήπιο κλίμα για τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου με το πρόεδρο του συλλόγου Κωνσταντίνο Καραγκούνη και μέλη .

Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα του Εύηνου ποταμού είχε καταστραφεί ολοσχερώς τον Δεκέμβριο του 2021, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αιτωλοακαρνανία.

Gallery εικόνων

Διαβάστε επίσης

Αναζήτηση