elenfrdeitrues

  Γέφυρα Ευήνου : Κουραστήκαμε να είμαστε ακροατές έργων και θεατές λόγων…


  Χθες Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:00΄ συνήλθε σε σύσκεψη στην πλατεία του Γαλατά η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε στους κατοίκους των Κοινοτήτων Γαλατά και Περιθωρίου η κατάρρευση των γεφυρών του Ευήνου στη διάρκεια των πλημμυρών της 12ης Δεκεμβρίου 2021.

  Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή, υπενθύμισε ότι στη σύσκεψη της Αμφιλοχίας, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2022, ο υφυπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων κ. Καραγιάννης είχε δηλώσει πως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η προσωρινή αποκατάσταση της κυκλοφορίας με την κατασκευή γέφυρας, 200 μέτρα νότια της σημερινής. Είχε ακόμα δηλώσει πως, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή της, θα μεταφερθούν εκεί τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ύδρευσης του Δήμου Μεσολογγίου, για να ξεκινήσει η κατεδάφιση της κατεστραμμένης οδικής γέφυρας, ώστε στη θέση της να κατασκευαστεί η καινούργια. Για τη νέα γέφυρα, ο κ. Καραγιάννης είχε επαναλάβει πως δεν υπάρχει παρέκκλιση από τον σχεδιασμό παράδοσής της σε 24 μήνες.

  Ακόμα ο Πρόεδρος, ενημερώνοντας τα μέλη της Συντονιστικής, ανέφερε ότι στην Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στις 21 Ιουνίου 2022 με θέμα «Τα έργα και οι υποδομές στη Δυτική Ελλάδα», ο κ. Καραγιάννης επανέλαβε πως οι δεσμεύσεις για τα έργα, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους, ισχύουν στο ακέραιο. Τέλος, είπε πως τις ίδιες δεσμεύσεις επανέλαβε σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Μαυρομμάτης.   

  Ακολούθως, τον λόγο πήραν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Στις τοποθετήσεις τους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εξέφρασαν την έκδηλη ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό τους για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ξεκινήσει κανένα από τα έργα, παρόλο που βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού. Ακόμα, όλοι εξέφρασαν την αγωνία και τον φόβο, μη μας «προλάβει ο καιρός» και από το φθινόπωρο ζήσουμε πάλι τα ίδια. Τέλος, εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την τήρηση των ανακοινωθέντων χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των μελλοντικών έργων. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως τον ερχόμενο Σεπτέμβρη δεν κρίνεται μόνο η τύχη των έργων. Κρίνεται η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα των αρμοδίων.

  Ομόφωνα αποφασίστηκε:

  • να παρακολουθεί η Συντονιστική Επιτροπή την τήρηση των ανακοινωθέντων χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των έργων και να ενημερώνει με σχετικά Δελτία Τύπου τους κατοίκους των Κοινοτήτων,
  • οι κάτοικοι να βρίσκονται σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα.

  Γαλατάς, 16 Ιουλίου 2022

  Για τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

  Ο συντάκτης του Δελτίου Τύπου

  Κώστας Σακαρέλος

  gefura23 2022 00

  Διαβάστε επίσης

  Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

  Καθημερινά Νέα

  Μούρκος apartments Κρυονέρι

  Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

    Μια απο τις σημαντικότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης είναι αυτή της Παναγίας της...
  Thumbnail VIDEO - 15η Γιορτή  Μποχωρίτικης Πίτας -  Λαογραφικός σύλλογος Ευηνοχωρίου "Άγιος Ιωάννης" - 2022.
  15η γιορτή Μποχωρίτικης πίτας - 2022
  Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022
  Για 15η χρονιά η γιορτή Μποχωρίτικης Πίτας έγινε με ιδιαίτερη επιτυχία, με την...
  VIDEO - 11ος  ποδηλατικός γύρος Ευηνοχωρίου - 2022.
  Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε ο 11ος ποδηλατικός γύρος Ευηνοχωρίου στον...
  Από την Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Δήμου Ιεράς...
  Με επιτυχία και πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την παράσταση “ΤΟ ΤΑΒΛΙ” στο...
  Ενημέρωση για την γέφυρα Ευήνου
  Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022
  Φίλες και φίλοι, καλησπέρα. Την περασμένη Παρασκευή, ήτοι στις 22 Ιουλίου 2022,...

  Αθλητικές Διαδρομές & Πρόσωπα