P5140251Νέα ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο του χωριού μας ύστερα από πρόσκληση του Τοπικού Συμβουλίου και αφορούσε την εδώ και καιρό διατυπωμένη πρόταση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσουν μια σειρά ταχυδρομεία της χώρας συμπεριλαμβανομένου και του Ταχυδρομείου Ευηνοχωρίου.

Ο πρόεδρος του Τ.Σ κ. Ψεύτης Νικόλαος έκανε μια εκτενή αναφορά στις ενέργειες που έγιναν, με την σύμφωνη γνώμη και των μελών Συγγούνη Γεωργίου και Μωραίτη Δήμητρας (παρόντες) όπως αυτές δρομολογήθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν για το θέμα αυτό.

Έτσι λοιπόν οι αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων των χωριών μας που εξυπηρετούνται από το Ταχυδρομείο Ευηνοχωρίου, οι αποφάσεις του δήμων Ι.Π Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, το ψήφισμα της συνέλευσης και η επιστολή του Περιφερειάρχη κοινοποιήθηκαν στην διοίκηση , στην διοίκηση των ΕΛΤΑ, στο υπουργείο και στους βουλευτές.

Έγινε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη στο Ευηνοχώρι και ο ίδιος έστειλε επιστολή (ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ) στο υπουργείο και στην διοίκηση των ΕΛΤΑ ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για κλείσιμο του Ταχυδρομείου Ευηνοχωρίου, ενώ έγινε και επερώτηση στην βουλή από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριανταφύλλου Μαρία.

Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών ήταν να διαφοροποιηθεί η αρχική απόφαση και πλέον κάθε Ταχυδρομικό γραφείο θα εξεταστεί ως ξεχωριστή περίπτωση.

Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη για το Ταχυδρομείο μας που έχει πολλά πλεονεκτήματα να παρουσιάσει όπως ο μεγάλος αριθμός χωριών που εξυπηρετεί (από Ρηγαίικα εως Καλαβρούζα και Καρύτσα), ο πληθυσμός (περίπου 7000), η χωροταξική δυσκολία αφού τα χωριά είναι ημιορεινά και ορεινά, ο αγροτικός πληθυσμός, η δυσκολία πρόσβασης στο Μεσολόγγι και κυρίως η μεγάλη προσπάθεια των τριών υπαλλήλων μας που παρ΄όλο δεν έχουν προιστάμενο σχεδόν δύο χρόνια δείχνουν μεγάλο ζήλο και το Ταχυδρομείο να λειτουργεί κάποιες ώρες και τα χωριά να εξυπηρετούνται.

taxydr00Πρόσφατα επισκέφτηκε το Ταχυδρομείο Ευηνοχωρίου ο αρμόδιος σύμβουλος – ελεγκτής κ. Ζάρρας Ιωάννης κατέγραψε την δραστηριότητα του Ταχυδρομικού γραφείου και θα κάνει την αναφορά πρόταση στην γενική διοίκηση ΕΛΤΑ Ελλάδας.

Ο πρόεδρος και τα μέλη εξέφρασαν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους και τόνισαν ότι τα μηνύματα είναι θετικά.

Η γενική διαπίστωση όλων των παρευρισκόμενων ήταν να μην υπάρξει εφησυχασμός έως την τελική πρόταση.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Σπανός Ιωάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κολοζάκης Παναγιώτης, και εκπρόσωποι συλλόγων Αρχαία Καλυδώνα (Ζαρκάδας Σπύρος), κοίμηση Θεοτόκου (Τόλης Χρήστος), Αιμοδοτικός (Ξηρός Κώστας), Τριτέκνων (Πελεκάνου Παναγιώτα.

Μακάρι οι προσπάθειες για να διατηρηθεί το Ταχυδρομείο Ευηνοχωρίου να ευοδωθούν ώστε να μην υποβαθμιστεί άλλο η περιοχή και το χωριό μας…

Για προηγούμενες συνεδριάσεις ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ.

   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Δευτέρα 2/10/2017 το Δημοτικό σχολείο Ευηνοχωρίου επισκέφτηκε το Δημοτικό σχολείο Γαλατά και από κοινού οι μ...
Ξεκινούν από την Κυριακή 1/10/2017 και ώρα 17:00 στο σνακ μπαρ το “Στέκι” (παλιό ενδιάμεσο) τα εβδομαδιαία ραντεβού...
  Το τιμητική του είχε το όμορφο εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας που δεσπόζει στην δυτική πλευρά του μποχωρί...
   

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια όμορφη φθινοπωρινή απόδραση έζησαν τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου Η Αρχαία Κ...
Από το Πνευματικό Κοινωνικό & Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ανακοινώνεται η πρόσληψη ...
Η κατανομή αξιωμάτων στο νέο Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου “Η Αρχαία Καλυδώνα” έχει ως εξής : ...
   

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ VIDEO

Το Χοροστάσι Ευηνοχωρίου στην Ερατεινή Φωκίδος.  ...
VIDEO απο τα αριστεία μαθητών και χοροί στο &E...
VIDEO Ιπποδρομίες στο Εξωκλήσι του Αγίο&ups...
   
© evinochori-kalidona.gr