Παραδοσιακά αντικείμενα (Μέρος Γ΄)

PA110205Η ιστοσελίδα evinochori-kalidona.gr παρουσιάζει μια νέα ξεχωριστή ενότητα που είναι από τα κύρια συστατικά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και αναφέρεται στα παραδοσιακά αντικείμενα.

Απόλυτα συνυφασμένα με τον άνθρωπο και την καθημερινότητά του τα αντικείμενα κάθε μορφής ήταν αναγκαία για την ζωή στο σπίτι, στο χωράφι, στην κτηνοτροφία, στην διασκέδαση κ.λ.π.

Πολλά από αυτά δεν χρησιμοποιούνται πλέον κάποια άλλα με την τεχνολογία έχουν εξελιχθεί και μερικά παρ΄όλο το πέρασμα του χρόνου είναι “σταθερές αξίες” και αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής μας.

Οι εικόνες που ακολουθούν θα θυμίσουν στους μεγαλύτερους ενώ για τους μικρότερους θα αποτελέσουν πηγή γνώσης για να κατανοήσουν τον τρόπο ζωής των πατέρων και των παππούδων τους.

Ευχαριστούμε πολύ τους συγχωριανούς μας που άνοιξαν τα σπίτια και μας παραχώρησαν αυτό το σπουδαίο και ανεκτίμητο υλικό.

Πατήστε να δείτε το πρώτο μέρος απο τα παραδοσιακά αντικείμενα ΕΔΩ.

 

Πατήστε να δείτε το δεύτερο μέρος απο τα παραδοσιακά αντικείμενα ΕΔΩ.

kazani-skafida-sakoyli xortosylektis kalapodia 3ylino.ftiari

Καζάνι, Σκαφίδα, Σακούλι, Λάμπα πετρελαίου - Χορτοσυλέκτης - Καλαπόδια - Ξύλινο φτιάρι.

3ylinh-pateritsa bareli-moystoy diafora eikonostasi-stefana.gamoy

Ξύλινη πατερίτσα - Βαρέλι μούστου - Διάφορα - Εικονοστάσι, Στέφανα γάμου.

ergalia.tsagkarh krasobarelo magkoyres.lygia radio-tv.lyxnies

Εργαλεία τσαγκάρη - Κρασοβάρελο - Μαγκούρες λυγιάς - Ράδιο TV με λυχνίες.

sbarna sporeas taistra tsagkaris.epi.to.ergo

Σβάρνα - Σπορέας - Ταίστρα - Τσαγκάρης επι τω έργω.

Οικογενειακή συλλογή – Δημητρίου & Σπυριδούλας Ζέρβα.

Με πολύ μεράκι, υπομονή , επιμονή, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην παράδοση η οικογένεια Ζέρβα δημιούργησε ένα χώρο με 200 περίπου αντικείμενα πολλά από τα οποία είναι υπεραιονόβια.

Ο επισκέπτης νοιώθει θαυμασμό και “ταξιδεύει” μαζί με τα εκθέματα αφού κάθε ένα από αυτά διηγείται την δική του ιστορία από την καθημερινότητα στο σπίτι, στο χωράφι, στη δουλειά.

Ξύλινα αντικείμενα όπως : σουφλί, δικριάνι, γκλίτσα, κόπανος, σκαφίδα, πλαστήρι, σκαμνί, σαμάρι, αδράχτι, τσίτσα, καυκιά, ξυλόφουρνο κ.α.

Μεταλλικά αντικείμενα όπως : ταψιά, κατσαρόλες, κανάτες, καζάνια, όπλα, πέταλα, μπρίκια, καντάρια, μαχαίρια, τσιγκέλια, κύπρια, σίδηρα θράκας, λάμπες φωτιστικές, χάλκινα πιάτα, μπαλατζίκια αλόγου.

 

Και μάλλινα όπως : σακούλια, κουρελούδες και τραγότσολα συνθέτουν μια μαγική εικόνα παράδοσης και ιστορίας.

PA110191 PA110191 PA110191 PA110191 PA110191 PA110191 PA110191 PA110191 PA110191 PA110191 PA110191 stefania-a3onas.karoy

   

Ροή Ειδήσεων  

   

Αυτή τη στιγμή...  

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Καθημερινά Νέα  

   
© evinochori-kalidona.gr