Εορτές εξόδου 2019 – Γαλατάς
Ευηνοχώρι - Γιορτές Εξόδου – 2019 (193η Επέτειος)
Κορυφώθηκαν οι Εορτές Εξόδου στην Ι. Π Μεσολογγίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Λύρου Κώστα στην Ι.Π Μεσολογγίου
«Εξόδου προσευχές» στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος
Ημέρα μνήμης του Αρχηγού της Φρουράς των Μεσολογγιτών Αθανασίου Ραζή-Κότσικα
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου κ. Γ. Πέτρου στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου
Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου: Παρουσίαση μυθιστορήματος
Εκαίνια εκλογικού κέντρου - Νίκος Καραπάνος: “Ο Δήμος Ι. Π Μεσολογγίου επιβάλλεται να είναι στην κορυφή”
Υποδοχή της Καρδιάς του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην Ι.Π Μεσολογγίου
Γιώργος Καραπαπάς
Ελπίδα Δρόσου
Κάτια Παντελή-Ντούνη
Διονύσης Φούντας

Εθελοντικός Καθαρισμός 2011

Η Κυριακή 20 Φεβρουαρίου είναι αναμφίβολα μια ξεχωριστή μέρα για το Ευηνοχώρι αφού πραγματοποιήθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός του χωριού μας.

 e812 e86

 e813 e814

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου και βρήκε άμεση ανταπόκριση και στήριξη από το Τοπικό συμβούλιο, τους συλλόγους και φορείς του χωριού μας.

Σκοπός της κίνησης αυτής ένα πιο καθαρό Ευηνοχώρι και κυρίως η αφύπνιση όλων μας στην προστασία του περιβάλλοντος από κάθε επιβάρυνση ακόμα και από το πιο μικρό σκουπίδι.

Ως σημείο συγκέντρωσης ορίστηκε το Γυμνάσιο – Λύκειο όπου κατέφθασαν συγχωριανοί – εθελοντές κάθε ηλικίας άνδρες και γυναίκες αλλά και το υποστηρικτικό υλικό από το τμήμα καθαριότητος του Δήμου Μεσολογγίου (τσάπα, ανοικτό φορτηγό για τα σκουπίδια, καρότσια, σκούπες, φαράσια).

 e810 e811 e817 e818

Ακολούθησε ομιλία χαιρετισμός του Δημοτικού Συμβούλου και εκπροσώπου του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Κολοζάκη  ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του εθελοντισμού για όλες τις δραστηριότητες της ζωής μας και ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για την παρουσία τους.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι να στηριχθεί κάθε προσπάθεια καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας της, που θα κάνει τον Δήμο μας πιο καθαρό και θα προστατεύει το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον.

 e820 e821 e824 e826

Παρέμβαση – χαιρετισμό  απεύθυνε και ο Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου κ. Νικόλαος Ψεύτης που ευχαρίστησε και αυτός τους εθελοντές  και όπως τόνισε πως θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην συνέχεια οι εθελοντές χωρίστηκαν σε γκρουπ εργασίας και το κάθε ένα από αυτά ανάλαβε έναν συγκεκριμένο χώρο για να καθαρίσει, λίγο μετά το μεσημέρι είχαν μαζευτεί δεκάδες σακούλες από σκουπίδια και μπάζα.

Το χωριό μας έδειξε μια άλλη εικόνα πιο καθαρή, έτσι όπως θέλουμε να είναι κάθε μέρα, όλο το χρόνο και είναι στο χέρι μας να το διατηρήσουμε καθαρό για να το χαιρόμαστε.

 e81 e82 e84 e83

Με το τέλος της καθαρισμού δόθηκαν σε όλους αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής για την παρουσία τους στον εθελοντικό καθαρισμό του χωριού μας.

                                                   e822 e85

Επίσης στις 20 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί  δενδροφύτευση   σε διάφορα σημεία του χωριού μας.

Να είμαστε όλοι εκεί και να στηρίξουμε και αυτή την περιβαντολογική προσπάθεια…

Γιώργος Καραπαπάς
Ελπίδα Δρόσου
Κάτια Παντελή-Ντούνη
Διονύσης Φούντας