Νίκος Ψεύτης
Διονύσης Φούντας
Κάτια Παντελή-Ντούνη
Ρούλα Καμπά
Μαραγκούλας Β,
Νίκος Καραπάνος
Κατσίνα Δ.
Κολοζάκης Π.

Αρχαία καλυδώνα – Ευχαριστίες

arxaia kalidonaΤο καλοκαίρι έφτασε στο τέλος και μαζί με αυτό ένας κύκλος δράσεων και εκδηλώσεων για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018 του συλλόγου μας “Η Αρχαία Καλυδώνα” . Επίκεντρο των εκδηλώσεων η πλατεία Οδυσσέας Ελύτης όπου βρίσκονται τα γραφεία μας αλλά και η νέα σύγχρονη παιδική χαρά που εγκατέστησε ο δήμος Ι.Π Μεσολογγίου δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους για ατελείωτο παιγνίδι.

Ξεχωριστή και περίοπτη θέση στα καλοκαιρινά δρώμενα αποτέλεσε το κορυφαίο έθιμο του χωριού μας , το πανηγύρι του Αη Γιάννη 23 και 24 Ιουνίου όπου η παρέα αρματωμένων Ο ΕΛΑΤΟΣ κράτησε ψηλά την παράδοση του τόπου μας διαιωνίζοντας το έθιμο , ενώ με τα χρήματα από το ταμείο και χορηγίες έγινε πράξη η ανακαίνιση στο «κιόσκι» που βρίσκεται στο λόφο του Αη Γιάννη.

Η πρώτη μας εκδήλωση Αριστεία & Χοροί αφιερωμένη στην νεολαία κα την παράδοση αποτέλεσε για 15η χρονιά πόλο έλξης για εκατοντάδες συγχωριανούς που χειροκρότησαν τους μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολείων του χωριού μας για το αριστείο που παρέλαβαν από τον σύλλογο «Η Αρχαία Καλυδώνα» και απόλαυσαν παραδοσιακούς χορούς από τα τμήματα του χορευτικού Ευηνοχωρίου “Το Χοροστάσι”.

Ακολούθησε η πιο γλυκιά βραδιά του καλοκαιριού η 6η γιορτή γλυκού όπου σημειώθηκε νέο ρεκόρ συμμετοχών από οικογένειες συγχωριανών που ετοίμασαν παραδοσιακές και σύγχρονες γλυκές δημιουργίες που μοιράστηκαν δωρεάν στους παραβρισκόμενους ,

Ξεχωριστές στιγμές η παρουσία του μποχωρίτη σεφ Γιώργου Παπαγιάννη που ετοίμασε ένα υπέροχο γλυκό και η παρουσίαση χορών από τους συλλόγους γυναικών Γαλατά «Η Αρμονία»" και Αγίου Θωμά «Η Αρχαία Αλίκυρνα».

Οι καλοκαιρινές μας εκδηλώσεις έκλεισαν με την 4η παιδική καλοκαιρινή γιορτή για τα μικρά παιδιά του χωριού μας που παρακολούθησαν ένα ημίωρο πρόγραμμα χορού ZUMBA από τα κορίτσια του συλλόγου «Μαχητές», επιδόθηκαν σε ένα ατελείωτο παιγνίδι αλλά και χορό με την κλόουν Βαλεντίνα και απόλαυσαν τον υπέροχο μπουφέ που ετοίμασε ο σύλλογός μας.

Το θρησκευτικό πανηγύρι του Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου) ήταν μια ακόμα συνεισφορά του συλλόγου μας στην διατήρηση της κληρονομιάς του τόπου μας αφού διοργανώθηκε ανήμερα της εορτής το πανηγύρι με δημοτική ορχήστρα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στους εκατοντάδες συγχωριανούς και φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους καθώς επίσης και τους χορηγούς μας , το πνευματικό κέντρο του δήμου Ι.Π Μεσολογγίου , την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε και την ιστοσελίδα evinochori-kalidona.gr.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μιχάλης Κωσταντακόπουλος
Λιλή Κοκόρη
Κουτσιούμπας Ν.

Ευηνοχώρι στης παράδοσης τα μονοπάτια

Καθημερινά Νέα

Μούρκος apartments Κρυονέρι

Ταβέρνα ΜΙΜΟΖΑ Κρυονέρι