ICE--2015 00Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο η ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου I.C.E πολιτιστικών και δημιουργικών φορέων.

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η καταγραφή - αξιολόγηση – αξιοποίηση δραστηριοτήτων αλλά και αδυναμιών (ώστε να βελτιωθούν) κάθε περιοχής του δήμου Ι.Π Μεσολογγίου για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των δυνατοτήτων που παρέχει στον σύγχρονο τουρισμό όλο τον χρόνο.

Ο συντονισμός όλων των πλεονεκτημάτων (ιστορία, παράδοση, ήθη & έθιμα, πολιτισμός , περιβάλλον, αθλητισμός και υποδομές) θα δημιουργήσει μέσα από συνεργασίες και ανάλογες προσαρμογές μεταξύ των ενδιαφερομένων, ολοκληρωμένες προτάσεις τουριστικών πακέτων και συμμετοχή στον διαγωνισμό ιδεών (σε δεύτερη φάση) όπου και ορισμένες προτάσεις θα βοηθηθούν από το πρόγραμμα συμβολικά.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι ο σύγχρονος τουρίστας που πλέον και λόγω κρίσης επιλέγει έναν μικρό κύκλο διακοπών (2-4 ημέρες) με ποικίλες δράσεις.

Έτσι λοιπόν όπως τόνισε και ο δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος στον χαιρετισμό του, αν κατορθώσουμε να προσφέρουμε ολοκληρωμένες προτάσεις ολιγοήμερου τουρισμού είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή μας με πολλαπλά οφέλη για όλους μας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Γιαννόπουλος και το θέμα ανέπτυξαν οι κ.κ Καμπέρης Θ. από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Ρουβάς Γ Οικονομολόγος για το πρόγραμμα I.C.E (αντιπρόσωπος).

Ενώ πολλοί εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και ιδιώτες κατέθεσαν ιδέες και προτάσεις για τον σκοπό αυτό.

Το Ευηνοχώρι ήταν παρόν και σε αυτή την εκδήλωση με τον πρόεδρο του Τ.Σ κ. Νικόλαο Ψεύτη και τον πολιτιστικό σύλλογο “Η Αρχαία Καλυδώνα” όπου ο πρόεδρος κ Σπύρος Ζαρκάδας τόνισε πως το Ευηνοχώρι μπορεί να συνεισφέρει σε αυτή την κοινή προσπάθεια με την ενσωμάτωση διαφόρων εκδηλώσεων όπως η γιορτή γλυκού, η έκθεση παραδοσιακών αντικειμένων καθώς επίσης και η προβολή της Αρχαίας Καλυδώνας, του Θεάτρου και του παραδοσιακού πανηγυριού του Αη – Γιάννη.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της συνάντησης και μακάρι αυτό το πρώτο βήμα να είναι η απαρχή και η χρυσή ευκαιρία της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης του τόπου μας…

ICE--2015 01 ICE--2015 02 ICE--2015 03 ICE--2015 04

ICE--2015 05 ICE--2015 06 ICE--2015 07 ICE--2015 08

ICE--2015 09 ICE--2015 10 ICE--2015 12 ICE--2015 11

   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Δευτέρα 2/10/2017 το Δημοτικό σχολείο Ευηνοχωρίου επισκέφτηκε το Δημοτικό σχολείο Γαλατά και από κοινού οι μ...
Ξεκινούν από την Κυριακή 1/10/2017 και ώρα 17:00 στο σνακ μπαρ το “Στέκι” (παλιό ενδιάμεσο) τα εβδομαδιαία ραντεβού...
  Το τιμητική του είχε το όμορφο εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας που δεσπόζει στην δυτική πλευρά του μποχωρί...
   

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια όμορφη φθινοπωρινή απόδραση έζησαν τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου Η Αρχαία Κ...
Από το Πνευματικό Κοινωνικό & Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ανακοινώνεται η πρόσληψη ...
Η κατανομή αξιωμάτων στο νέο Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου “Η Αρχαία Καλυδώνα” έχει ως εξής : ...
   

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ VIDEO

Το Χοροστάσι Ευηνοχωρίου στην Ερατεινή Φωκίδος.  ...
VIDEO απο τα αριστεία μαθητών και χοροί στο &E...
VIDEO Ιπποδρομίες στο Εξωκλήσι του Αγίο&ups...
   
© evinochori-kalidona.gr