Εορτές εξόδου 2019 – Γαλατάς
Ευηνοχώρι - Γιορτές Εξόδου – 2019 (193η Επέτειος)
Κορυφώθηκαν οι Εορτές Εξόδου στην Ι. Π Μεσολογγίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Λύρου Κώστα στην Ι.Π Μεσολογγίου
«Εξόδου προσευχές» στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος
Ημέρα μνήμης του Αρχηγού της Φρουράς των Μεσολογγιτών Αθανασίου Ραζή-Κότσικα
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου κ. Γ. Πέτρου στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου
Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου: Παρουσίαση μυθιστορήματος
Εκαίνια εκλογικού κέντρου - Νίκος Καραπάνος: “Ο Δήμος Ι. Π Μεσολογγίου επιβάλλεται να είναι στην κορυφή”
Υποδοχή της Καρδιάς του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην Ι.Π Μεσολογγίου
Γιώργος Καραπαπάς
Ελπίδα Δρόσου
Κάτια Παντελή-Ντούνη
Διονύσης Φούντας

Ναρκωτικα & Εφηβεία

Ανακοίνωση εκ μέρους των συνδιοργανωτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Ναρκωτικά & εφηβεία. Μύθοι και πραγματικότητα" στο Ευηνοχώρι την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2010.

Μια προσπάθεια όλων των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Ευηνοχώρι: οι σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου, Δημοτικού-Νηπιαγωγείου, οι πολιτιστικοί σύλλογοι «Αρχαία Καλυδώνα» & «Άγιος Ιωάννης», καθώς και ο νεοσύστατος σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών «Άγιος Χαράλαμπος», ένωσαν τις δυνάμεις τους και μαζί με την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του ΟΚΑΝΑ κατάφεραν να συγκινήσουν, να κεντρίσουν, να αφυπνίσουν και να επισημάνουν το ένα και μοναδικό όπλο για το πρόβλημα των ναρκωτικών: την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

      1ekdhlwsh11  1ekdhlwsh13  1ekdhlwsh12        

Πολλοί ήταν οι γονείς που ανταποκρίθηκαν όπως και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων και εκπαιδευτικών της περιοχής μας. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση παρέστη ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Καταστήματος Ευηνοχωρίου, κος Ψεύτης Νίκος, Συγγούνης Γεώργιος και Μωραϊτη Δήμητρα. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Κυτάγιας Βασίλης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου κος Τριανταφύλλου Δημήτρης, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ευνοχωρίου κος Παπανικολάου Κώστας, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά κος Σακαρέλλος, καθώς επίσης και εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του χωριού μας.

        1ekdhlwsh1  1ekdhlwsh4  1ekdhlwsh6

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα ολιγόλεπτο βίντεο. Παρών ήταν και ο Διοικητής της Ασφάλειας Μεσολογγίου, κος Μπεκατώρος Θωμάς, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και στον μικρό χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκομένους τόνισε την ανάγκη της πρόληψης για το θέμα των ναρκωτικών και τον ρόλο της αστυνομίας στην πάταξη του εμπορίου και της διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών. Επίσης, έδωσε στατιστικά στοιχεία των τελευταίων τριών ετών για τις συλλήψεις και τις κατασχέσεις παράνομων ουσιών.

Συγχαρητήρια αξίζουν στην κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης την κα Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγο, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Επιστημονικό Συνεργάτη του Κέντρου Πρόληψης νομού Αιτ/νίας του ΟΚΑΝΑ, η οποία με λόγο άμεσο, χωρίς μικρόφωνα, προσιτό, φιλικό κι ανθρώπινο, πλησίασε τους γονείς, κάνοντας τη δική τους απορία αφορμή για την όλη συζήτηση. Εκεί στηρίχτηκε, εκεί που είναι η ουσία, εκεί που όλα αρχίζουν και όλα μπορούν και πρέπει να βρουν τη λύση τους: στην οικογένεια. Προσέγγισε με αμεσότητα και σαφήνεια τα θέματα και προβλημάτισε καταρρίπτοντας πολλούς μύθους προσγειώνοντας  μας στη πραγματικότητα.

         1ekdhlwsh8  1ekdhlwsh9  1ekdhlwsh10

Το ερώτημα του πως θα αντιληφθούμε μια παρεκκλίνουσα συμπεριφορά του παιδιού μας δεν είναι αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει σε πρώτο στάδιο, εκείνο όμως που παίζει καθοριστικό ρόλο είναι η αρμονική συνύπαρξη του ατόμου μέσα στην οικογένεια, η ικανότητα του γονιού να «ακούει» το παιδί του, η ανάπτυξη γερών θεμελίων για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του και τα όρια που πρέπει να μπαίνουν στον μικρόκοσμο της οικογένειας.

Τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, οι εξαρτησιογόνες ουσίες δεν θα «έρθουν» στα παιδιά μας αν αυτά δεν τα ζητήσουν. Η εκδήλωση έκλεισε με μια προτροπή της ομιλήτριας «Περισσότερο πρέπει να ακούμε τα παιδιά μας και λιγότερο να τους μιλάμε»

Η κα Δημητρίου συγκίνησε και άγγιξε όλους όσους παρευρέθηκαν σε αυτήν την συνάντηση και δεσμεύτηκε σύντομα να επισκεφτεί το χωριό μας, ίσως με ένα άλλο θέμα για συζήτηση.

Ευχαριστούμε θερμά όλη την ομάδα του ΟΚΑΝΑ αλλά και τους συλλόγους για αυτήν την πρωτοβουλία.

Πολλά Συγχαρητήρια!!!!!!!!!!

 

Εκ μέρους των συνδιοργανωτών

                                   Αφίσσα                        Πρόσκληση

                             11anakoinwsi      22anakoinwsi1

Διαβάστε και το άρθρο "ο Εφιάλτης των Ναρκωτικών". Πατήστε  ΕΔΩ..

Γιώργος Καραπαπάς
Ελπίδα Δρόσου
Κάτια Παντελή-Ντούνη
Διονύσης Φούντας