00Ιδιαίτερη στιγμή σήμερα 25/8/2013 για το Ευηνονοχώρι αφού στον Ι.Ν του πολιούχο και προστάτη μας Αγίου Χαραλάμπους τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ Χρυσόστομος.

Ο σεβάσμιος Ιεράρχης είναι προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά με την ευκαιρία της εορτής του Κοσμά του Αιτωλού και συλλειτούργησαν μαζί στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας όπου βρίσκεται ο ομώνυμος ναός του Αγίου στις 24 Αυγούστου.

Ο κ.κ Χρυσόστομος έμεινε ενθουσιασμένος από την εκκλησία μας που την χαρακτήρισε πανέμορφη και ιδιαίτερα προσεγμένη, συνεχάρη τον ιερέα μας π. Δημήτριο για την γενικότερη δραστηριότητα που επιδεικνύει και το ήθος του και ευχήθηκε στους συγχωριανούς μας υγεία και Χάρη Θεού.

Ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμή που μας έκανε να λειτουργήσει στο χωριό μας του ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλά με την ευλογία του Κυρίου, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες έδωσε στον κ. Γεώργιο Μάντζιο που πρόσφερε το ξυλόγλυπτο Κιβώριο που κοσμεί την Αγία Τράπεζα εις μνήμη της αείμνηστης συζύγου του Ελευθερίας Μούρκου – Μάντζιου, καθώς επίσης και τους δύο ανώνυμους πιστούς που πρόσφεραν τα υλικά και τα εργατικά για να στρωθεί με μάρμαρο ο σολέας που είναι ο χώρος που βρίσκεται μπροστά από το τέμπλο και την Ωραία Πύλη.

Ιδιαίτερα σημαντική συμβολή στην παρουσία του κ.κ Χρυσόστομου στο χωριό μας είχε και ο συγχωριανός μας Χρήστος Δ. Παλασκώνης που υπηρετεί στην Αποστολική Διακονία…

agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00 agios xaralampos 00

   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Και φέτος ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής “Ο Άγιος Συμεών” τίμησε όπως αρμόζει την ένδοξη Έξοδο της Φρουράς...
Για Έβδομη χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος Ευηνοχωρίου “Η Αρχαία Καλυδώνα” διοργάνωσε την γιορτή γυναίκας σ...
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Αιτωλικό οι εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της μάχης του Ντολμά. ...
   

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με κεντρικό μήνυμα «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. ...
Μια καλαίσθητη συλλογή που αποτελεί ιδιαίτερο σημείο αναφοράς μια ολόκληρης εποχής δώρισε στον πολιτιστικό ...
Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 μαθητές των γυμνασίων Αιτωλικού, Ευηνοχωρίου και Κατοχής επισκέφτηκαν το κέντρο η...
   

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ VIDEO

Το Χοροστάσι Ευηνοχωρίου στην Ερατεινή Φωκίδος.  ...
VIDEO απο τα αριστεία μαθητών και χοροί στο &E...
   

Τελευταίες Ειδήσεις - Νέα

   
© evinochori-kalidona.gr