brabeio 2016 00Ψηφιακή πλατφόρμα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Να βρούνε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ώστε να είναι αυτόνομα και να μην έχουν ανάγκη υποστήριξης από τα συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα, στοχεύουν τρεις φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας.

Η Χριστίνα Τσάκωνα (αριστερά), ο Κωνσταντίνος Σαμλής και η Ολυμπία Κούστα απέσπασαν το 1ο βραβείο στον φοιτητικό διαγωνισμό ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

Το AiDlink που χάρισε στους Ολυμπία Κούστα, Κωνσταντίνο Σαμλή και Χριστίνα Τσάκωνα την πρώτη θέση σε φοιτητικό διαγωνισμό ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, αποτελεί μία ηλεκτρονική υπηρεσία που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως «ψηφιακός ενδιάμεσος» που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στους φορείς που μπορούν να τα βοηθήσουν στην καθημερινότητά τους, όπως οι ΜΚΟ, τα ερευνητικά κέντρα και οι νεοφυείς επιχειρήσεις.

«Ενα άτομο που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στην καθημερινή του ζωή κάνει μια έκκληση μέσω της πλατφόρμας όπου περιγράφει λεπτομερώς την ανάγκη του. Στη συνέχεια οι οργανισμοί που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα μας, δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την ικανοποίηση της εκάστοτε ανάγκης και παράλληλα οι επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας μας ενημερώνονται για τις τρέχουσες εκκλήσεις και αποφασίζουν ποιες επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν«, δηλώνει στο «Εθνος» η Ολυμπία Κούστα.

Παράδειγμα

Η συμφοιτήτριά της, Χριστίνα Τσάκωνα, αναφέρει ένα παράδειγμα προκειμένου να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας που θα έχει η πλατφόρμα. «Η Μαρία έχει κινητικά προβλήματα και δεν μπορεί να κάνει μπάνιο χωρίς τη βοήθεια της μητέρας της. Απευθύνει έκκληση στην ιστοσελίδα μας με τα στοιχεία της, το είδος της αναπηρίας, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου και περιγράφει αναλυτικά ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Στη συνέχεια, οι εγγεγραμμένοι οργανισμοί βλέπουν αμέσως το αίτημα και επικοινωνούν με τη Μαρία για να την εξυπηρετήσουν, βρίσκοντας μια αποτελεσματική λύση στο καθημερινό της πρόβλημα», αναφέρει για να προσθέσει: «Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις -εφόσον κριθεί αναγκαίο- μπορούν να χρηματοδοτήσουν την έκκληση αυτή, ώστε να δημιουργηθεί για παράδειγμα ένας μηχανισμός που θα βοηθήσει τη Μαρία να αυτοσυντηρείται και να νιώθει ανεξάρτητη».

Ο Κωνσταντίνος Σαμλής υποστηρίζει ότι μέσω του AiDlink που θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα «δίνουμε ''φωνή'' στις ανάγκες των ΑμεΑ ή σε άτομα που έχουν κάποια άλλη δυσλειτουργία, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εκφράσουν οι ίδιοι ποιες είναι οι καταστάσεις που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους.

Η ιδέα για τη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας γεννήθηκε στο πλαίσιο ενός μαθήματος που είχαν οι τρεις φοιτητές στο τελευταίο εξάμηνο σπουδών, στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Πιο συγκεκριμένα, έπρεπε να βρουν μια καινοτόμα ιδέα και να την αναπτύξουν. «Σκεφτήκαμε την ψηφιακή πλατφόρμα, αργότερα συμμετείχαμε στον διαγωνισμό και είπαμε γιατί να μην την υλοποιήσουμε στην πράξη», τόνισε η Ολυμπία Κούστα. Πρόσθεσε πως η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί αλλά δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη η ιστοσελίδα.

Η τριμελής ομάδα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο που κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Βουκουρέστι. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα Life Button από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με μία εφαρμογή που αξιοποιεί την τεχνολογία των smartphones και smartwatch για άμεση ειδοποίηση και διάσωση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

ΠΗΓΗ : http://www.ethnos.gr

   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον οι γυναίκες που συμμετέχουν στον καθιερωμένο καφέ , μια πρωτοβουλία ετώ...
Εκατοντάδες συγχωριανοί μας και συνδημότες μας τίμησαν με την παρουσία τους, τόσο την παραμονή όπου έγινε εσ...
Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Ιππικός Όμιλος Ευηνοχωρίου παρουσία μελών, φίλων, συλλόγων του χωριού μας κ...
   

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Kent State University του Οχάιο υιοθέτησε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ευηνοχωρίου. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Ευηνοχ...
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση λαχειοφόρου που κυκλοφόρησε ο πολιτιστικός σύλλογος “Η Αρχαία Καλυδώνα” με έπα...
   

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ VIDEO

Το Χοροστάσι Ευηνοχωρίου στην Ερατεινή Φωκίδος.  ...
VIDEO απο τα αριστεία μαθητών και χοροί στο &E...
VIDEO Ιπποδρομίες στο Εξωκλήσι του Αγίο&ups...
   
© evinochori-kalidona.gr