Διακήρυξη Πλειοδοτικής Δημοπρασίας Πώλησης Ακινήτου


Την 19 του μηνός Μαϊου 2024 ημέρα της εβδομάδος Κυριακή και από την 12:00 μ.μ μέχρι την 13.00 μ.μ., στα γραφεία του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ευηνοχωρίου θα διεξαχθεί πλειοδοτική δημοπρασία πώλησης ακινήτου

Αγία Ελεούσα Κλεισούρας Μεσολογγίου - 2024 & (Video Drone)


Η Ιερά Μονή της Αγίας Ελεούσας βρίσκεται ΒΔ του Μεσολογγίου και στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Μεσολογγίου – Αγρινίου, σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, την Κλεισούρα. 

Εγγραφές μαθητών στην Α΄γυμνασίου στο Καλλιτεχνικό Μεσολογγίου


Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο -Λύκειο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, προσφέρει μια σπάνια και πολύτιμη ευκαιρία σε παιδιά που κατοικούν στην Περιφέρειά μας και που αγαπούν το θέατρο, τη ζωγραφική και τον χορό να αξιοποιήσουν τις κλίσεις και το ταλέντο τους.

Το νέο κατάστημα “Central café” στο Ευηνοχώρι


Το νέο τους επιχειρηματικό βήμα έκαναν ο Παναγιώτης και η Ρούλα, ανοίγοντας ένα all day café bar στο Ευηνοχώρι απέναντι από την πλατεία Οδυσσέα Ελύτη.

Ο θάνατος του Λόρδου Βύρωνα


του Κώστα Σακαρέλου

Σαν σήμερα, πριν από 200 χρόνια, πέθανε στο Μεσολόγγι ο Λόρδος Βύρων, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ελληνικής Επανάστασης.

Το επίσημο πρόγραμμα Εορτασμών για την 198η Επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου


Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ετοιμάζεται να εορτάσει την 198η Επέτειο της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων.

Μεσολόγγι Πρωτοδικείο , Συλλαλητήριο, Ομιλίες, Πορεία


Μεγάλη κινητοποίηση έγινε για άλλη μια φορά στο Μεσολόγγι για το Πρωτοδικείο έξω από τα δικαστήρια.

Άγνωστα γεγονότα της πολιορκίας


Του Κώστα Σακαρέλου

Πολλές ιστορίες, σχετικές με τις πολιορκίες και την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, έχουν δει, κατά καιρούς, το φως της δημοσιότητας. 

Ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους-2024


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη φιλανθρωπική εκδήλωση της επανανεργοποιηθείσας Ενοριακής Φιλοπτώχου Διακονίας του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ευηνοχωρίου, που έλαβε χώρα εχθές, Κυριακή 7 Απριλίου, σε κεντρική καφετέρια του Ευηνοχωρίου.

Εκλογές και νέο Δ.Σ στον εκπολιτιστικό σύλλογο Περιθωρίου “ΟΙ ΒΡΥΣΕΣ”


Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Περιθωρίου " Η ΒΡΥΣΕΣ" στις 31-3-2024 στα γραφεία του συλλόγου έγιναν εκλογές για το νέο Διοικητικό συμβούλιο.

Η πείνα στο πολιορκημένο Μεσολόγγι


του Κώστα Σακαρέλου

Όταν ο αποκλεισμός της πόλης του Μεσολογγίου έγινε πολύ στενός, άρχισαν τα τρόφιμα των πολιορκούμενων να λιγοστεύουν αισθητά, σε τέτοιο σημείο ώστε γύρω στις 10 του Μάρτη του 1826 τους τελείωσαν όλα, ακόμα κι απ’ τη φρουρά.

Διαγωνισμός για εκμίσθωση αγροτικής έκτασης 18 στρ. στο Γαλατά, Ιδιοκτησίας Αγίου Νικολάου Κρικέλλου


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΙΚΕΛΛΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η μάχη της Κλείσοβας


του Κώστα Σακαρέλου

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν της ιστορικής μάχης της Κλείσοβας, όσα συνέβησαν στη διάρκειά της, καθώς και αυτά που ακολούθησαν περιγράφει διεξοδικά ο νεαρός Γιαννιώτης ευπαρίδης Αρτέμιος Μίχος στα «Απομνημονεύματά»,  του. Ειδικότερα, αυτός γράφει, αρχής γενομένης από τα μέσα Μαρτίου του 1826:

Η Α’ Εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας την πρώτη εβδομάδα των νηστειών.

Περιθώρι Ναυπακτίας : Tιμήθηκαν οι αγωνιστές από την πρώτη επαναστατική ενέργεια το 1821 στην Αιτωλοακαρνανία.


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που οργάνωσε ο δήμος Ναυπακτίας, η κοινότητα Περιθωρίου και το σωματείο Ενωμένη Ρωμιοσύνη, για την κήρυξη της Επανάστασης του 1821 στην Δυτική Ρούμελη. Συγκεκριμένα στη Σκάλα Μαυρομάτη, στις 5  Μαρτίου 1821,

Εγκαίνια στο νέο κατάστημα το σπίτι με κοτόπουλο "CHICKEN HOUSE” στο Μεσολόγγι.


Ένα νέο κατάστημα άνοιξε με δυο νέα δικά μας παιδιά ο Ιωάννης Ν. Δημαράς και η Παναγιώτα Ι. Μάνθου στο Μεσολόγγι στην οδό Σπύρου Μουστακλή 24 απέναντι από την πλατεία Κέννεντυ.

Αναζήτηση