P5140251Νέα ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο του χωριού μας ύστερα από πρόσκληση του Τοπικού Συμβουλίου και αφορούσε την εδώ και καιρό διατυπωμένη πρόταση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσουν μια σειρά ταχυδρομεία της χώρας συμπεριλαμβανομένου και του Ταχυδρομείου Ευηνοχωρίου.

Ο πρόεδρος του Τ.Σ κ. Ψεύτης Νικόλαος έκανε μια εκτενή αναφορά στις ενέργειες που έγιναν, με την σύμφωνη γνώμη και των μελών Συγγούνη Γεωργίου και Μωραίτη Δήμητρας (παρόντες) όπως αυτές δρομολογήθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν για το θέμα αυτό.

Έτσι λοιπόν οι αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων των χωριών μας που εξυπηρετούνται από το Ταχυδρομείο Ευηνοχωρίου, οι αποφάσεις του δήμων Ι.Π Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, το ψήφισμα της συνέλευσης και η επιστολή του Περιφερειάρχη κοινοποιήθηκαν στην διοίκηση , στην διοίκηση των ΕΛΤΑ, στο υπουργείο και στους βουλευτές.

Έγινε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη στο Ευηνοχώρι και ο ίδιος έστειλε επιστολή (ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ) στο υπουργείο και στην διοίκηση των ΕΛΤΑ ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για κλείσιμο του Ταχυδρομείου Ευηνοχωρίου, ενώ έγινε και επερώτηση στην βουλή από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριανταφύλλου Μαρία.

Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών ήταν να διαφοροποιηθεί η αρχική απόφαση και πλέον κάθε Ταχυδρομικό γραφείο θα εξεταστεί ως ξεχωριστή περίπτωση.

Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη για το Ταχυδρομείο μας που έχει πολλά πλεονεκτήματα να παρουσιάσει όπως ο μεγάλος αριθμός χωριών που εξυπηρετεί (από Ρηγαίικα εως Καλαβρούζα και Καρύτσα), ο πληθυσμός (περίπου 7000), η χωροταξική δυσκολία αφού τα χωριά είναι ημιορεινά και ορεινά, ο αγροτικός πληθυσμός, η δυσκολία πρόσβασης στο Μεσολόγγι και κυρίως η μεγάλη προσπάθεια των τριών υπαλλήλων μας που παρ΄όλο δεν έχουν προιστάμενο σχεδόν δύο χρόνια δείχνουν μεγάλο ζήλο και το Ταχυδρομείο να λειτουργεί κάποιες ώρες και τα χωριά να εξυπηρετούνται.

taxydr00Πρόσφατα επισκέφτηκε το Ταχυδρομείο Ευηνοχωρίου ο αρμόδιος σύμβουλος – ελεγκτής κ. Ζάρρας Ιωάννης κατέγραψε την δραστηριότητα του Ταχυδρομικού γραφείου και θα κάνει την αναφορά πρόταση στην γενική διοίκηση ΕΛΤΑ Ελλάδας.

Ο πρόεδρος και τα μέλη εξέφρασαν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους και τόνισαν ότι τα μηνύματα είναι θετικά.

Η γενική διαπίστωση όλων των παρευρισκόμενων ήταν να μην υπάρξει εφησυχασμός έως την τελική πρόταση.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Σπανός Ιωάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κολοζάκης Παναγιώτης, και εκπρόσωποι συλλόγων Αρχαία Καλυδώνα (Ζαρκάδας Σπύρος), κοίμηση Θεοτόκου (Τόλης Χρήστος), Αιμοδοτικός (Ξηρός Κώστας), Τριτέκνων (Πελεκάνου Παναγιώτα.

Μακάρι οι προσπάθειες για να διατηρηθεί το Ταχυδρομείο Ευηνοχωρίου να ευοδωθούν ώστε να μην υποβαθμιστεί άλλο η περιοχή και το χωριό μας…

Για προηγούμενες συνεδριάσεις ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ.

   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανάσταση στο Ευηνοχώρι Ι.Ν Αγίου Χαραλάμπους. Χριστός Ανέστη χρόνια πολλά !!!! ...
Με κατάνυξη και σεμνότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Χαραλάμπους στο Ευη...
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στην 192η Επέτειο της Ε...
   

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά από πρωτοβουλία και σύσταση του Καθ/τη Σπύρου Μαργετη είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το...
Εκπαιδευτική εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο της Πλευρώνας πραγματοποίησε το δημοτικό σχολείο του χωριού μα...
Με κεντρικό μήνυμα «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. ...
   
© evinochori-kalidona.gr