Διαγωνισμός για εκμίσθωση αγροτικής έκτασης 18 στρ. στο Γαλατά, Ιδιοκτησίας Αγίου Νικολάου Κρικέλλου


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΙΚΕΛΛΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η μάχη της Κλείσοβας


του Κώστα Σακαρέλου

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν της ιστορικής μάχης της Κλείσοβας, όσα συνέβησαν στη διάρκειά της, καθώς και αυτά που ακολούθησαν περιγράφει διεξοδικά ο νεαρός Γιαννιώτης ευπαρίδης Αρτέμιος Μίχος στα «Απομνημονεύματά»,  του. Ειδικότερα, αυτός γράφει, αρχής γενομένης από τα μέσα Μαρτίου του 1826:

Η Α’ Εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας την πρώτη εβδομάδα των νηστειών.

Περιθώρι Ναυπακτίας : Tιμήθηκαν οι αγωνιστές από την πρώτη επαναστατική ενέργεια το 1821 στην Αιτωλοακαρνανία.


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που οργάνωσε ο δήμος Ναυπακτίας, η κοινότητα Περιθωρίου και το σωματείο Ενωμένη Ρωμιοσύνη, για την κήρυξη της Επανάστασης του 1821 στην Δυτική Ρούμελη. Συγκεκριμένα στη Σκάλα Μαυρομάτη, στις 5  Μαρτίου 1821,

Εγκαίνια στο νέο κατάστημα το σπίτι με κοτόπουλο "CHICKEN HOUSE” στο Μεσολόγγι.


Ένα νέο κατάστημα άνοιξε με δυο νέα δικά μας παιδιά ο Ιωάννης Ν. Δημαράς και η Παναγιώτα Ι. Μάνθου στο Μεσολόγγι στην οδό Σπύρου Μουστακλή 24 απέναντι από την πλατεία Κέννεντυ.

Οι ανθρώπινες κοινωνίες έχουν ανάγκη από αξίες, ιδεώδη και ιδανικά


Του Κώστα Σακαρέλου

Φίλες και φίλοι, όλοι συμφωνούμε, πιστεύω, στο ότι ζούμε σε μια κοινωνία που μαστίζεται από πολύμορφη κρίση και ,κυρίως, από κρίση αξιών. Ιδιαίτερα δε ανησυχητικό είναι το γεγονός πως το σαράκι αυτό κατατρώγει αργά και σταθερά και τα νιάτα της πατρίδας μας.

Τοπική Κοινότητα Ευηνοχωρίου - Νέα

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Ευηνοχωρίου η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου τοπικού συμβουλίου (Νασόπουλος Χρήστος, Πολονύφης Σπύρος, Ζαρκάδας Σπύρος).

Νομικό πλαίσιο διαχείρισης των άγριων αλόγων της Βαράσοβας


του Κώστα Σακαρέλου

Οξύτατο εξακολουθεί να παραμένει το θέμα της διαχείρισης των άγριων αλόγων της Βαράσοβας. Ο πληθυσμός τους αυξάνεται, οι καταστροφές στις καλλιέργειες συνεχίζονται και οι κίνδυνοι ατυχήματος έχουν αυξηθεί σε υπερθετικό βαθμό.

Eυχαριστήριο Προέδρου Τ.Κ Ευηνοχωριου Χρήστου Νασόπουλου για την επανεκλογή του


Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, σε όλες και όλους, που με τίμησαν με την ψήφο τους και με επιλέξατε για άλλη μια φορά ως εκπρόσωπο σας στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές αναδεικνύοντας πάλι Πρόεδρο της Τ.Κ. Ευηνοχωρίου του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου.

Τίτλοι τέλος στο υποκατάστημα ΕΛΤΑ στο Ευηνοχώρι


Το τελευταίο δέμα από το υποκατάστημα του ΕΛΤΑ Ευηνοχωρίου αφού από αύριο Παρασκευή σύμφωνα με την ανακοίνωση κλείνει οριστικά και η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται από το κεντρικό κατάστημα του Μεσολογγίου..

Λειτουργία Σχολής Γονέων Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Με γνώμονα και πρωταρχικό σκοπό τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας θα λειτουργήσει η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας με αναβαθμισμένο πρόγραμμα και με ομιλίες εκτός από το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο

Το νέο εκκλησάκι της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στο Ευηνοχώρι


Ενα νέο εκκλησάκι της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στολίζει το Ευηνοχώρι μας και είναι ένα προσωπικό τάμα στην Παναγία του Γεωργίου Χ. Κοντού.

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς 2023 - 24 στο Ευηνοχώρι


Με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, έγινε σήμερα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία του χωριού μας.

Το νέο Δ.Σ του λαογραφικού συλλόγου Ευηνοχωριου “Ο Άγιος Ιωάννης”.


Συγκρότηση σε σώμα νέου Δ.Σ. Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου '' 'Αγιος Ιωάννης''.

Βουλευτικές εκλογές 25ης Ιουνίου στο Ευηνοχώρι


Τα τελικά αποτελέσματα στα τέσσερα (4) εκλογικά τμήματα του Ευηνοχωρίου έχουν ως εξής:

Νέος Κληρικός στην Ι.Μ Αιτωλοακαρνανίας - π. Ανάργυρος Πλάκας


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας ιερούργησε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 14 Μαΐου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου τον διάκονο Ανάργυρο Πλάκα.

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes