Βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας - όλοι μαζί μπορούμε

boh8eia 01Αγαπητοί συγχωριανοί.

Απευθυνόμαστε σε σας προκειμένου να προβληματιστούμε για όσα γίνονται για μας χωρίς εμάς.

Ζούμε μια κατάσταση που έχει ξεφύγει.

Ανεργία, πτωχοποίηση, δυστυχία, αρρώστια κ.λ.π.

Αναρωτιόμαστε τι κάνουμε; πως αντιδρούμε;

Καθημερινά από τα μέσα ενημέρωσης μετράμε πόσοι κάηκαν στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν, πόσοι αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεξαν την ανέχεια των οικογενειών τους και πόσοι ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων να ξεγελάσουν την πείνα τους.

Στο χωριό αυτό ζούμε μια χούφτα άνθρωποι που γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας.

Από τους προγόνους μας έχουμε ακούσει πως σε δύσκολους περιόδους ο τόπος αυτός έθρεψε τους κατοίκους του αλλά και πολλούς ακόμη από τα γύρω χωριά & πόλεις.

Επομένως δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις μέρες μας να ζήσουμε εικόνες ντροπής.

Αντίθετα πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία που δημιούργησε η κρίση και ξεφεύγοντας από τον εγωισμό να βοηθήσουμε τους συντοπίτες μας που πλήττονται περισσότερο από εμάς.

boh8eia 00Ας δείξουμε λίγη  αλληλεγγύη ώστε να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας που περνάνε μια δύσκολη περίοδο αλλά ταυτόχρονα θα αισθανθούμε την ευλογημένη ευχαρίστηση της προσφοράς.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως θα περάσουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού στα παιδιά μας, μιας και δεν το κάναμε στα χρόνια της ευδαιμονίας.

Αρχίζουμε με αυτό που ο καθένας μπορεί να προσφέρει σε τρόφιμα, εργασία, προτάσεις, ιδέες κ.λ.π.

Στο κοινοτικό κατάστημα Ευηνοχωρίου είναι ο τόπος συγκέντρωσης τροφίμων αρχικά και σιγά-σιγά αφού οργανωθούμε , ρούχων, φαρμάκων κ.α.

Ομάδα εθελοντών κάθε Σάββατο 3.30 έως 4. 30 το απόγευμα θα παραλαμβάνει θα καταγράφει και θα ταξινομεί τα τρόφιμα.

Όσοι συγχωριανοί χρειάζονται βοήθεια θα απευθύνονται στον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Ευηνοχωρίου Νικόλαο Ψεύτη στα τηλέφωνα: 26310 39204 & 6937420419.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους καθώς και στους καταστηματάρχες του χωριού και ελπίζουμε πως θα αγγίξουμε τις ψυχές όλων όχι μόνο τις Άγιες ημέρες αλλά και όσο χρειαστεί.

Θερμή παράκληση.

Στην προσπάθειά μας αυτή μην σταθείτε με κριτική διάθεση απέναντί μας καθότι άθελά μας μπορεί να γίνουν λάθη και παραλείψεις αλλά ελάτε μαζί μας αρωγοί και συμπαραστάτες.

Η ομάδα αλληλοβοήθειας

& ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου

Ψεύτης Νικόλαος

***Ας στηρίξουμε και να βοηθήσουμε όλοι μας την ομάδα αληλλοβοήθειας με ότι μπορούμε και όπως μπορούμε, να διαθέσουμε κάτι μικρό απο το υστέρημά μας, γιατί υπάρχουν συνάνθρωποί μας που χρειάζονται αυτή την βοήθεια σ΄αυτή την δύσκολη περίοδο που ζούμε.

boh8eia 02