mes a pol 2016 00Με μεγάλη επιτυχία, έγινε η προγραμματισμένη εκδήλωση του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, για την επέτειο της Α΄

Πολιορκίας του Μεσολογγίου τον Δεκέμβριο του 1822 και στην οποία, η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική.

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής Αντιστρατήγου ε.α., κ. Γεωργίου Αντύπα. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Νίκος Καραπάνος και τον οποίο ευχαριστούμε, για την τιμητική του παρουσία στην εκδήλωσή μας.

Στην συνέχεια, ακολούθησε η κεντρική ομιλία για το ιστορικό μέρος της Α΄ Πολιορκίας, από τον συμπολίτη μας Αντιστράτηγο ε.α. και επίτιμο Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, κ. Νικόλαο Κολόμβα.

Ακολούθησε ανάγνωση αφιερώματος στο συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός του Μεσολογγίτη ποιητή Κωστή Παλαμά, με τίτλο: «Ηρωϊκά Χριστούγεννα», από το στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, κ. Ιωάννη Κατσαβό.

Η εκδήλωση συνεχίσθηκε, με απαγγελία στοίχων από το ποίημα «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονύσιου Σολωμού, που αναφέρονται στην Α΄ Πολιορκία, από την πτυχιούχο Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευάννα Γυφτογιάννη.

Την εκδήλωση έκλεισε με επιτυχία, η εμφάνιση για πρώτη φορά του νέου χορευτικού τμήματος του Συλλόγου, με παραδοσιακούς επετειακούς χορούς, που είχαν σχέση με την συγκεκριμένη Επέτειο, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Γεωργίου Κολοζάκη, το οποίο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό, από όλους.

Τέλος ακολούθησε τιμητική βράβευση, του συμπολίτη μας κ. Νικολάου Κολόμβα, για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει, με τις ιστορικές μελέτες και την συγγραφή βιβλίων, αναδεικνύοντας την Νεώτερη ιστορία του τόπου μας.

Παράλληλα, βραβεύτηκαν και οι δύο συνεργάτες του κ. Κολόμβα, ο κ. Γιάννης Κατσαβός και η κ. Ευάννα Γυφτογιάννη, καθώς και η Χορευτική Ομάδα του Συλλόγου και στους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, για την συμβολή τους στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Δήμαρχο της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νίκο Καραπάνο, ο Διευθυντής του γραφείου του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Κώστας Μεϊμάρης, εκ μέρους της Στρατιωτικής ηγεσίας ο Ταξίαρχος κ. Κάβουρ ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ, ο Συνταγματάρχης κ. Αλεξόπουλος ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΣ, η Αντιπλοίαρχος κ. Σπυροπούλου ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΝ, ο Αντισμήναρχος κ. Μάρκου ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΑ, ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Ταξίαρχος κ. Καπερώνης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Κοντός, πολιτευτές του Νομού μας, καθώς και πρόεδροι άλλων Συλλόγων.

Τέλος ο Σύλλογος, αισθάνεται την ανάγκη, να ευχαριστήσει όλους όσοι τίμησαν την εκδήλωσή με την παρουσία τους και τους εύχεται Καλή Χρονιά με υγεία, ατομική και οικογενειακή.        

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών»

Πηγή άρθρου : aixmi-news.gr

***Επίσης ευχαριστούμε τον Νικόλαο Γιαννή και τον Νασόπουλο Ιωάννη για την διάθεση των φωτογραφιών.

Η Χορευτική ομάδα Μεσολογγιτών Αττικής με παραδοσιακούς επετειακούς χορούς.

mes a pol 2016 20 mes a pol 2016 21

mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol 2016 01 mes a pol1 2016 04 mes a pol1 2016 00 mes a pol1 2016 01 mes a pol1 2016 02 mes a pol1 2016 03

   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκατοντάδες συγχωριανοί μας και συνδημότες μας τίμησαν με την παρουσία τους, τόσο την παραμονή όπου έγινε εσ...
Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Ιππικός Όμιλος Ευηνοχωρίου παρουσία μελών, φίλων, συλλόγων του χωριού μας κ...
Μια υπέροχη βραδιά παράδοσης με νταούλι και ζουρνά, τον χειμωνιάτικο Αη Γιάννη της παρέας αρματωμένων Ο ΕΛΑΤ...
   

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Kent State University του Οχάιο υιοθέτησε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ευηνοχωρίου. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Ευηνοχ...
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση λαχειοφόρου που κυκλοφόρησε ο πολιτιστικός σύλλογος “Η Αρχαία Καλυδώνα” με έπα...
   

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ VIDEO

Το Χοροστάσι Ευηνοχωρίου στην Ερατεινή Φωκίδος.  ...
VIDEO απο τα αριστεία μαθητών και χοροί στο &E...
VIDEO Ιπποδρομίες στο Εξωκλήσι του Αγίο&ups...
   
© evinochori-kalidona.gr