Γυμνασίου Ευηνοχωρίου συνάντηση με την Άλκη Ζέη

gymnasio zea 2016 02Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου βιώσαμε μια ανεπανάληπτη εμπειρία: γνωρίσαμε την καταξιωμένη συγγραφέα Άλκη Ζέη.

Την περασμένη χρονιά στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «βιβλίο, ο πιο πιστός φίλος», διαβάσαμε βιβλία της συγγραφέως και μάλιστα είδαμε σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας «το καπλάνι της βιτρίνας» που αποτελεί την θεατρική μεταφορά του πρώτου βιβλίου της. Μας γεννήθηκε λοιπόν η έντονη επιθυμία να την γνωρίσουμε. Πέρυσι δεν στάθηκε δυνατό κάτι τέτοιο. Φέτος, στις αρχές Σεπτέμβρη, μας τηλεφώνησε η γραμματέας της και μας ανακοίνωσε ότι η κα Ζέη μπορεί να μας δεχτεί. Πράγματι, κανονίσαμε μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα, γεμάτοι ενθουσιασμό και ανυπομονησία.

Στις 12.00 το μεσημέρι στον πολυχώρο των εκδόσεων «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ», στην οδό Ιπποκράτους, είχαμε απέναντί μας την Άλκη Ζέη, ήρεμη, γλυκιά κι ευγενική.

Μας μίλησε για τη δικτατορία του Μεταξά, τα δύσκολα χρόνια της κατοχής, τα «Δεκεμβριανά», τον εμφύλιο, την εξορία. Ταξιδέψαμε στη Σάμο, όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια, στη Μόσχα όπου έγραψε και το πρώτο βιβλίο της, «το καπλάνι της βιτρίνας¨, στη Γαλλία, στην κατοχική Αθήνα.

Μας συμβούλεψε να είμαστε αισιόδοξοι, να κάνουμε όνειρα, να βάζουμε στόχους, να αγαπάμε, να αγωνιζόμαστε συνεχώς, να είμαστε ενωμένοι, να τιμάμε τη φιλία.

Φύγαμε ευτυχισμένοι, ευχαριστημένοι και γεμάτοι από έντονα συναισθήματα.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου

Ευχαριστούμε τον αγαπητό φίλο Δημήτρη Δημητρίου για το άρθρο.

gymnasio zea 2016 00 gymnasio zea 2016 01 gymnasio zea 2016 03 gymnasio zea 2016 04