Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Όπως αναφέρουμε και στον πρόλογο της ενότητας αυτής η παρουσίαση – αφιέρωμα των προσώπων που μέσα από τον αθλητισμό πρόβαλαν και το χωριό μας δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το μέγεθος της καριέρας τους.

Η συμπεριφορά τους, το ήθος και η στάση τους γενικότερα είναι εξίσου καθοριστικοί παράγοντες που τους έχουν καταξιώσει διαχρονικά στην συνείδηση της κοινωνίας.

          eyhnos.d4    eyhnos.d7    eyhnos.d2

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, σ΄ αυτόν θα αναφερθούμε σήμερα, γεννήθηκε το 1951 στο χωριό μας και σε ηλικία 16 ετών (1967) υπέγραψε το πρώτο δελτίο στον Εύηνο Ευηνοχωρίου επί προεδρίας Πέτρου Κωνσταντακόπουλου και προπονητή τον Θανάση Κουτσαγγέλου.

Αγαπημένη του θέση ακραίος κυνηγός ενώ τον διέκρινε η ταχύτητα, η καλή σέντρα και οι πλαγιοκοπήσεις για τις αντίπαλες άμυνες.

            eyhnos.d1    eyhnos.d6    eyhnos.d3   

Αγωνίστηκε για μια δεκαετία και το 1976 ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο ήταν η αιτία να σταματήσει το ποδόσφαιρο ενώ συνειδητά απέρριψε πρόταση της Α.Ε. Μεσολογγίου να μεταγραφεί σ΄ αυτήν προτιμώντας να προσφέρει στην αγαπημένη του ομάδα τον Εύηνο Ευηνοχωρίου.

Αγωνίστηκε σε 180 περίπου αγώνες και πέτυχε κοντά στα 50 γκόλ (12 την πρώτη κιόλας σεζόν).

Ως καλύτερες στιγμές θυμάται το γκόλ νίκη στον αγώνα  Γ.Ο.Μ – Εύηνος την χρονιά 1968 (0-1) και την τιμητική πλακέτα που παρέλαβε το 2009 από το Δ.Σ της Ένωσης Ευηνοχωρίου για την προσφορά του στον αθλητισμό (ποδόσφαιρο) του χωριού μας.

            eyhnos.d9    eyhnos.d5    eyhnos.d10  

Έμεινε στο χώρο του ποδοσφαίρου ως παράγοντας και οικονομικός αιμοδότης, στα διοικητικά συμβούλια του Ευήνου και τελευταία της Ένωσης Ευηνοχωρίου που προήλθε από την συνένωση του Ευήνου και της Καλυδώνας.

Το πάθος που τον διέκρινε όταν αγωνιζόταν και ο εξίσου εξαιρετικός χαρακτήρας που τον συνοδεύει σ΄ όλες τις δραστηριότητες της ζωής του ακόμη και σήμερα είναι τα στοιχεία που τον καταξίωσαν στην συνείδηση όλων και ταυτόχρονα αποτελεί παράδειγμα για τους νεώτερους.

eyhnos.d13

Πολλές ευχές για υγεία στον ίδιο και την οικογενειά του, καλή χρονιά και τον ευχαριστούμε για την προσφορά του αλλά και την συνεργασία του..


Σημείωση *** φώτο : Κόντος Χαράλαμπος.


Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

Καθημερινά Νέα

Μούρκος apartments Κρυονέρι

Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι