mila twra 2017 00ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ .

    Με αφορμή την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας (6 Μαρτίου) , στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και την επαγρύπνηση όλων των μελών της για την έγκαιρη παρέμβαση, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές της συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το σχολείο μας επισκέφτηκε η κ. Χαραλαμποπούλου Γεωργία, ψυχολόγος από τον εθελοντικό οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η κ. Χαραλαμποπούλου ενημέρωσε τους μαθητές και των δυο τμημάτων της Α΄ τάξης μέσα από βιωματικές δράσεις και εργαστήρια για τον ενδοσχολικό Εκφοβισμό.

   Η Β΄ και η Γ΄ τάξη δημιούργησαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου το μήνυμα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ!», παίρνοντας έτσι μέρος σε μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για την ευαισθητοποίηση όλων αλλά και την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής σχολικής βίας. Η σημαντικότερη δράση είναι η ίδια η φωνή των μαθητών και τα μηνύματά τους ενάντια σε αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο.

   Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιείται τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά « Μ’ ένα βιβλίο ποτέ δεν φοβάμαι...» και με τη βοήθεια του καθηγητή των Καλλιτεχνικών του σχολείου μας , οι μαθητές δημιούργησαν σελιδοδείκτες πάνω στους οποίους έγραψαν συνθήματα κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Αρκετοί ήταν και οι μαθητές της Α΄ τάξης που δημιούργησαν ζωγραφιές με το παραπάνω θέμα. Να σημειωθεί ότι οι μαθητές της Α΄ τάξης που παρακολουθούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα διάβασαν και σχολίασαν το βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου «Μαζί»,που απεικονίζει με γλαφυρό τρόπο την καθημερινότητα των νέων, προβάλλοντας το θέμα της σχολικής βίας και τις κοινωνικές του διαστάσεις ενώ οι μαθητές της Β΄ τάξης το βιβλίο της Λ.Πέτροβιστ Ανδρουτσοπούλου «Αμίλητη αγάπη», στο οποίο θίγονται θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, ο ρατσισμός,η βία και η βαναυσότητα.

Τέλος, οι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία «karate kind”, που μιλά με απλά λόγια για την ενηλικίωση, τα οικογενειακά πρότυπα και το bullying. Η προσέγγιση γίνεται με την απλοποιημένη ασιατική φιλοσοφία του Μίστερ Μιγιάγκι και το άγουρο αγόρι μαθαίνει να αντιμετωπίζει τους εκφοβιστές με δημιουργικό, αθλητικό, νόμιμο τρόπο, αφού πρώτα εκπαιδεύεται σκληρά.

*** Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Δημητρίου για το άρθρο.

mila twra 2017 01 mila twra 2017 02 mila twra 2017 03 mila twra 2017 04 mila twra 2017 05 mila twra 2017 00

   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Και φέτος ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής “Ο Άγιος Συμεών” τίμησε όπως αρμόζει την ένδοξη Έξοδο της Φρουράς...
Για Έβδομη χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος Ευηνοχωρίου “Η Αρχαία Καλυδώνα” διοργάνωσε την γιορτή γυναίκας σ...
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Αιτωλικό οι εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της μάχης του Ντολμά. ...
   

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με κεντρικό μήνυμα «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. ...
Μια καλαίσθητη συλλογή που αποτελεί ιδιαίτερο σημείο αναφοράς μια ολόκληρης εποχής δώρισε στον πολιτιστικό ...
Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 μαθητές των γυμνασίων Αιτωλικού, Ευηνοχωρίου και Κατοχής επισκέφτηκαν το κέντρο η...
   

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ VIDEO

Το Χοροστάσι Ευηνοχωρίου στην Ερατεινή Φωκίδος.  ...
VIDEO απο τα αριστεία μαθητών και χοροί στο &E...
   

Τελευταίες Ειδήσεις - Νέα

   
© evinochori-kalidona.gr