Η Αρχαία Καλυδώνα

arxaiakalidonaΟ Εξωραϊστικός Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου " Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ" ιδρύθηκε τις 15 Σεπτεμβρίου το  1979  από μία  ομάδα  Ευηνοχωριτών που οι περισσότεροι των οποίων ήταν μέλη τις παρέας αρματωμένων "Ο ΕΛΑΤΟΣ"  με σκοπό την  διατήρηση  των  διαφόρων  εθίμων  και  παραδόσεων  του  χωριού  μας , την  διοργάνωση  πολλών  πολιτιστικών  εκδηλώσεων , με  μουσικές  βραδιές , θεατρικές  παραστάσεις  και  παραδοσιακούς  χορούς  , η  διοργάνωση  εκδρομών ,  την  συμμετοχή  σε  διάφορες  εκδηλώσεις  παραδοσιακού  και  ιστορικού  περιεχομένου όπως   στις  γιορτές  Εξόδου  Φρουράς  Ελευθέρων  Πολιορκημένων του Μεσολογγίου.

Ο σύλλογος σήμερα αριθμεί  140 ενεργά μέλη έχει τα  γραφεία  του στο  κτήριο του Ο.Σ.Ε. το οποίο ανακατασκευάστηκε και βρίσκετε στη  πλατεία του χωριού μας (Οδυσσέας Ελύτης) .

Ο Σύλλογος  συμμετέχει - βοηθάει  και στο λαογραφικό τμήμα όπου κατά διαστήματα πραγματοποιούνται  διάφορες εκδηλώσεις  , παραδοσιακών χορών, έχει παραδοσιακές  στολές  και  αρματωσιές , που προσφέρονται   στην  παρέα  αρματωμένων  "O ΕΛΑΤΟΣ" .

Το  Διοικητικό  συμβούλιο  του  συλλόγου  μας  αποτελείται  από:

Πρόεδρος : Ζαρκάδας Σπύρος

Αντιπρόεδρος : Μαστραπά Δέσποινα

Γραμματέας : Μαραγκούλας Βασίλειος

Ταμίας : Καμπά Σπυριδούλα

Έφορος : Ντέκα Αικατερίνη (Ρένα)

Μέλη : Δρόσου Ελπίδα

               Φούντας Διονύσης

               Κύρκος Ηλίας

               Φουρτούνης Βασίλειος

Αναπληρωματικά μέλη : Ψεύτης Αθ. Ελευθέριος

                                                Μακρυκώστας Αναστάσιος

Αυτός ο Σύλλογος αποτελούσε και αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια του τόπου μας.
Είναι ο Σύλλογος που προέβαλλε τον τόπο μας έξω από τα στενά όρια του. Είναι εκείνος ο φορέας που ποτέ δεν δίστασε να αγωνιστεί για να υπερασπιστεί αξίες που κληρονόμησε από τους ιδρυτές του.

Είναι ένας φορέας που γεννήθηκε από το ίδιο το Ευηνοχώρι και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του. 

 

Φίλοι και φίλες σας θέλουμε αρωγούς στις προσπάθειές μας.

 

 

 

 

Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

Καθημερινά Νέα

Μούρκος apartments Κρυονέρι

Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι

Στο Χωριό μου

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με αγάπη και σκοπός της είναι η προβολή του χωριού μας και στο internet. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στη προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του χωριού.Ένας χώρος προβολής και ενημέρωσης, αλλά και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο.

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message