Γιώργος Καραπαπάς
Ελπίδα Δρόσου
Κάτια Παντελή-Ντούνη
Διονύσης Φούντας

Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων - Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου

gynmasio dexiothtes 2018 03Για δεύτερη χρονιά υλοποιήθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 Με αυτόν τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να καταστήσει ελκυστικότερη την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) για ποιοτικές δεξιότητες και θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, το σημαντικότερο σκέλος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων είναι οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες που θα διοργανωθούν κατά την περίοδο μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2018.

Στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου  την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου  διοργανώθηκαν  σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού  και  συζητήσεις μαθητευόμενων και εμπειρογνωμόνων στο χώρο εργασίας / επαγγελματιών σχετικά με τις απαιτήσεις, τις προοπτικές και τις εναλλακτικές επαγγελματικές διεξόδους των τεχνικών επαγγελμάτων.

Συγκεκριμένα, το σχολείο επισκέφτηκε ο κ. Μαργαρίτης Θεόδωροςυπεύθυνος του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Μεσολογγίου, ο οποίος μίλησε στους μαθητές της Γ΄ τάξης για το τι μπορούν να κάνουν μετά το Γυμνάσιο και απάντησε σε πολλά ερωτήματα που τέθηκαν από τους μαθητές του σχολείου. Η εισήγησή του ήταν κατατοπιστική και συγκέντρωσε την προσοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών.

  Εν συνεχεία οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης  παρακολούθησαν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και βιωματική ομιλία με θέμα «Τέχνη και επαγγελματικός προσανατολισμός» από τον κ. Τσάτσο Γεώργιο , καθηγητή Καλλιτεχνικών. Συνομίλησε με τους μαθητές  για τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην Τέχνη και τα επαγγέλματα των ανθρώπων. Μαζί τους βρέθηκε και ο εξαίρετος  χαράκτης κ. Απόστολος Κούστας, ο οποίος κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία για την σχέση Τέχνης – επαγγέλματος.

gynmasio dexiothtes 2018 00 gynmasio dexiothtes 2018 01 gynmasio dexiothtes 2018 02 gynmasio dexiothtes 2018 03

.

Σόφη Λαναρά

Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

Καθημερινά Νέα

Μούρκος apartments Κρυονέρι

Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι

Γιώργος Καραπαπάς
Ελπίδα Δρόσου
Κάτια Παντελή-Ντούνη
Διονύσης Φούντας