Σερφάρετε, κλικάρετε, τελειώσατε!

Στον Ιστό βρίσκουμε εκατοντάδες πληροφορίες, διαβάζουμε ειδήσεις, ακούμε τραγούδια, βλέπουμε ταινίες, παίζουμε παιχνίδια, επικοινωνούμε με συγγενείς, γνωστούς και φίλους,

επεξεργαζόμαστε φωτογραφίες, αγοράζουμε προϊόντα, δημιουργούμε project, ανεβάζουμε δεδομένα, «κατεβάζουμε» προγράμματα, και ένα σωρό ακόμα δραστηριότητες που έχουν κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και πιο διασκεδαστική.

Ο Ιστός, όμως, χρησιμεύει και για να διευθετούμε καθημερινές υποχρεώσεις που διαφορετικά θα μας κρατούσαν «δέσμιους» σε κάποια ουρά υπηρεσίας, σε κάποια τράπεζα, θα μας ανάγκαζαν να βρισκόμαστε σε συγκεκριμένα σημεία κάποια συγκεκριμένη στιγμή ή θα κόστιζαν αρκετά κ.λπ.

Ας δούμε παρέα τι δουλειές μπορούμε να κάνουμε μέσω Ιντερνετ, για να απολαμβάνουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να ξεμπερδεύουμε ευκολότερα και γρηγορότερα από αγγαρείες που... πρέπει να γίνουν και για να εξοικονομούμε, όπου γίνεται, χρήματα.

* Ουρές τέλος

Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές -και για πόση ώρα- πρέπει να σταθείτε μπροστά σε ουρά, σε κάποια τράπεζα ή όπου αλλού, προκειμένου να πληρώσετε λογαριασμούς για τα πάγια του σπιτού. Χαμένος χρόνος που θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε κάνοντας... οτιδήποτε άλλο. Αν η πάγια εντολή πληρωμής είναι κάτι που σας αγχώνει, καιρός να ανακαλύψετε τα καλά του e-banking! Την υπηρεσία προσφέρουν πλέον όλες οι τράπεζες και λειτουργεί ως εξής: προμηθεύεστε από την τράπεζά σας κάποιον μυστικό κωδικό, ο οποίος σας δίνει πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Ετσι μπορείτε διαδικτυακά να πληρώνετε όλους σας τους λογαριασμούς, όταν έρχονται, χωρίς να περιμένετε με τις ώρες σε ουρές. Πληρώνετε online εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Παράλληλα, μπορείτε να ελέγχετε τι ακριβώς πληρώνετε χωρίς την ανασφάλεια της πάγιας εντολής. Ακόμα, μπορείτε να μάθετε το υπόλοιπο του λογαριασμού σας, να δείτε την κίνησή του, να ενημερώνεστε για τις πληρωμές σας κ.λπ. Βεβαίως αν επιλέξετε το e-banking πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διαφύλαξη του κωδικού σας. Καλύτερα να κάνετε τις συναλλαγές σας από το σπίτι και ποτέ μα ποτέ να μην τον αποκαλύπτετε ούτε να τον έχετε γραμμένο σε μέρος εμφανές. Ακόμα, μην απαντήσετε ποτέ σε email που σας ζητά τον κωδικό σας και υποτίθεται ότι σας στέλνεται από την τράπεζά σας. Αν υπάρξει ποτέ οποιοδήποτε πρόβλημα με τον κωδικό σας, να είστε σίγουροι ότι η τράπεζα θα επικοινωνήσει μαζί σας απευθείας και ουδέποτε θα στείλει mail ζητώντας να αποκαλύψετε στοιχεία σας.

Περισσότερες πληροφορίες για το τι είναι το e-banking στο http://en.wikipedia.org/wiki/Online_banking, και φυσικά στον επίσημο ιστότοπο της τράπεζάς σας.

* Επιχειρήσεις στο σύννεφο!

Ή, αλλιώς, πώς το Cloud Computing θα σας λύσει τα χέρια. Αν έχετε έγγραφα, φωτογραφίες, στοιχεία, και γενικότερα υλικό που σας χρησιμεύει άμεσα στη δουλειά σας αλλά θέλετε να το βρίσκετε ανά πάσα στιγμή online όπου και αν είστε, προκειμένου να το εμπλουτίζετε, να το τροποποιείτε κ.λπ., τότε χρειάζεστε ένα site σαν τα www.dropbox.com, www.box.net, http://hotfile.com κ.ά. Μέσω των ιστότοπων, σώζετε τα αρχεία που θέλετε στο σύννεφο, και από κάθε σημείο του κόσμου έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτά, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας λάπτοπ, notebook ή οτιδήποτε άλλο. Ακόμα, μπορείτε από οπουδήποτε να τροποποιήσετε ό,τι θέλετε από τα αρχεία σας, ενώ σε όποια από τα αρχεία σας επιθυμείτε μπορούν να έχουν δυνατότητα πρόσβασης και αλλαγών τυχόν συνεργάτες σας. Από κοινού εργασία δηλαδή, χωρίς να χρειάζεται γραφείο, και ανταλλαγή απόψεων πάνω στη δουλειά χωρίς να απαιτείται να βρίσκεστε στο ίδιο μέρος με τον (τους) συνεργάτη (τες) σας. Αν σκεφτείτε πόσο μειώνει αυτό τα έξοδα, ιδιαίτερα των μικρών επιχειρήσεων, καταλαβαίνετε τη σημασία του...

* Και μιλάτε και βλέπεστε και είναι και δωρεάν

Αυτό τώρα είναι εξαιρετικό είτε το χρησιμοποιήσετε για... οικιακή χρήση είτε για να πραγματοποιήσετε επαγγελματικές συσκέψεις. Το www.skype.com είναι το χαρακτηριστικότερο του είδους και σας επιτρέπει να μιλάτε μέσω pc εντελώς δωρεάν με όποιον στον κόσμο έχει pc και -φυσικά- έχει κατεβάσει αυτή την υπηρεσία. Εκτός της δυνατότητας για κλήσεις και βιντεοκλήσεις, μπορείτε να κάνετε και βιντεοσυσκέψεις (που επίσης είναι χρήσιμο και οικονομικό για τις μικρές επιχειρήσεις) αλλά ακόμα έχετε δυνατότητα πληρώνοντας ελάχιστα να μιλάτε μέσω του pc σας με κινητά και σταθερά σε όλο τον κόσμο.

Επιστημονικό... πανηγύρι!

Αυτό που βλέπετε δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας απλός ανεμιστήρας. Πρόκειται για το βίντεο που αφορά τον πρώτο παγκόσμιο online διαγωνισμό επιστήμης που διοργανώνει η Google σε συνεργασία με το Ινστιτούτο CERN, τη LEGO, το National Geographic και το Scientific American.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από 13-18 χρόνων από κάθε γωνιά του πλανήτη, στέλνοντας ένα βιντεάκι με κάποιο επιστημονικό πείραμα που θα επιλέξουν να κάνουν και στο οποίο φυσικά θα υπάρχει κάποιο τελικό συμπέρασμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 4 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες, τα βραβεία των νικητών και λεπτομέρειες για το διαγωνισμό επισκεφθείτε το www.google.com/events/sciencefair και παρακολουθήστε το πολύ εντυπωσιακό βιντεάκι:

www.youtube.com/watch?v=Ζ7oJfK4Ε7RY

Τα e-mails σας

Είχαμε καιρό να δημοσιεύσουμε ανέκδοτο στη στήλη, αλλά αυτό θα σας αποζημιώσει για την καθυστέρηση. Το έστειλε ο Βαγγέλης και έχει θέμα... το μεγαλείο της χώρας μας!

«Ενας νέος τελειώνει το Λύκειο και δεν έχει καθόλου όρεξη για Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί τον γιο του: Δεν θέλεις να σπουδάσεις, ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν εγώ δεν συντηρώ κοπρίτες, γι' αυτό και θα δουλέψεις, κατάλαβες;

Εχοντας ισχυρή οικονομική και πολιτική θέση, ο πατέρας κινεί τα νήματα για να βρει μια θέση στο γιο του.

Πατέρας: Παπακωνσταντίνου (υπουργός), θυμάσαι τον γιο μου; Λοιπόν, τέλειωσε το Λύκειο και ο τεμπέλης δεν θέλει να σπουδάσει. Θα μπορούσες να του βρεις μια θέση ν' αρχίσει να δουλεύει, μήπως εν τω μεταξύ βρει το δρόμο του και αποφασίσει να σπουδάσει; Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι που θα τον κάνει να δουλέψει σκληρά, να μην κάθεται και τα ξύνει.

Μερικές μέρες αργότερα ο Παπακωνσταντίνου λέει: Ετοιμη η δουλειά για το γιο σου. Δεξί χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας και 20.000 ευρώ το μήνα, τέλεια έτσι;

- Τι λε, ρε Παπακωνσταντίνου, αυτό είναι υπερβολικό. Πρέπει να τον αρχίσουμε πιο χαμηλά, και με τέτοια τρελά λεφτά αυτός ο τεμπέλης θα γίνει χειρότερος.

Παπακωνσταντίνου: Φίλε, του βρήκα κάτι πιο σεμνό. Ιδιαίτερος γραμματέας υπουργού. Ο μισθός είναι πιο σεμνός, μόνο 10.000 ευρώ το μήνα.

- Οοοοοχι ρε Παπακωνσταντίνου. Μόλις που έβγαλε το Λύκειο. Δεν θέλω η ζωή του να είναι τόσο εύκολη με την πρώτη. Θέλω να αισθανθεί την ανάγκη να σπουδάσει, κατάλαβες;

Την επόμενη μέρα: Φίλε, του βρήκα δουλειά ως διευθυντή Τμήματος Προμηθειών στο υπουργείο Οικονομικών με μισθό μόνο 6.000.

-Μα ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Παπακωνσταντίνου, βρες μου κάτι πιο σεμνό, κάτι στα 600 με 700 ευρώ.

Παπακωνσταντίνου: Μα τι λες τώρα, αυτό είναι αδύνατο.

- Γιατί;;;;;;;

Παπακωνσταντίνου: Γιατί αυτές οι θέσεις δίνονται μόνο με διαγωνισμό και χρειάζεται βιογραφικό κάποιου επιπέδου, με τέλειες γνώσεις Αγγλικών, πανεπιστημιακό δίπλωμα, τουλάχιστον ένα Master ή PhD στο εξωτερικό, θέληση να δουλεύει υπερωρίες άνευ αποδοχών, και φυσικά προϋπηρεσία. Φίλε μου, αυτές οι θέσεις των 600 ευρώ δεν βρίσκονται εύκολα».

Κάντε κλικ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ www.study4exams.gr/index.php

Χείρα βοηθείας από το υπουργείο Παιδείας στους μαθητές που προετοιμάζονται για πανελλαδικές εξετάσεις, δίνει αυτός ο ιστότοπος που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως online «φροντιστήριο». Σε καιρούς οικονομικής κρίσης και προκειμένου να μετριάσουν -ή, ιδανικά, να σταματήσουν εντελώς- οι μαθητές τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια, το site διαθέτει για φέτος ψηφιακά βοηθήματα για τα «Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης», τη «Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης» και τα «Αρχαία Ελληνικά - Φιλοσοφικός Λόγος». Παράλληλα, αναμένεται από τον Σεπτέμβριο -εκτός απροόπτου- να έχουν ολοκληρωθεί και να λειτουργούν και τα «Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας», η «Βιολογία Γενικής Παιδείας» και τα «Λατινικά». Η πρόσβαση στο σύνολο του περιεχομένου του ιστότοπου είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ ο εμπλουτισμός τού site θα γίνεται σταδιακά από εισηγητές - καθηγητές και υπό την εποπτεία αρμόδιων επιστημονικών επιτροπών. Για μερικούς μήνες ο ιστότοπος θα λειτουργεί πιλοτικά.

ΛΙΜΠΙΣΤΕΡΟ www.deliciousdays.com

Ανακαλύψτε ένα blog αφιερωμένο στο καλό φαγητό, τα ταξίδια και γενικότερα το ευ ζην. Αντιγράψτε νόστιμες συνταγές μαγειρικής, διαβάστε κείμενα που θα σας ταξιδέψουν, υιοθετήστε ιδέες για χειροποίητα δώρα που μπορείτε να προσφέρετε σε εκείνους που αγαπάτε και περάστε στιγμές διαβάζοντας κειμενάκια που ασχολούνται στην πλειονότητά τους με το πώς θα κάνουμε τη ζωή μας πιο... νόστιμη.

Επιστημάλιτι

Αφού οι υποτροφίες φαίνεται πως... απειλούνται με εξαφάνιση, ιδού μερικές ιδέες για να γίνει πιο «τρέντι» ο θεσμός και να σκύψει επιτέλους η πολιτεία πάνω από τα προβλήματα των υποψήφιων διδακτόρων. Διαβάστε στο http://estarian.blogspot.com προτάσεις για «επιστημάλιτι»!

«Παρουσιάζω εδώ την ιδέα της κατηγορίας των Scienceality ή Υποτροριάλιτι (...) Πρόσεξε να δεις. Χωρίζουμε τις επιστήμες ανά κατηγορία. Για κάθε κατηγορία δημιουργούμε ένα scienceality-talent show, στο οποίο λαμβάνουν μέρος Υ.Δ., οι οποίοι περνάνε διάφορες δοκιμασίες για να κερδίσουν στο τέλος υποτροφίες της τάξεως των 15.000 ευρώ ανά χρόνο. Κάθε βδομάδα περνάνε από κριτική επιτροπή και ο χειρότερος την π****ι. Στο τέλος μένουν οι επικρατέστεροι και ο πρώτος παίρνει την υποτροφία. Ετσι θα μπορούσαμε και να προάγουμε την επιστήμη στο ευρύ κοινό, να τους κάνουμε να μας συμπαθήσουν περισσότερο. (...) Εχω και να προτείνω συγκεκριμένα Επιστημάλιτι:

1 Next Top Augmentation Mendel - Ενα ριάλιτι για βιολόγους. Σε αυτό το ριάλιτι μια ομάδα βιολόγων μαζεύεται σε ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο. Τους παρέχεται άφθονη ποσότητα εσπρέσο, φραπέ και κατεψυγμένης πίτσας, καθώς και όλα τα απαραίτητα γκατζέτια με τα οποία ένας μέγκλα βιολόγος θα ήθελε να περνάει όλη τη μέρα του. (...) Το γενικότερο project είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του καλύτερου και πιο χρήσιμου mod για το ανθρώπινο σώμα. Μια μετατροπή στα μάτια για να βλέπεις και κάτω από τα ρούχα; Πνευμόνια που αποβάλλουν την πίσσα αυτόματα; Συκώτι που μεταβολίζει 25 λίτρα αλκοόλ την ώρα; Οι πιθανότητες είναι άπειρες. (...) Στο τέλος της εβδομάδας αυτός που έχει κάνει τη λιγότερη πρόοδο παίρνει το μ****ο.

2 Κάτι χειρουργείται - Ενα ριάλιτι για γιατρούς Το γενικότερο project είναι ποιος θα φέρει εις πέρας τις πιο δύσκολες και με χάλια πιθανότητες επιβίωσης εγχειρήσεις. (...)

3 The Χ factor - Ενα ριάλιτι για μαθηματικούς Οι μαθηματικοί συγκεντρώνονται σε ένα σπίτι (παγίδα: ΧΩΡΙΣ υπολογιστές, Mathematica κ.λπ.), τους δίνεται ένα τεράστιο γραφείο, τόνοι χαρτί, ένας σεβαστός αριθμός από Pilot V5 Hi-Techpoint, μαυροπίνακες και κιμωλίες. Επίσης τους δίνονται προβλήματα. (...) Με τη συνοδεία πάλι άπειρου καφέ και τσιγάρων, οι περιπετειώδεις μαθηματικοί κάθονται να λύσουν τα καυτά αυτά προβλήματα, τα οποία δυστυχώς δεν ενδιαφέρουν κανέναν εκτός από τους ίδιους. (...) Κάθε βδομάδα φεύγει αυτός που έχει την πιο πατάτα ιδέα. (...)

4 Big Historian - Ενα ριάλιτι για ιστορικούς Σκοπός είναι να επιλύσουν διάφορους ιστορικούς γρίφους, με στοιχεία και αποδείξεις που θα κάνουν τους διάφορους ερασιτέχνες ιστοριοδίφες να φάνε τις κομματικές τους εκδόσεις ιστορίας και να βάλουν τις προκατειλημμένες θεωρήσεις τους εκεί που ο ήλιος δυσκολεύεται να μπει. (...)»

: ΚΕΙΜΕΝΑ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ * Για σχόλια, παρατηρήσεις, επισημάνσεις ή απλά για ένα «γεια»: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή : enet.gr

Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

Καθημερινά Νέα

Μούρκος apartments Κρυονέρι

Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι