Εορτές εξόδου 2019 – Γαλατάς
Ευηνοχώρι - Γιορτές Εξόδου – 2019 (193η Επέτειος)
Κορυφώθηκαν οι Εορτές Εξόδου στην Ι. Π Μεσολογγίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Λύρου Κώστα στην Ι.Π Μεσολογγίου
«Εξόδου προσευχές» στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος
Ημέρα μνήμης του Αρχηγού της Φρουράς των Μεσολογγιτών Αθανασίου Ραζή-Κότσικα
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου κ. Γ. Πέτρου στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου
Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου: Παρουσίαση μυθιστορήματος
Εκαίνια εκλογικού κέντρου - Νίκος Καραπάνος: “Ο Δήμος Ι. Π Μεσολογγίου επιβάλλεται να είναι στην κορυφή”
Υποδοχή της Καρδιάς του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην Ι.Π Μεσολογγίου
Γιώργος Καραπαπάς
Ελπίδα Δρόσου
Κάτια Παντελή-Ντούνη
Διονύσης Φούντας

Εθελοντισμός

e8elontismos 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ = η οργανωμένη προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο χωρίς την απαίτηση ανταλλάγματος (Μπαμπινιώτης Γ., Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, 2005)

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ = ηθελημένη παροχή υπηρεσιών για κάποιο κοινωφελή σκοπό (www.wikipedia.org)

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ αφορά μια στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή.

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ μπορεί να είναι οποιασδήποτε ηλικίας, οικονομικής κατάστασης, ακαδημαϊκού υπόβαθρου, οπότε μπορούμε εύκολα να ισχυριστούμε ότι σχεδόν όλοι οι πολίτες μπορούν να είναι υποψήφιοι εθελοντές.

Ίσως η πρώτη απόπειρα που δημοτική αρχή του τόπου μας προσπαθεί να πλησιάσει ενεργούς πολίτες της κοινωνίας μας και να τους κινητοποιήσει στον τομέα του πολιτισμού, της καθαριότητας, του περιβάλλοντος.

Αυτό το μήνυμα θέλησε και ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης να περάσει στους εκπροσώπους των συλλόγων και των φορέων που παρευρέθηκαν στην συγκέντρωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Μετά από την σύντομη τοποθέτηση του Δημάρχου ακολούθησε ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Χονδρός ο οποίος ανέφερε με στοιχεία ότι αφορά στην καθαριότητα και στο ανθρώπινο δυναμικό της και ο κος Καλτσούλας για ότι αφορά στον υπό σύσταση φορέα για τον αθλητισμό, την νεολαία, τον πολιτισμό. Στην συνέχεια ο Δήμαρχος δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους.

«Δεν θα αντικαταστήσουμε τις υπηρεσίες και τις υποχρεώσεις του Δήμου» με την φράση θέλησε να δώσει έμφαση στην επικουρική δράση των εθελοντών δημοτών στους τομείς του πρασίνου, της καθαριότητας, του πολιτισμού, όπου η συμμετοχή και η προσφορά τους θα συμβάλλουν στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο κος Κατσούλης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανακύκλωσης όπου επεσήμανε την έλλειψη γνώσης, πληροφόρησης, το έλλειμμα σχεδιασμού αλλά και σε θέματα καθημερινότητας ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης μας, των χωριών μας. Εκπαίδευση του προσωπικού, πιλοτική εφαρμογή, καμπάνιες και πρωτοβουλίες στα σχολεία για την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και το «χτίσιμο» υπεύθυνων αυριανών δημοτών είναι μερικές από τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει η νέα Δημοτική Αρχή.

Άμεσες δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος μας είναι:

  • ένα διήμερο καθαριότητας εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν 12 & 13 Φεβρουαρίου 2011
  • Δενδροφύτευση στις 20 Μαρτίου 2011, παραμονή της παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας
  • Συμμετοχή Εθελοντών για το φετινό Καρναβάλι και στις Εορτές Εξόδου.

 

Να ευχηθούμε όλοι αυτή η πρωτοβουλία να είναι μόνο η αρχή για αυτά που θα ακολουθήσουν. Να αφήσουμε για λίγο τον καναπέ μας, να ξεβολευτούμε, να ανασηκώσουμε τα μανίκια και να κάνουμε το αυτονόητο: να συμμετέχουμε, να προσφέρουμε, να ευαισθητοποιηθούμε και με την σειρά μας να ευαισθητοποιήσουμε  τους γύρω μας.

Αυτός ο τόπος ο μοναδικός είναι δικός μας. Να τον σεβαστούμε και να τον παραδώσουμε αειφόρο στα παιδιά μας.

 

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευηνοχωρίου

«Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ»

Μαίρη Κατσώτα

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

    

Γιώργος Καραπαπάς
Ελπίδα Δρόσου
Κάτια Παντελή-Ντούνη
Διονύσης Φούντας