papagianis 2015 01Ή 25 Μαρτίου πλησιάζει και σύμφωνα με την παράδοση, απολαμβάνουμε ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι και δίπλα του μπόλικη σκορδαλιά..

Ο Μποχώριτης chef  Γιώργος Παπαγιάννης μας δίνει τις δικές του συμβουλές για την ημέρα αυτή.

Θα χρειαστούμε:

1 φύλλο παστό μπακαλιάρο γύρω στα 800-1000 γραμμάρια

Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Κουρκούτι: 1 κουτάκι μπύρα ξανθιά

250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1\2 κ.γλυκού αλάτι

1\2 κ.γλυκού ζάχαρη

1 αυγό

Πιπέρι

Σκορδαλιά: 4 φέτες μπαγιάτικο άσπρο ψωμί

3 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές ξύδι

1\2 λεμόνι

1 κούπα λάδι

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ψωμί,το σκόρδο.Στη σύνεχεια εναλλάξ λάδι-ξυδι και ζυμώνεται το μείγμα.

   
© evinochori-kalidona.gr