paid xara 2015 03Τίτλοι τέλους για την παιδική χαρά που βρισκόταν στην πλατεία Οδυσσέας Ελύτης του χωριού μας αφού συνεργείο προχώρησε στο ξήλωμα των οργάνων που την αποτελούσαν.

Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Ι.Π Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ευηνοχωρίου ενεργοποίησαν διάταξη του σχετικού νόμου “περί καταλληλότητας παιδικών χαρών” και ύστερα από έλεγχο αρμόδιας επιτροπής απομακρύνθηκαν όλα τα όργανα που υπήρχαν εκεί.

Η παιδική χαρά της πλατείας Οδυσσέας Ελύτης λειτούργησε για δέκα και πλέον χρόνια (από τις 3 Αυγούστου 2005) και δέχτηκε στην αγκαλιά της χιλιάδες παιδικές παρουσίες προσφέροντας παιγνίδι, διασκέδαση και χαρά.
Η ιστορία της είναι ξεχωριστή και μοναδική γι΄αυτό θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη και στην καρδιά όλων αφού η αγορά, εγκατάσταση και διαμόρφωση του χωριού έγιναν με έξοδα από το ταμείο του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού μας “Η Αρχαία Καλυδώνα” (απόφαση Δ.Σ 27 της 30-07-2005).

Ήταν μια γενναία απόφαση αν αναλογιστεί κανείς ότι στο ταμείο υπήρχαν χρήματα μόνο για την προκαταβολή (700 ευρώ) και τα πάγια έξοδα του συλλόγου και έτσι εκδόθηκαν δύο επιταγές των 600 ευρώ η κάθε μία μικρής προθεσμίας τις οποίας εγγυήθηκε από το προσωπικό μπλόκ επιταγών το μέλος του Δ.Σ Νικόλαος Γ. Λαναράς.

Τα χρήματα των επιταγών που εξοφλήθηκαν έγκαιρα συγκεντρώθηκαν από λαχειοφόρους που κυκλοφόρησε ο σύλλογος “Η Αρχαία Καλυδώνα” και στήριξαν τα μέλη και οι φίλοι του. Το συνολικό κόστος ήταν 1900 ευρώ για αγορά και τοποθέτηση , 300 ευρώ για διαμόρφωση χώρου ενώ όλα αυτά τα χρόνια για την φροντίδα και την συντήρηση ο σύλλογος δαπάνησε πλέον τα 600 ευρώ (σύνολον 2.800 ευρώ) που όμως είναι ελάχιστα μπροστά στην χαρά των παιδιών του χωριού μας.

paid xara 2015 00 paid xara 2015 02 paid xara 2015 01

Παράλληλα ο σύλλογος “Η Αρχαία Καλυδώνα” κατέθεσε πρόταση αποδοχής δωρεάς της παιδικής χαράς στο δημοτικό συμβούλιο εκείνης της περιόδου και το οποίο με την αρ. 138 της 14 Σεπτεμβρίου 2005 ομόφωνη απόφασή του αποδέχτηκε την δωρεά εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ευχαριστίες για την πρωτοβουλία αυτή στον σύλλογο.

Για την ιστορία το Δ.Σ εκείνης της περιόδου ήταν : Χουλιαράς – Ψεύτης Χρήστος (πρόεδρος), Λαναράς Γ. Νικόλαος (αντιπρόεδρος), Μαραγκούλας Βασίλειος (γ. γραμματέας), Ψεύτης Νικόλαος (ταμίας), Πολονύφης Σπυρίδων (έφορος) και Παπατσίρος Β. Κων/νος, Ζαρκάδας Σπυρίδων, Πολονύφης Αθ. Ιωάννης, Μαραγκούλας Γεώργιος (μέλη).

paid xara1 2015 01 paid xara1 2015 02 paid xara1 2015 00

Η απόφαση για τον έλεγχο καταλληλότητας των παιδικών χαρών και παιδότοπων στο χωριό μας πρέπει να εφαρμοστεί απαρέγκλητα για να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.

Η παιδική χαρά της πλατείας ήταν απόλυτα συνδεδεμένη και με την λειτουργία των καταστημάτων αφού γονείς και παππούδες καθημερινά συνδύαζαν το παιγνίδι των παιδιών τους απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τον καφέ, ποτό ή το φαγητό τους.

Γι αυτό πρέπει ο δήμος Ι.Π Μεσολογγίου και η Τοπική Κοινότητα Ευηνοχωρίου να εγκαταστήσει άμμεσα μια νέα παιδική χαρά στον ίδιο χώρο ώστε να μπορούν μικροί και μεγάλοι να έχουν την ευκαιρία για μια όμορφη καθημερινή επιλογή και απόλαυση…  

***Mετά την επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ευηνοχωρίου κ. Νικόλαο Ψεύτη μας ενημέρωσε ότι το θέμα με τις παιδικές χαρές είναι μείζον και απασχολεί όλο τον δήμο Μεσολογγίου.

Η Τοπική Κοινότητα Ευηνοχωρίου βρίσκεται σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μεσολογγίου για την αντικατάσταση των οργάνων των παιδικών χαρών στο Ευηνοχώρι, με πιστοποιημένα όργανα αλλά και την διαμόρφωση των χώρων σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.

 

IMG 0121 P7070068 P7070071 P7080076

P7120090   

   

Ροή Ειδήσεων  

   

Αυτή τη στιγμή...  

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 44 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Καθημερινά Νέα  

   
© evinochori-kalidona.gr