tIMG 3139Με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς συνεχίζεται η δραστηριότητα στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ Α.Ε που βρίσκεται στο Ευηνοχώρι και αφορά την επανεκκίνηση των έργων κατασκευής Ιονίας Οδού από απραξία δυο και πλέον χρόνων.

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο η εταιρία άρχισε σιγά σιγά την εκ νέου στελέχωση με το απαραίτητο βασικό προσωπικό και με δικά της κεφάλαια προχώρησε στην κατασκευή επιμέρους έργων (αποχετευτικά, ολοκλήρωση γέφυρας Ευήνου και σήραγγας Καλυδώνας) εν αναμονή της επανέναρξης και χρηματοδότησης του συνολικού έργου από το κράτος.

Το “πράσινο” φώς δόθηκε επίσημα τον μήνα Δεκέμβριο, η ΤΕΡΝΑ ήταν ήδη έτοιμη και οι μηχανές άναψαν και πάλι που σε πρώτη φάση έχουν προσληφθεί ως προσωπικό 150 άτομα (οδηγοί, χειριστές, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, εργάτες) και εργάζονται στην εταιρία και στις υπεργολαβίες.

Στο επόμενο διάστημα θα προσληφθούν άλλοι 200 περίπου ώστε να υπάρξει 100% δραστηριότητα στον τομέα ευθύνης της εταιρίας που περιλαμβάνει το τμήμα από το Αντίρριο έως το Κεφαλόβρυσο.

Για το τμήμα που αφορά την κλόκοβα (παλιοβούνα) οριστικοποιήθηκε ο τρόπος προσπέλασης με την κατασκευή δυο ανεξάρτητων σηράγγων (με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση) προς το βόρειο μέρος, εγχείρημα πολύ δαπανηρό αλλά ταυτόχρονα πολύ ασφαλές και φυσικά εντυπωσιακό για τους ταξιδιώτες.

Η συνεργασία με την ΛΣΤ΄ εφορεία αρχαιοτήτων και την προϊσταμένη Ολυμπία Βικάτου καθώς επίσης και με τους δήμους Ι.Π Μεσολογγίου και Ναυπακτίας είναι πολύ καλή ενώ αντίθετα προχωρά με δυσκολία το πρόγραμμα των απαλλοτριώσεων και αυτό καθυστερεί τις εργασίες σε τμήματα του έργου.

tIMG 3133Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η κατασκευή της νέας γέφυρας του Ευήνου ποταμού και η ΤΕΡΝΑ Α.Ε το γιόρτασε παραθέτοντας ένα πλούσιο τραπέζι στο κέντρο “ΜΙΜΟΖΑ” στο Κρυονέρι.

Θετικές οι εξελίξεις αφού τα κέρδη από την δραστηριοποίηση της ΤΕΡΝΑ Α.Ε στην περιοχή μας είναι πολλαπλά γιατί αφενός η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου θα αναβαθμίσει ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία και αφετέρου δημιουργούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας που τόσο ανάγκη έχει ο κόσμος που μαστίζεται από την ανεργία και την ανέχεια.

Ταυτόχρονα και οι τοπικές κοινωνίες απολαμβάνουν τα οφέλη από την παρουσία μιας μεγάλης εταιρίας όπως η ΤΕΡΝΑ Α.Ε η οποία δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στις επιμέρους ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων, φορέων, συλλόγων και ανταποκρίνεται στην επίλυση πολλών προβλημάτων στα πλαίσια της γενικότερης φιλοσοφίας της να υπάρχει καλή και αμοιβαία επικοινωνία με τους κατοίκους.

Η ιστοσελίδα μας ευχαριστεί τον καλό φίλο και συγχωριανό μας πολιτικό μηχανικό κ. Ιωάννη Στρατογιάννη για την ενημέρωση και εύχεται στη ΤΕΡΝΑ Α.Ε καλή και δημιουργική συνέχεια….

terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01 terna 01

   
© evinochori-kalidona.gr